Connect with us

Actual

Vreţi să deveniţi poliţişti de frontieră? Sunt sute de locuri disponibile

Maria Ionescu

Publicat

la data de

 

Garda de Coastă informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii poliţişti de frontieră sunt puse la dispoziţie un număr de 646 locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept, astfel:

 1. ACADEMIA DE POLIŢIE ,,Alexandru Ioan Cuza” BUCUREŞTI
 • Facultatea de Poliţie de Frontieră, domeniul de licenţă Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, specializarea: Ordine și siguranță publică, curs de zi – 60 de locuri:

– 38 locuri – Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (din care 2 locuri pentru etnicii rromi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi);

– 12 locuri – Inspectoratul General pentru Imigrări;

– 10 locuri – Direcția Generală Pașapoarte.

– curs frecvenţă redusă – 6 locuri.

 1. ACADEMIA DE POLIŢIE ,,Alexandru Ioan Cuza” BUCUREŞTI
 • Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea: DREPT – 20 locuri;

Tematica, bibliografia și Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la Academia de Poliție “A.I.Cuza” nr.5174400/2017, se găsesc pe pagina de internet – www.academiadepolitie.ro

III. ŞCOALA DE PREGĂTIRE A AGENŢILOR POLIŢIEI DE FRONTIERĂ „AVRAM IANCU” ORADEA :

 1. a) sesiunea de admitere august- septembrie 2018 – 280 locuri:

– 260 locuri – Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (din care 8 locuri pentru etnicii rromi şi 3 locuri pentru alte minorităţi);

– 20 locuri – Inspectoratul General pentru Imigrări.

 1. b) sesiunea de admitere ianuarie 2019 – 280 locuri:

– 245 locuri – Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (din care 8 locuri pentru etnicii rromi şi 3 locuri pentru alte minorităţi);;

– 20 locuri – Inspectoratul General pentru Imigrări;

– 15 locuri – Direcția Generală Pașapoarte.

Tematica și bibliografia pentru concursul de admitere la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea sunt postate pe pagina de internet www.avramiancu.ro.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, prin Garda de Coastă recrutează, de asemenea, candidaţi pentru admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pentru locurile repartizate Ministerului Afacerilor Interne, la următoarele instituţii:

 1. Învățământ superior (ofițeri) – studii universitare de licență
 2. ACADEMIA NAVALĂ ,,MIRCEA CEL BĂTRÂN”, CONSTANŢA
 • Facultatea de Inginerie Marină – 6 locuri
 1. Domeniul de licenţă: Inginerie marină și navigație, specializarea: Electromecanică navală – 2 locuri
 2. Domeniul de licenţă: Inginerie electrică, specializarea: Electromecanică – 4 locuri
 3. ACADEMIA FORŢELOR TERESTRE „NICOLAE BĂLCEASCU”(Sibiu) – 21 locuri
 • Facultatea de Management Militar

Domeniul de licenţă: Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică-Managementul organizaţiei, specialitățile:

– Artilerie și rachete – 2 locuri

– Auto – 2 locuri

– Geniu – 1 loc

– Apărare CBRN – 1 loc

Domeniul de licenţă: Inginerie şi management – Inginerie şi management în domeniul comunicaţiilor militare, specialitatea Comunicaţii şi informatică – 2 locuri.

 • Facultatea de Științe Economice și Administrative:

Domeniul de licenţă: Științe administrative – Administrație publică – specialitatea Logistică – 8 locuri;

Domeniul de licenţă: Contabilitate – Contabilitate şi informatică de gestiune – specialitatea Finanţe-Contabilitate – 5 locuri.

III. UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE APĂRARE ”CAROL I”:

 • Facultatea de Comandă și Stat Major, domeniul de licență Științe militare, informații și ordine publică – specializarea Logistică – 2 locuri
 1. ACADEMIA TEHNICĂ MILITARĂ, BUCUREŞTI – 33 locuri
 • Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament
 1. Domeniul de licenţă: Inginerie de armament, rachete şi muniţii, specialitatea militară:
 2. Armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului – 4 locuri
 3. Materiale energetice și apărare CBRN – 7 locuri
 4. Muniţii, rachete, explozivi şi pulberi – 2 locuri
 5. Domeniul de licenţă: Ingineria genistică, specialitatea: Sisteme pentru baraje de mine, distrugeri şi mascare – 5 locuri
 6. Domeniul de licenţă: Ingineria autovehiculelor, specialitatea: Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule – 3 locuri
 • Facultatea de Sisteme Electronice și Informatice Militare
 1. Domeniul de licenţă: Inginerie electronică şi telecomunicaţii informaționale, specialitatea:
 2. Echipamente și sisteme electronice militare – 3 locuri
 3. Comunicații pentru apărare și securitate – 4 locuri
 4. Domeniul de licenţă: Calculatoare şi tehnologia informaţiei, specialitatea: Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională – 5 locuri
 5. INSTITUTUL MEDICO MILITAR

Domeniul de licenţă: Sănătate, specializarea Medicină generală – 12 locuri (7 – Bucureşti şi 5 Târgu-Mureş);

 1. Învățământ postliceal (maiștri militari) – cu frecvență
 2. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI A FORŢELOR TERESTRE ,,Basarab I”, Piteşti – 8 locuri

Specializarea:

 1. Auto – 5 locuri
 2. Tehnică de comunicaţii – 1 loc
 3. Operare şi mentenanţă echipamente informatice – 1 loc
 4. Administrare siteme/reţele de comunicaţii/informatică – 1 loc
 5. ȘCOALA MILITARĂ DE MAIȘTRI MILITARI ȘI SUBOFIȚERI A FORȚELOR AERIENE „TRAIAN VUIA” (Buzău), specialitatea – Aeronave şi motoare de aviaţie- 5 locuri.

III. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI A FORŢELOR NAVALE ,,AMIRAL ION MURGESCU”, Constanţa – 66 locuri

Specializarea:

 1. Artilerie navală şi antiaeriană – 7 locuri
 2. Timonier și tehnică de navigație navală – 11 locuri
 3. Comunicații navale și observare semnalizare – 8 locuri
 4. Motoare și instalații electrice navale – 28 locuri
 5. Motoare şi maşini navale – 12 locuri

Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, la sediul Gărzii de Coastă, situat pe Aleea Zmeurei, nr. 3, Constanţa şi la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, Str. Isaccei, nr.103, Tulcea.

PENTRU ACADEMIA DE POLIŢIE ,,A. I. CUZA” data limită de înscriere este 25.05.2018;

 • perioada de înscriere/desfășurare a concursului este 31.07.2018- 24.08.2018 (etapa I și II – la sediul Academiei de Poliție);
 • data limită de depunere a dosarului de candidat este 20.06.2018 .

PENTRU ŞCOALA DE PREGĂTIRE A AGENŢILOR POLIŢIEI DE FRONTIERĂ ,,AVRAM IANCU” – ORADEA, sesiunea de admitere august – septembrie 2018:

 • data limită de înscriere este 15.06.2018 (la sediul Gărzii de Coastă sau la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea);
 • data limită de depunere a dosarului de candidat este 13.07.2018 (la sediul Gărzii de Coastă sau la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea);
 • perioada de înscriere/ desfăşurare a concursului: 24.08 – 04.09.2018, (la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea).

PENTRU ŞCOALA DE PREGĂTIRE A AGENŢILOR POLIŢIEI DE FRONTIERĂ ,,AVRAM IANCU” – ORADEA, sesiunea de admitere ianuarie 2019:

 • data limită de înscriere este 23.11.2018 (la sediul Gărzii de Coastă sau la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea);
 • data limită de depunere a dosarului de candidat este 18.12.2018 (la sediul Gărzii de Coastă sau la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea);
 • perioada de înscriere/ desfăşurare a concursului: 10.01- 21.01.2019, (la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea).

PENTRU TOATE INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ALE MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE (M.A.P.N.) CARE ŞCOLARIZEAZĂ PERSONAL PENTRU POLIŢIA DE FRONTIERĂ:

 • data limită de înscriere este 25.05.2018 (la sediul instituțiilor de învățământ ale M.A.P.N. );
 • data limită de depunere a dosarului de candidat este 20.06.2018.

Contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice a candidaţilor recrutaţi pentru toate instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile alocate M.A.I. – Poliţia de Frontieră – se realizează în perioada 07-11.07.2018, ora 07.00, la sediul Academiei de Poliţie „A.I.Cuza”, str. Aleea Privighetorilor, nr.1A, sector 1, Bucureşti, potrivit planificării care va fi adusă la cunoştinţă candidaţilor în timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI (mai.gov.ro) la secţiunea Cariera/Instituţii de învăţământ.

Candidaţii vor susţine probele eliminatorii şi cele de cunoştinţe stabilite prin regulamentul / metodologia de admitere a instituţiei de învăţământ.

Pentru informare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere, candidaţii vor consulta site-ul oficial al instituţiei de învăţământ.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mii de pachete cu țigări de contrabandă, găsite în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 23 septembrie,  poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa și Sectorul Poliției de Frontieră Negru Vodă au oprit în trafic, pe raza localității Topraisar, un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova, în care se aflau trei cetățeni moldoveni cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra mijlocului de transport ocazie cu care au descoperit, ascunsă printre bagaje, cantitatea de 2.000 pachete de țigări, pentru care cei trei nu au putut prezenta documente justificative.

Persoanele au declarat că au achiziționat țigările din Bulgaria și intenționau să le comercializeze pe piața neagră de desfacere din Republica Moldova.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, iar întreaga cantitate de ţigarete în valoare de 20.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni au vrut să aducă în țară bijuterii din aur și argint! Au fost prinși la frontieră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă , împreună cu lucrători din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au depistat doi cetăţeni români care au încercat să introducă ilegal în țară diverse bunuri, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și peste 250 grame bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și argint, fără documente legale.

La sfârșitul săptămânii trecute, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, împreună cu lucrători din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au procedat la verificarea unui autoturism, înmatriculat în România.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit ascunse în bagajele personale ale cetăţenilor români C.D. și C.R., ambii în vârstă de 26 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanţa, 72 de bunuri diverse (articole parfumerie și cosmetică, articole textile), ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și 273 grame bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și argint, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat mărfurile din Turcia, fără a deține documente legale, cu scopul de a le oferi rudelor.

Bunurile, a căror valoare se ridică la aproximativ 10.000 lei dacă ar fi comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, bijuteriile în valoare de aproximativ 40.000 lei urmează a fi predate la Trezoreria Constanța, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

De la miezul nopții, constănțenii nu mai au apă caldă! A început revizia anuală

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu mai multe zile, Electrocentrale Constanța S.A. informa consumatorii că va efectua revizia anuală a instalației de producere și transport a energiei termice, în vederea executării lucrărilor necesare pentru pregătirea sezonului rece.

În aceste condiții, Electrocentrale Constanța S.A. a sistat furnizarea agentului termic sub formă de apă fierbinte către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța începând cu ora 00.00 a nopții care a trecut.

În mod normal, dacă nu apar cine știe ce surprize, revenirea la furnizarea agentului termic primar se va face etapizat, în cursul zilei de 27.09.2018.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: