Connect with us

Actual

Zeci de cutii cu articole pirotehnice ilegale, descoperite de jandarmii constănțeni

Published

on

petarde

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au depistat, în seara zilei de 16 decembrie,, în municipiul Constanța, un bărbat care oferea spre vânzare 90 de cutii, conţinând fiecare câte 60 de bucăţi de articole pirotehnice.

Cercetând materialele pirotehnice jandarmii au observat că, unele dintre acestea, aveau pe etichetă instrucţiuni care le încadrau într-o categorie de articole interzise a fi comercializate sau deținute de către persoana în cauză, conform prevederilor legii 126/1995 (fiind articole pirotehnice de divertisment categoria 3), iar restul cutiilor, identice cu primele, nu aveau instrucțiuni în limba română, fapt sancționat de asemenea de către legea menționată anterior.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare pentru faptele constatate, urmând ca cercetările să fie continuate de autoritățile competente.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!