Connect with us

Actual

Vreți să lucrați la Autoritatea Navală? Zeci de posturi sunt scoase la concurs!

Maria Ionescu

Publicat

la

ANR a scos la concurs 35 de posturi. Astfel, se caută un referent specialitate, gradul II la Direcția Afaceri Europene și Relații Internaționale, la Biroul Coordonare Programe; referent specialitate gradul IA și referent specialitate gradul II la Compartimetul Management Fonduri Europene. În cadrul Direcției Inspecții Siguranță și Securitate Navală, la Serviciu Inspecții Mărfuri Periculoase se va da concurs pentru postul de inspector specialitate gradul II, la Biroul Inspecții Terminale și Gas Free un inspector specialitate gradul IA, iar la Serviciul PSC/FSC un inspector specialitate gradul IA. În cadrul Direcției Tehnice, la Serviciul Avizări Produse Navale Industriale și Supraveghere Piață se caută un  inspector specialitate gradul IA, la Serviciul Comunicații și IT un tehnician treapta IA, la Inspectoratul Tehnic Constanța un inspector specialitate gradul IA, ia la Inspectoratul Tehnic Galați un  inspector specialitate gradul IA și un inspector specialitate gradul III. Se caută un referent specialitate gradul III în cadrul Biroului Managementul Calității, și un consilier juridic gradul III în cadrul Biroului Juridic și Contencios. Probele scrise pentru posturile descrise mai sus vor avea loc pe data de 16 decembrie la ora 10:00, iar interviul va avea loc pe data de 20 decembrie la ora 13:00. În cadrul Căpităniei Portului Constanța, la Serviciul Siguranța Navigației- Zona Nord se caută doi căpitani port gradul I și un căpitan port treapta II la Serviciul Siguranța Navigației- Zona Sud. Pentru Căpitănia Portului Mangalia s-au scos la concurs posturile de căpitan port specialist și conducător șalupă, la Căpitănia Portului Midia postul de căpitan port gradul I, și la Căpitănia Portului Cernavodă posturile de  căpitan port treapta II și căpitan port specialist. Probele scrise vor avea loc pe data de 15 decembrie la ora 10, iar interviurile vor avea loc pe data de 19 decembrie la ora 13:00. Data limită pentru depunerea dosarelor este de 8 decembrie 2016.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi eliminată de mâine

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat în această seară, la Antena 3, că luni ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca. Astfel, România ar putea decide mâine ca pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, limita de vârstă să nu mai fie o condiţie. În cazul acesta, pentru cei peste 55 de ani care îşi doresc să se vaccineze mai repede contra COVID, există o soluţie.

“Chiar de mâine s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiță.

În prezent, vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.

„Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante. Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare și, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani“, a afirmat medicul militar Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Fără permis la volan și sub influența băuturilor alcoolice, a lovit două autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, jandarmii constănțeni au surprins, în Constanţa, un conducător auto care nu avea permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice și a lovit și alte două autoturisme.

În jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Grupării Mobile Constanţa, care se afla la intersecția dintre strada Timișanei și Maramureș, a auzit un zgomot puternic și a observat un autoturism care a venit în viteză, din spate, a virat brusc pe strada Maramureș.

”Autovehiculul era avariat în partea dreapta față. Șoferul s-a dat jos din mașină și a luat-o la fugă. S-a trecut la urmărirea acestuia și a fost prins pe strada Dobrogei. A fost identificat, le-a declarat jandarmilor că nu are permis, că a lovit două autoturisme și că a consumat și băuturi alcoolice.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Informare, Relații publice și cu Publicul.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea a două autoturisme parcate pe strada Timișanei, un Volswagen Passat de culoare verde și un Opel Astra de culoare albă.

A fost solicitat sprijinul și ulterior a fost predat colegilor de la rutieră pentru continuarea cercetărilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vitezoman prins de polițiști pe DN 39 Constanța – Mangalia. Conducea cu aproape 190 km/h

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 5-7 martie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 214 pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, toate pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

Exemplu:

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.10, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 169 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

După jumătate de oră, polițiștii au identificat un alt bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 187 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

Ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: