Connect with us

Actual

Zeci de dosare penale pentru pescuit ilegal! Amenzile au depășit 250.000 de lei!

Maria Ionescu

Publicat

la

Polițiștii structurilor de ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au continuat acțiunile pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol. Astfel, în perioada 17 – 23 noiembrie a.c., polițiștii au efectuat 300 de controale, verificând 338 de societăți comerciale, amenajări piscicole/asociații de profil, piețe, târguri și alte obiective. Polițiștii au avut în vedere verificarea legalității transportului de peşte și al produselor din pește, provenienţa, depozitarea şi valorificarea acestuia.   În urma activităților, polițiștii au întocmit 42 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol, fiind cercetate 29 de persoane. Au confiscat două tone de pește proaspăt, 147 de plase de pescuit tip setci monofilament, 30 de plase de pescuit tip setci din fir textil, două autovehicule și șase ambarcațiuni, precum și trei de motoare ambarcațiuni. De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 657 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 250.000 de lei.

Exemple:

În urma unei percheziții efectuate la locuința unui bărbat, de 35 de ani, din județul  Tulcea, au fost descoperite 28 de unelte de pescuit tip setci monofilament (interzise) și 3 setci tip avă, fără mărci, un binoclu militar, lanternă, pompă de aer pneumatică și 2 rame din lemn de 1,70 m, toate aflate într-o ambarcațiune gonflabilă. Aceste bunuri ar fi fost folosite frecvent la braconaj piscicol. Cel în cauză este acum cercetat pentru săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul piscicol. Toate bunurile au fost confiscate. La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii din Năvodari au depistat în flagrant delict, pe Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, trei bărbați, în timp ce pescuiau, dintr-o ambarcațiune, cu trei plase de pescuit monofilament, în care s-au prins pești din specia caras. Peștii au fost redaţi în mediu natural. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament. Plasele monofilament, ambarcațiunea pneumatică și ramele, toate în valoare de 2.250 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În aceeași zi, în cadrul unui dosar penal de braconaj piscicol, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Galați au efectuat 12 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost constatate 10 infracțiuni de pescuit ilegal, au fost ridicate 33 de unelte de pescuit, în lungime totală de 1.300 metri și cu o valoare de 11.000 de lei, precum și 3 motoare de ambarcațiune fără acte de proveniență. De asemenea, au fost puse în executare 8 mandate de aducere.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: