Connect with us

Actual

Vreţi să vă angajaţi? Sunt sute de locuri pentru subofiteri MApN

Maria Ionescu

Publicat

la data de

783 de locuri pentru viitorii subofiteri a scos la concurs Ministerul Apararii Nationale – (calea indirectă de formare). Poți deveni SUBOFIȚER prin absolvirea cursului de formare a subofițerilor în activitate.

Până la 24.04.2018 au loc înscrieri pentru: – administrație – 50 locuri (concursul din 05.06.2018). Studiile civile necesare: studii potliceale sau universitare în orice domeniu (https://goo.gl/iuYXCf)
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/sgCyc7

Până la 24.05.2018 au loc înscrieri pentru: – construcții – 20 locuri
Studiile civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat (https://goo.gl/2spwbP)
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

Până la 09.06.2018 au loc înscrieri pentru: – sanitar – 74 locuri
Studiile civile necesare: să fie absolvenți ai învățământului liceal/postliceal sau universitar de licență de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituției de învățământ și să dețină certificatul valabil de membru al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România sau să facă dovada deținerii acestor documente la data concursului de admitere
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

Până la 21.06.2018 au loc înscrieri pentru: –  muzici militare – 40 locuri
Studiile civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat; dovada competențelor de specialitate se va face în cadrul probelor de concurs.
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

Pentru auto si mecanic conductor TAB – 125 locuri (este obligatorie deținerea permisului de conducere categoriile B și C), pentru  geniu – 22 locuri (este obligatorie deținerea permisului de conducere categoriile B și C), pentru  administrație – 10 locuri (concursul din 03.09.2018), pentru  apărare CBRN – 5 locuri, pentru infanterie – 50 locuri, pentru  cercetare – 36 locuri, pentru artilerie și rachete – 30 locuri, pentru  poliție militară – 36 locuri, pentru comunicații – 70 locuri. Studiile civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat (https://goo.gl/2spwbP). Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

Până la 06.09.2018 au loc înscrieri pentru: –  forțe pentru operații speciale – 100 de locuri (două serii de formare). Domeniile studiilor civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat (https://goo.gl/2spwbP).
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

ALTE CONDIȚII:
VÂRSTA maximă:
– candidații soldați/gradați profesioniști în activitate: – cel mult 45 de ani, la data acordării gradului;
– candidații civili: cel mult 40 de ani împliniți în 2018.
VECHIMEA ÎN SERVICIU:
Soldații/gradații profesioniști în activitate pot candida dacă au cel puțin 3 ani vechime în serviciu până la data începerii cursului.
CONFIRMARE în ARMĂ și CALIFICATIV:
Soldații/gradații profesioniști în activitate trebuie să fie confirmați în ama/serviciul pentru care candidează, cu EXCEPȚIA armelor/serviciilor: AUTO, GENIU, MEDICAL, MUZICI.
Calificativul din ultimul an să fie cel puțin FOARTE BUN.

Toate criteriile de recutare: https://goo.gl/YP8Hkv
Probele de selecție sunt psihologice și fizice: https://goo.gl/BWzEsi

Pentru mai multe informații, consiliere şi înscriere, cei interesați trebuie să se prezinte la biroul informare-recrutare care funcţionează în cadrul centrului militar din judeţul/sectorul în care domiciliază. Adresele birourilor informare-recrutare pot fi descărcate aici: https://goo.gl/XXqVdp

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Dorobanțu: Accident rutier cu trei mașini! Un tânăr a fost rănit

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în afara localității Dorobanțu a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate trei mașini, respectiv două autoturisme și o autoutilitară.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale serviciului de Ambulanță și Poliției Rutiere.

Potrivit SAJ Constanța, în urma impactului a fost rănit un tânăr de 25 ani. Acesta are traumatism cranio cerebral și a fost transportat la spitalul județean.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată cum s-a produs acest carambol rutier, potrivit IPJ Constanța: Astăzi, ora 19:15, un bărbat, de 25 de ani, a condus un autoturism, pe DN2A, dinspre Constanţa către Hârşova şi ajungând în afara localității Nicolae Bălcescu, la km 172, a efectuat o manevră de întoarcere, fără să se asigure.

Din sens opus venea un autoturism condus de un bărbat, de 27 de ani care, dorind să evite impactul, a virat la dreapta, intrând în coliziune cu o a treia mașină, care se afla staţionată într-o parcare amenajată pe marginea carosabilului.

La fel ca și primul autoturism (cel care a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure), a lovit masina staţionata în parcare. Din accidentul rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a primului conducător auto.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A decedat după câteva ore de la producerea accidentului de pe DN2A

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți v-am informat despre producerea unui grav accident rutier pe DN 2A, la ieșirea din Gălbiori spre Crucea, în urma căruia au fost rănite trei persoane.

Evenimentul rutier a avut loc la ora 7.40 ca urmare a carosabilului umed și a vitezei mari. Un șofer în vârstă 41 de ani a condus dinspre Constanța spre Hârșova, iar la ieșirea din Gălbiori a pierdut controlul asupra autoturismului și a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, în banda nr. 1.

A rezultat vătămarea corporală gravă a unui pasager și vătămarea corporală ușoară a altor doi pasageri, din primul autoturism, precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului din al doilea autoturism.

La spitalul județean au fost transportați trei bărbați, unul cu traumatism cranio cerebral, altul cu traumatism toracoabdominat și un al treilea cu un traumatism al membrului inferior. Toți trei erau conștienți.

Cu puțină vreme în urmă, am aflat că bărbatul care fusese internat cu traumatism cranio cerebral a pierdut lupta cu viața.

Foto: Arhivă

Accident rutier grav la ieșirea din Gălbiori! Elicopterul a plecat pentru a prelua răniți

Iată cum a avut loc accidentul de azi de pe DN2A

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Dobrogea, în vreme de război

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Marea Unire de la Marea Neagră, singurul proiect dedicat Centenarului Marii Uniri finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat de o asociație din Constanța (Asociația Eurocult) celebrează ziua de 14 noiembrie 2018, o zi cu o deosebită semnificaţie pentru constănţeni: 140 de ani de Unirea Dobrogei cu România.

Mâine, la ora 13.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, va fi lansat volumul omagial dedicat Centenarului Marii Uniri a românilor și împlinirii a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România „Marea Unire de la Marea Neagră“.

Tomul coordonat de directorul M.I.N.A.C., arheolog şi cercetător renumit, dr. Sorin Colesniuc, cuprinde comunicările ştiinţifice susținute în cadrul simpozionului care a avut loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în perioada 26 – 28 octombrie a.c., la care au participat aproape 150 de istorici, academicieni, cercetători ştiinţifici, muzeografi, profesori, din toată ţara, Ucraina şi din Republica Moldova.

După lansarea volumului, va avea loc premiera filmului La Cazino, în vreme de război – poveștile tărâmului dintre ape, în regia constănțeanului Toma Enache. Documentarul este inspirat din viața etniilor dobrogene din perioada primului Război Mondial, prezentând și participarea și implicarea lor în luptele pline de eroism de pe aceste pământuri.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: