Connect with us

Politica

Zeci de amendamente, depuse de Robert Turcescu! El este deputat PMP!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Astăzi au început dezbaterile pe buget în comisiile parlamentare. Ca deputat de Constanţa, Robert Turcescu, de la PMP, a depus un număr de 58 de amendamente care vizează problemele legate de infrastructura judeţului, situaţia şcolilor şi a unităţilor sanitare din judeţ, dar şi a unor lăcaşuri de cult. Astfel, în ceea ce priveşte sănătatea, am solicitat alocări bugetare pentru renovarea şi dotarea  Spitalului Clinic de balneologie din Eforie, a Spitalului Municipal Mangalia, modernizarea şi dotarea cu aparatură a centrelor ambulatorii din Policlinica Eforie Nord şi din oraşul Negru Vodă, dar şi pentru înlocuirea instalaţiei electrice în Secţia de pneumologie/TBC din Spitalul Judeţean Constanţa. De asemenea, am cerut achiziţionarea unei ambulanţe pentru centrul medical din Comuna Mihai Viteazu, amenajarea şi dotarea unui dispensar în satul Simioc, construcţia unui dispensar în comuna Corbu, dar şi renovarea dispensarelor din Săcele şi Seimeni. În plus, am solicitat Guvernului să aloce bani şi pentru construcţia de locuinţe destinate medicilor care lucrează în spitalele din Hârşova şi Mangalia. Pentru că PMP a susţinut mereu construcţia de creşe şi grădiniţe, am cerut Executivului sumele necesare pentru construcţia unor astfel de unităţi în Cumpăna şi Negru Vodă, De asemenea, am solicitat fonduri pentru renovarea, modernizarea şi / sau dotarea cu mobilier sau calculatoare a unor şcoli din Constanţa, Agigea, Aliman, Dunăreni, Costineşti, Dobromir, Hârşova, Negru Vodă, precum  şi achiziţionarea unui microbuz pentru transportul elevilor din Costineşti. În plus, am cerut şi modernizarea grădiniţelor din Cobadin şi Eforie, dar şi construcţia / modernizarea de săli de sport pentru şcoli şi licee din Cobadin, Eforie, Nicolae Bălcescu, Săcele, Mangalia.Nu am uitat nici de cât de importantă este asfaltarea DC 85, care leagă satului Luminiţa de DJ 226, şi nici de bretelele de legătură între Cumpăna şi şoseaua de centură Ovidiu-Agigea, aşa că am depus amendamente la buget în acest sens. Mai mult, am solicitat Guvernului să aloce bani pentru alimentarea cu gaze a comunei Corbu, dar şi pentru alimentarea cu apă şi canalizare, sau extinderea reţelelor existente, din Dobromir, Sinoe, Mihai Viteazu, Peştera şi Mangalia. De asemenea, am cerut fonduri pentru construcţia de case de cultură în Costineşti şi în satul Dunăreni din comuna Aliman, dar şi pentru renovarea caselor de cultură dim Mangalia, Văleni şi Hârşova. Acestea sunt doar o parte din cele 58 de amendamente pe care le-am depus. Mă voi bate pentru fiecare dintre ele, deoarece sunt necesare şi importante pentru locuitorii judeţului Constanţa pe care îi reprezint în Parlamentul României. În total, parlamentarii PMP au depus un număr de 324 de amendamente la Proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2017. Deputaţii şi senatorii PMP fac apel la responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, de a sprijini aceste amendamente în folosul tuturor cetăţenilor României.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: