Conecteaza-te cu noi

Societate

Zeci de elevi din județul Iași, cadeți în Forțele Navale. Vezi de ce

Published

on

Cea de-a II-a ediție din anul 2019 a programului ”Cadet în Forțele Navale” se desfășoară în perioada 2-8 septembrie, la Constanța. 40 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a de la școlile gimnaziale din comuna Ciurea, județul Iași, au răspuns ”Prezent!” la invitația marinarilor militari și își vor petrece, la malul mării, ultima săptămână de vacanță.

Programul este organizat de Statul Major al Forțelor Navale și Direcția Hidrografică Maritimă, cu sprijinul Primăriei Comunei Ciurea, și cuprinde vizite la instituțiile de învățământ militar de Marină, activități interactive cu echipajele unor nave militare din portul Constanța, cu scafandrii militari și cu specialiștii Direcției Hidrografice Maritime, pentru stimularea interesului elevilor față de profesia militară. De asemenea, elevii ieșeni participanți vor vizita Muzeul Național al Marinei Române și alte obiective turistice din Constanța.

Comuna Ciurea din județul Iași se leagă într-un mod inedit de Forțele Navale Române și, în special, de Direcția Hidrografică Maritimă, deoarece în această localitate ieșeană și-a pierdut viața marele hidrograf român Alexandru Cătuneanu, un comandor de Marină care a pus bazele Hidrografiei românești, la cumpăna secolelor XIX-XX, și al cărui destin s-a încheiat în mod tragic în ”Catastrofa de la Ciurea”, cum este denumit cel mai grav accident feroviar din România, petrecut în  luna ianuarie 1917, în gara din localitate.

În luna ianuarie 2019, pentru a aduce un pios omagiu victimelor acestei catastrofe, Statul Major al Forțelor Navale și autoritățile publice din comuna Ciurea au organizat o ceremonie militară și religioasă, prilej cu care reprezentantul conducerii Statului Major al Forțelor Navale, a acordat școlii din localitate denumirea ”Comandor Alexandru Cătuneanu”, o personalitate marcantă a Marinei Militare Române, care a contribuit la dezvoltarea hidrografiei, cartografiei și oceanografiei în România.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions