Connect with us

Actual

Zeci de bicicliști, amendați. Unul dintre ei avea o alcoolemie de 1,74 mg/l alcool pur în aerul expirat

Published

on

controale biciclisti

Ieri, 18 ianuarie, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Tulcea, au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, avându-se în atenție reducerea riscului rutier cauzat de indisciplina bicicliștilor.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 210 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 63 330 de lei, dintre care 71 de sancțiuni fiind aplicate bicicliștilor.

Exemple:

Un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost depistat în timp ce se deplasa pe o bicicletă, pe str. Școlii din localitatea Mahmudia, având o alcoolemie de 1,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost sancționat contravențional.

beat pe bicicleta

beat pe bicicleta

Astfel de activități vor continua în perioada următoare şi vor viza şi alte cauze generatoare de accidente rutiere grave, având ca scop informarea participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii numărului accidentelor de circulație.

Pentru siguranța bicicliștilor, polițiștii recomandă:

  • nu traversați drumurile publice, pe trecerile de pietoni, în timp ce vă deplasați pe bicicletă;
  • nu circulați în timp ce vă aflați sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
  • când circulați pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie  echipată în faţă cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare;
  • nu circulați cu defecţiuni tehnice la sistemele de frânare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!