Connect with us

Actual

Vreţi să vă angajaţi? Sunt sute de locuri pentru subofiteri MApN

Maria Ionescu

Publicat

la data de

783 de locuri pentru viitorii subofiteri a scos la concurs Ministerul Apararii Nationale – (calea indirectă de formare). Poți deveni SUBOFIȚER prin absolvirea cursului de formare a subofițerilor în activitate.

Până la 24.04.2018 au loc înscrieri pentru: – administrație – 50 locuri (concursul din 05.06.2018). Studiile civile necesare: studii potliceale sau universitare în orice domeniu (https://goo.gl/iuYXCf)
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/sgCyc7

Până la 24.05.2018 au loc înscrieri pentru: – construcții – 20 locuri
Studiile civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat (https://goo.gl/2spwbP)
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

Până la 09.06.2018 au loc înscrieri pentru: – sanitar – 74 locuri
Studiile civile necesare: să fie absolvenți ai învățământului liceal/postliceal sau universitar de licență de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituției de învățământ și să dețină certificatul valabil de membru al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România sau să facă dovada deținerii acestor documente la data concursului de admitere
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

Până la 21.06.2018 au loc înscrieri pentru: –  muzici militare – 40 locuri
Studiile civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat; dovada competențelor de specialitate se va face în cadrul probelor de concurs.
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

Pentru auto si mecanic conductor TAB – 125 locuri (este obligatorie deținerea permisului de conducere categoriile B și C), pentru  geniu – 22 locuri (este obligatorie deținerea permisului de conducere categoriile B și C), pentru  administrație – 10 locuri (concursul din 03.09.2018), pentru  apărare CBRN – 5 locuri, pentru infanterie – 50 locuri, pentru  cercetare – 36 locuri, pentru artilerie și rachete – 30 locuri, pentru  poliție militară – 36 locuri, pentru comunicații – 70 locuri. Studiile civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat (https://goo.gl/2spwbP). Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

Până la 06.09.2018 au loc înscrieri pentru: –  forțe pentru operații speciale – 100 de locuri (două serii de formare). Domeniile studiilor civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat (https://goo.gl/2spwbP).
Probe de admitere și calendar: https://goo.gl/Ejs4pi

ALTE CONDIȚII:
VÂRSTA maximă:
– candidații soldați/gradați profesioniști în activitate: – cel mult 45 de ani, la data acordării gradului;
– candidații civili: cel mult 40 de ani împliniți în 2018.
VECHIMEA ÎN SERVICIU:
Soldații/gradații profesioniști în activitate pot candida dacă au cel puțin 3 ani vechime în serviciu până la data începerii cursului.
CONFIRMARE în ARMĂ și CALIFICATIV:
Soldații/gradații profesioniști în activitate trebuie să fie confirmați în ama/serviciul pentru care candidează, cu EXCEPȚIA armelor/serviciilor: AUTO, GENIU, MEDICAL, MUZICI.
Calificativul din ultimul an să fie cel puțin FOARTE BUN.

Toate criteriile de recutare: https://goo.gl/YP8Hkv
Probele de selecție sunt psihologice și fizice: https://goo.gl/BWzEsi

Pentru mai multe informații, consiliere şi înscriere, cei interesați trebuie să se prezinte la biroul informare-recrutare care funcţionează în cadrul centrului militar din judeţul/sectorul în care domiciliază. Adresele birourilor informare-recrutare pot fi descărcate aici: https://goo.gl/XXqVdp

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un nou cutremur de 3,8 grade, în județul Buzău

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, la ora 5.05 s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur cu magnitudinea 3.8 pe scara Richter, la adâncimea de 123 km.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (28km), Covasna (44km), Întorsura Buzăului (52km), Buzău (56km), Târgu Secuiesc (58km).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța: Un minor a intrat cu mașina în copac! Trei persoane au fost rănite grav

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, la ora 23.20, pe drumul comunal DC 42, în afara localității Coslugea a avut loc un grav eveniment rutier în care a fost implicat un autoturism cu numere de Bulgaria condus de un minor.

Potrivit IPJ Constanța, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicul, un băiat de 17 ani a condus un autoturismul dinspre DN 3. Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţie de mers către dreapta, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului.

A rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, a pasagerului dreapta faţă, un alt tânăr, de 17 ani, precum şi vătămarea corporală gravă a unui pasager situat pe bancheta din spate, un minor, de 16 ani.

Șoferul este din Cernavodă, iar mașina este proprietatea tatălui său. Pasagerul din dreapta este  din Oltina, iar cel din spate, care a fost rănit grav, din Coslugea. Băieții sunt buni prieteni. Din informațiile de care dispunem,  minorul de 16 ani a intrat în comă.

El a fost și primul rănit care a fost transportat la spital de către o Ambulanță.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Întâlnirea fiilor satului Castelu. Un eveniment cu invitați din Turcia, Republica Moldova și Bulgaria

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Comuna Castelu organizează sărbătoarea tradițională ”Întâlnirea fiilor satului Castelu”. Evenimentul va avea loc sâmbătă 22 septembrie 2018, între orele 15 și 21. La sărbătoare sunt așteptați oaspeți din Republica Moldova, Turcia și Bulgaria. În cadrul evenimentului se vor organiza și lupte tătărești, ”Kureș”, deja intrate în tradiția locului. Administrația locală anunță următorul program:

15:00 – 16:00 Anamblul ”Castelanii”, Anamblul ”NIsipărenii”

15:00 – 16:00 (în paralel) ”Kureș” organizat de Uniunea Denocrată a Tătarilor Turco-Musulmani (UDTTMR)

16:00 – 17:00 Daria Peltea, Marius Brutaru, Dora Ungureanu, Ana

17:00 – 18:00 Ansamblurile folclorice din Turcia, Republica Moldova și Bulgaria

18:00 – 21:00 Aurel Moldoveanu, Ionica Stan, Lenuța Burghilă, Tynna Singer.

Întâlnirea fiilor satului este o sărbătoare cu specific local din comuna Castelu care a pornit de la obiceiul localnicilor din satul Nisipari de a se întoarce la vatra părintească, în fiecare an, la sfârșitul lunii mai.  Administrația locală, la inițiativa primarului Nicolae Anghel, a dat amploare acestui obicei, organizând sărbătoarea, în mod oficial, încă din anul 2004. Din anul 2008, se organizează un eveniment similar, însă în perioada august – septembrie, și în satul Castelu. Anul acesta, sărbătoarea de la Castelu ajunge la a zecea ediție.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: