Connect with us

Societate

Zeci de elevi de la Școala 43 ”Ferdinand”, în vizită la stația de sortare și reciclare a Polaris Constanța

Published

on

elevi ferdinand

Ieri, reprezentanți ai Biroului de presă al Polaris M Constanța și-au început ziua alături de elevii Școlii Gimnaziale nr. 43 “Ferdinand, coordonați de învățătoarele Omer Birsen, Elisei Daniela și Filip Diana.

În cadrul Programului Național “Săptămâna Verde”, copiii și profesorii au posibilitatea să iasă din sala de clasă pentru a vedea ce se întâmplă cu deșeurile pe care ei le generează zilnic. Mai exact, copiii au fost curioși să afle de ce este important să colecteze separat și în ce obiecte noi se pot transforma deșeurile reciclate.

Ce informații au primit

Deșeurile care sunt transportate la stație, nu sunt formate numai din material reciclabil, o mare cantitate este alcătuită din amestec de menajer cu reciclabil și multe dintre deșeurile reciclabile nu se pot recicla pentru că nu au fost colectate corect. Deșeurile reciclabile sunt sortate manual, pe categorii și culori. PET-ul, aluminiul, lemnul, cartonul sunt balotate și trimise către reciclatori finali.

𝑭𝒐𝒍𝒊𝒂 𝑳𝑫𝑷𝑬 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒕𝒂̆, 𝒍𝒂 𝒔𝒕𝒂𝒕̗𝒊𝒆, 𝒊̂𝒏 𝒔𝒂𝒄𝒊 𝒎𝒆𝒏𝒂𝒋𝒆𝒓𝒊, 𝒂𝒔𝒕𝒇𝒆𝒍 𝒆𝒍𝒆𝒗𝒊𝒊 𝒂𝒖 𝒑𝒖𝒕𝒖𝒕 𝒗𝒆𝒅𝒆𝒂 𝒄𝒖𝒎 𝒔𝒆 𝒊̂𝒏𝒄𝒉𝒊𝒅𝒆 𝒄𝒊𝒓𝒄𝒖𝒊𝒕𝒖𝒍 𝒆𝒄𝒐𝒏𝒐𝒎𝒊𝒄.

”Pentru o colectare corectă, în fiecare casă trebuie să existe 2 coșuri de gunoi: unul pentru materiale reciclabile si unul pentru deșeuri menajere /reziduale. Deșeurile reziduale ajung la groapa de gunoi pentru că nu mai pot fi reciclate, în schimb deșeurile reciclabile pot fi transformate în produse noi.

Ne dorim ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor, pentru că fiecare dintre noi are o datorie față de mediul înconjurator. Copiii trebuie să învețe de mici să fie responsabili, să colecteze separat, să-și strângă jucăriile după ce se joacă sau să stingă becul atunci când ies din cameră. Aceste mici gesturi îi transformă, mai târziu, în adulți responsabili.

Mulțumim pentru vizită elevilor și cadrelor didactice!”, au precizat reprezentanții Polaris M Holding.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!