Connect with us

Actual

Zăpada și viscolul fac probleme la Mangalia. 12 mașini sunt blocate pe DJ 391, Polaris vine în sprijinul RAJDP

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Zăpada și viscolul fac probleme în zona municipiului Mangalia. Echipele Polaris M Holding intervin pentru deblocarea unui număr de 12 mașini.

Florin Jianu, directorul punctului de lucru al Polaris M Holding Mangalia, a declarat pentru “Ordinea.ro” că vântul bate cu putere și spulberă zăpada formându-se troieni în urma utilajului.

Potrivit lui Jianu, la această oră se acționează în zona IAS, pe drumul dintre Fluvileg și Zootehnie. De asemenea, tot Jianu informează că, alături de conducerea administrației municipiului Mangalia, au decis intervenția pe drumul județean 391 Mangalia – Albești – Negru Vodă – Viroaga pentru a scoate 12 mașini blocate în nămeți.

“Intervenim în Zona IAS, pe drumul dintre Fluvileg și Zootehnie. Muncim continuu și viscolul, pentru că e camp deschis, troienește zăpada la loc pe drum, la câteva minute după trecerea utilajului. De asemenea, în urma solicitarii dlui primar Radu Cristian, am decis sa acordam ajutor și Polaris trimite un utilaj (buldoexcavator) să scoată 10-12 masini inzapezite/ blocate in zona Abator, pe DJ 391 între Mangalia și Albesti. Menționez că acel drum judetean nu este in administrarea UAT Mangalia, deci nici in sarcina Polaris M Holding, dar vrem sa dam o mana de ajutor oamenilor blocati acoloț, a declarat Florin Jianu pentru ziarul nostru.

Comments

comments

Actual

Constanța: Femeie de 74 de ani, accidentată pe trecerea de pietoni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În  cursul zilei de azi, în municipiul Constanța a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Potrivit IPJ Constanța, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Constanța, a condus un autoturism pe strada Eliberării, dinspre strada IL Caragiale către strada Dezrobirii.

În momentul în care a ajuns la marcajul pietonal din dreptul unei case de pariuri sportive a surprins și accidentat ușor o femeie, în vârstă de 74 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal. A fost întocmit dosar penal.

Femeia accidentată a fost preluată de către un echipaj al SAJ și transportată la spital cu o ambulanță Smurd C.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): Accident grav între Tulcea și Agighiol! Trei persoane au avut nevoie de descarcerare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în județul Tulcea – între localitățile Tulcea și Agighiol – a avut loc un grav accident în care au fost implicate două autoturisme.

Detașamentul de pompieri Tulcea a intervenit pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor acestui eveniment rutier produs pe DJ 222 între localitățile Tulcea și Agighiol. Se intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare grea și 14 subofițeri.

În accident au fost implicate 2 autoturisme în care erau 4 și, respectiv,  o persoană.

Potrivit ISU Delta Tulcea, trei dintre persoane au avut nevoie de descarcerare. Victimele au fost predate serviciului de Ambulanță Județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se anunță proteste în Federația ”Solidaritatea Sanitară”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Consiliul de Coordonare al Federației ”Solidaritatea Sanitară”, întrunit în perioada 14-15 decembrie, a decis mobilizarea pentru proteste în situația în care Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență prin care veniturile salariale ar fi înghețate la nivelul lunii decembrie 2018, respectiv dacă salariații nu vor beneficia de creșterea salarială la care au dreptul legal pentru anul 2019 începând cu luna ianuarie 2019.

Protestele vor viza un răspuns proporțional din partea salariaților: dacă se ajunge la situația promovării unui act normativ de înghețare a salariilor în perioada sărbătorilor măsurile de protest pot fi declanșate în aceeași perioadă, amploarea protestelor și formele de manifestare fiind corelate cu nivelul de afectare a intereselor angajaților.

”În situația în care creșterea salariilor începând de la 1 ianuarie 2019 nu va fi stabilită prin legea bugetului de stat, solicităm Guvernului adoptarea unui act normativ în regim de urgență care să asigure acordarea acestui drept salariaților.
Reamintim că la ora actuală sistemul public de sănătate este marcat de puternice convulsii sociale generate de introducerea unor ritmuri diferite de creștere a salariilor de bază între diferitele categorii de personal.”, precizează Consiliul de Coordonare al Federației. 

Această măsură a fost adoptată de Parlament prin legea 153/2017 la inițiativa Guvernului, împotriva solicitărilor consecvente ale Federației ”Solidaritatea Sanitară” ca creșterile salariale să se aplice tuturor categoriilor de salariați simultan, ea afectând în mod negativ buna funcționare a sistemului sanitar.

”Având în vedere că suntem în perioada negocierii Contractului colectiv de muncă la nivel de sector sanitar și multe dintre drepturile salariaților fac parte din solicitările pe care Federația „Solidaritatea Sanitară” le are în cadrul acestei negocieri, în cazul neonorării așteptărilor firești ale salariaților, create de angajamentele Guvernului, protestele vor merge până la greva generală.”, precizează  Consiliul de Coordonare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: