Conecteaza-te cu noi

Actual

Zeci de dosare penale pentru pescuit ilegal! Amenzile au depășit 250.000 de lei!

Published

on

Polițiștii structurilor de ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au continuat acțiunile pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol. Astfel, în perioada 17 – 23 noiembrie a.c., polițiștii au efectuat 300 de controale, verificând 338 de societăți comerciale, amenajări piscicole/asociații de profil, piețe, târguri și alte obiective. Polițiștii au avut în vedere verificarea legalității transportului de peşte și al produselor din pește, provenienţa, depozitarea şi valorificarea acestuia.   În urma activităților, polițiștii au întocmit 42 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol, fiind cercetate 29 de persoane. Au confiscat două tone de pește proaspăt, 147 de plase de pescuit tip setci monofilament, 30 de plase de pescuit tip setci din fir textil, două autovehicule și șase ambarcațiuni, precum și trei de motoare ambarcațiuni. De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 657 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 250.000 de lei.

Exemple:

În urma unei percheziții efectuate la locuința unui bărbat, de 35 de ani, din județul  Tulcea, au fost descoperite 28 de unelte de pescuit tip setci monofilament (interzise) și 3 setci tip avă, fără mărci, un binoclu militar, lanternă, pompă de aer pneumatică și 2 rame din lemn de 1,70 m, toate aflate într-o ambarcațiune gonflabilă. Aceste bunuri ar fi fost folosite frecvent la braconaj piscicol. Cel în cauză este acum cercetat pentru săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul piscicol. Toate bunurile au fost confiscate. La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii din Năvodari au depistat în flagrant delict, pe Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, trei bărbați, în timp ce pescuiau, dintr-o ambarcațiune, cu trei plase de pescuit monofilament, în care s-au prins pești din specia caras. Peștii au fost redaţi în mediu natural. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament. Plasele monofilament, ambarcațiunea pneumatică și ramele, toate în valoare de 2.250 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În aceeași zi, în cadrul unui dosar penal de braconaj piscicol, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Galați au efectuat 12 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost constatate 10 infracțiuni de pescuit ilegal, au fost ridicate 33 de unelte de pescuit, în lungime totală de 1.300 metri și cu o valoare de 11.000 de lei, precum și 3 motoare de ambarcațiune fără acte de proveniență. De asemenea, au fost puse în executare 8 mandate de aducere.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions