Connect with us

Actual

Zăpada și viscolul fac probleme la Mangalia. 12 mașini sunt blocate pe DJ 391, Polaris vine în sprijinul RAJDP

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Zăpada și viscolul fac probleme în zona municipiului Mangalia. Echipele Polaris M Holding intervin pentru deblocarea unui număr de 12 mașini.

Florin Jianu, directorul punctului de lucru al Polaris M Holding Mangalia, a declarat pentru “Ordinea.ro” că vântul bate cu putere și spulberă zăpada formându-se troieni în urma utilajului.

Potrivit lui Jianu, la această oră se acționează în zona IAS, pe drumul dintre Fluvileg și Zootehnie. De asemenea, tot Jianu informează că, alături de conducerea administrației municipiului Mangalia, au decis intervenția pe drumul județean 391 Mangalia – Albești – Negru Vodă – Viroaga pentru a scoate 12 mașini blocate în nămeți.

“Intervenim în Zona IAS, pe drumul dintre Fluvileg și Zootehnie. Muncim continuu și viscolul, pentru că e camp deschis, troienește zăpada la loc pe drum, la câteva minute după trecerea utilajului. De asemenea, în urma solicitarii dlui primar Radu Cristian, am decis sa acordam ajutor și Polaris trimite un utilaj (buldoexcavator) să scoată 10-12 masini inzapezite/ blocate in zona Abator, pe DJ 391 între Mangalia și Albesti. Menționez că acel drum judetean nu este in administrarea UAT Mangalia, deci nici in sarcina Polaris M Holding, dar vrem sa dam o mana de ajutor oamenilor blocati acoloț, a declarat Florin Jianu pentru ziarul nostru.

Comments

comments

Actual

Este cod portocaliu de vânt puternic în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu ora 21.00, Dobrogea a intrat sub cod portocaliu de vânt puternic.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor semnala intensificări susținute ale vântului, cu rafale în jurul a 90 km/h.  Fenomene asociate  – ninsoare slabă.

Iată pentru ce zone este emis codul portocaliu:  În zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea. De asemenea, în județul Tulcea este valabil și în localitățile: Murighiol, Mahmudia, Beștepe, Crișan, Maliuc.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vântul a ridicat tabla de pe acoperișul unui bloc din Constanța! Intervin pompierii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în urmă cu puțină vreme vântul puternic a creat mari probleme locuitorilor unui bloc situat pe b-dul Al. Lăpușneanu nr. 76 din Constanța. Tabla de pe acoperiș s-a desprins iar pentru degajarea ei de pe acoperișul blocului de 8 etaje intervin pompierii Detașamentului de pompieri Fripis.

S-au deplasat cu autoscara dar vântul puternic nu le-a permis să o ridice, astfel că aceaștia au fost nevoiți să urce pe bloc pe scara interioară.

Din fericire, au reușit să îndepărteze bucata fără probleme.

Alte apeluri la numărul de urgență 112 de efecte negative produse de vântul puternic nu sunt până la acestă oră.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța, sub atenționare COD GALBEN de vreme rea. Unde puteți semnala problemele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constanța se află în continuare sub atenționare cod galben de vreme rea! Conform infomațiilor transmise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în următoarele ore vor cădea precipitaţii care se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar spre dimineață se poate produce polei. Vântul se va intensifica treptat și va depăşi la rafală 55 – 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de –5 grade.

În funcție de evoluția vremii, 9 sărărițe sunt pregătite să împrăștie material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța.

Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: