Conecteaza-te cu noi

Actual

Zece cetățeni străini intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră în apropierea localității Făurei

Published

on

garda de coasta

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma activităților informativ-operative specifice, utilizând echipamente de supraveghere cu termoviziune, inclusiv drone (UAV), au reținut, în zona de frontieră, în proximitatea localității Făurei, zece cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Bulgaria în România.

În data de 20 ianuarie, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, urmare a informațiilor furnizate de către autoritatea de frontieră a R Bulgaria.

Astfel, utilizând mijloace de supraveghere terestre și aeriene, precum drone (UAV) echipate cu sisteme optoelectronice cu vedere pe timp de noapte, au detectat în pădurea din apropierea localității Făurei zece persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu R. Bulgaria. Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Întrucât nu au fost observate persoane în proximitatea frontierei, polițiștii de frontieră au procedat la somarea și reținerea acestora, stabilind faptul că sunt persoane care nu dețin documente de identitate și care nu vorbesc limba română.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că aceștia sunt cetățeni sirieni și irakieni, care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Având în vedere temperatura scăzută, aproximativ -14 grade, o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestor persoane.

Advertisement

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions