Connect with us

Actual

Zeci de dosare penale pentru pescuit ilegal! Amenzile au depășit 250.000 de lei!

Maria Ionescu

Publicat

la

Polițiștii structurilor de ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au continuat acțiunile pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol. Astfel, în perioada 17 – 23 noiembrie a.c., polițiștii au efectuat 300 de controale, verificând 338 de societăți comerciale, amenajări piscicole/asociații de profil, piețe, târguri și alte obiective. Polițiștii au avut în vedere verificarea legalității transportului de peşte și al produselor din pește, provenienţa, depozitarea şi valorificarea acestuia.   În urma activităților, polițiștii au întocmit 42 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol, fiind cercetate 29 de persoane. Au confiscat două tone de pește proaspăt, 147 de plase de pescuit tip setci monofilament, 30 de plase de pescuit tip setci din fir textil, două autovehicule și șase ambarcațiuni, precum și trei de motoare ambarcațiuni. De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 657 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 250.000 de lei.

Exemple:

În urma unei percheziții efectuate la locuința unui bărbat, de 35 de ani, din județul  Tulcea, au fost descoperite 28 de unelte de pescuit tip setci monofilament (interzise) și 3 setci tip avă, fără mărci, un binoclu militar, lanternă, pompă de aer pneumatică și 2 rame din lemn de 1,70 m, toate aflate într-o ambarcațiune gonflabilă. Aceste bunuri ar fi fost folosite frecvent la braconaj piscicol. Cel în cauză este acum cercetat pentru săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul piscicol. Toate bunurile au fost confiscate. La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii din Năvodari au depistat în flagrant delict, pe Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, trei bărbați, în timp ce pescuiau, dintr-o ambarcațiune, cu trei plase de pescuit monofilament, în care s-au prins pești din specia caras. Peștii au fost redaţi în mediu natural. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament. Plasele monofilament, ambarcațiunea pneumatică și ramele, toate în valoare de 2.250 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În aceeași zi, în cadrul unui dosar penal de braconaj piscicol, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Galați au efectuat 12 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost constatate 10 infracțiuni de pescuit ilegal, au fost ridicate 33 de unelte de pescuit, în lungime totală de 1.300 metri și cu o valoare de 11.000 de lei, precum și 3 motoare de ambarcațiune fără acte de proveniență. De asemenea, au fost puse în executare 8 mandate de aducere.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Zeci de cai au fost abandonați pe câmp, în apropiere de Techirghiol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În jur de 40 de cai abandonați, nemâncați, slabi și bolnavi – unii morți deja – au fost descoperiți pe un câmp din apropierea lacului Zarguzon, lângă Techirghiol.
Descoperirea acestor animale a fost făcută publică pe pagina oficială de Facebook a rapper-ului Puya, care a scris:
”Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură.”
Și voluntarii organizației Kola Kariola s-au implicat:
„Cu siguranță, imaginile cu cei 40 de cai abandonați, nemâncați, legați, unii morți în râpe, v-au șocat pe toți. Nu o dată v-am spus că aceste animale au un înger păzitor care dorește să rămână anonim. La această oră, la fața locului este Poliția și reprezentați ai DSV. Tot îngerul păzitor anonim încearcă relocarea tuturor cailor într-un loc sigur după care noi, ong-urile va trebui să intervenim și să preluăm câți se poate dintre ei”.
Autoritățile s-au autosesizat și au intervenit.  La această oră, în zonă se află reprezentanți ai IPJ  Constanța și DSVSA Constanța.
”La această oră, polițiștii constănțeni se află la fața locului și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt. Starea fiecărei cabaline este evaluată împreună cu reprezentanți ai DSVSA Constanța. Urmează ca la finalizarea verificărilor sa fie luate măsurile legale care se impun.”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvînt al IPJ Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de vânt puternic. Manevrele în portul Midia, oprite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Județul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic cel puțin până la ora 11.00. Potrivit meteorologiolor, sunt intensificări ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h.

De asemenea, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza vântului puternic, au fost oprite manevrele în portul Midia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Unirea Principatelor Române, celebrată la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, militarii din Forţele Navale Române participă duminică, 24 ianuarie, la ceremoniile organizate în garnizoanele Constanța, Brăila și Tulcea. La Constanța, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia care va avea loc în Piața Ovidiu, începând cu ora 11.00. La ceremonii vor participa, printre alții, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, precum și consilierii personali ai primarului.

„Actul istoric, realizat la 24 ianuarie 1859 prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza la conducerea celor două Principate Române, a marcat începutul evoluției României moderne, iar armata era considerată de autoritățile Moldovei și Valahiei instituția menită să contribuie la dobândirea independenței și să garanteze existența viitoare a noului stat. Pentru Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, apărarea națională a reprezentat o preocupare cardinală și, în scurt timp, a inițiat procesul de unificare organizatorică a armatelor celor două Principate, acest lucru reprezentând primul pas către unirea definitivă a țărilor surori.“, notează Statul Major al Forțelor Navale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: