Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Weekend dificil pentru pompierii constănțeni. Au avut de executat peste 500 de misiuni

Published

on

furtuna

Ei sunt eroii acestor zile la Constanța! Pompierii ISU Constanța au trecut de la o intervenţie la alta având puţin timp la dispoziţie pentru a se reface.

Peste 400 de pompieri au fost la datorie în weekendul care s-a încheiat pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 35 de mijloace tehnice.  Aceștia au executat cu succes 532 de misiuni, după cum urmează:

 • 242 copaci degajați;
 • 60 autoturisme avariate degajate;
 • 25 stâlpi de electricitate degajați;
 • 3 stâlpi RDS & RCS degajați;
 • 50 acoperișuri de locuință degajate;
 • 1 coș de fum de locuință degajat;
 • 1 cruce biserică ruptă degajată;
 • 4 țevi gaz fisurate asigurate;
 • 1 canalizare care refulează apă;
 • 1 surpare drum județean DJ223;
 • 128 cazuri medicale ;
 • 13 incendii, soldate doar cu pagube materiale.

Colegii din dispeceratul inspectoratului au preluat peste o mie de apeluri la 112 privind efectele negative produse de furtună, în perioada 18-20 noiembrie!

La această oră, 21 de localități sunt afectate parțial de fenomenele meteorologice, respectiv alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă (se lucrează pentru remediere).

Din fericire, în urma fenomenelor meteo extreme produse nu au fost înregistrate victime.

”În misiunile executate am fost  susținuți și de echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliția locală.

Astfel, echipajele operative din cadrul Inspectoratului nu au avut timp să își tragă sufletul în acest weekend, la malul mării , chiar și la această oră sunt în teren și rămânem la datorie până la înlăturarea tuturor efectelor produse.

Felicitări, tuturor colegilor pentru efortul depus în slujba oamenilor, pentru curajul, perseverenţa şi determinarea de care dau dovadă zi de zi!”, a precizat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions