Conecteaza-te cu noi

Actual

Zeci de medicamente riscă să dispară din farmacii

Published

on

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor îşi exprimă îngrijorarea privind dispariţia din România a 70 de medicamente, din care 18 medicamente fără alternativă terapeutică, cu efect imediat în viaţa pacienţilor români. Ministerul Sănătăţii anunţă public că există soluţii alternative, însă în găsirea acestora nu au fost consultaţi tocmai cei afectaţi direct de acestea: pacienţii.

”Ne întrebăm ce soluţii terapeutice alternative în beneficiul pacienţilor pot fi găsite pentru medicamentele care se numesc chiar aşa: medicamente fără alternativă terapeutică?”, precizează Asociația Națională pentru Protecția Pacienților.

Schimbarea tratamentului este o decizie cu consecinţe multiple asupra sănătăţii fizice şi psihice a persoanei care trăieşte cu o boală, iar această hotărâre trebuie să fie luată exclusiv de medic şi de pacient. Cu responsabilitate şi în cunoştinţă de cauză pentru felul în care o astfel de schimbare afectează viaţa pacientului care are nevoie de acest tratament.

Pacienţii români au nevoie ca cele 70 de medicamente să rămână în farmacii iar tratamentul lor să nu fie întrerupt. Medicii şi societăţile profesionale trebuie să fie îi ei implicaţi în luarea acestor măsuri pentru că schimbarea tratamentului a zeci de mii de pacienţi este un lucru complicat, sensibil si necesită timp.

”Solicităm Ministerului Sănătăţii să renunţe la proiecte legislative care pun în balanţă viaţa pacientului cu diabet, cu boală cardiovasculară sau oncologică şi împreună cu reprezentanţi ai pacienţilor şi ai medicilor să fie deschişi la găsirea de soluţii viabile care asigure un acces continuu la tratamentele necesare pentru fiecare pacient.”, precizează Asociația Națională pentru Protecția Pacienților.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions