Conecteaza-te cu noi

Societate

Zeci de oameni au PROTESTAT în fața Spitalului Județean Constanța

Published

on

În cursul zilei de azi, cu începere de la ora 11.00, pe b-dul Tomis, pe trotuarul din fața Spitalului Județean Constanța, zeci de oameni au organizat un protest și au făcut un lanț uman. În acest mod, au cerut ca bolnavii care ajung la urgența spitalului să fie tratați cu respect și mult mai repede decât până acum.

Protestul a fost anunțat pe pagina de Facebook, după ce o femeie în vârstă de 70 de ani a murit după ce a stat ore în șir în urgența spitalului.

Organizatorii au scris de ce anume protestează: ”Ne ținem de mâini, cuminți, politicoși, în liniște spunem NU tuturor mizeriilor care se întâmplă acolo. (…) Sau aduceți like-uri aici, arătând doctorilor și asistentelor din spitalul nostru că lucrurile stau altfel și că ceea ce se întâmplă acolo nu e ok! (…) Ia atitudine! Azi au murit ei! Mâine, putem fi noi, copiii noștri, părinții noștri! Până când?

Până când lehamitea lor față de viața pacienților? Până când nepăsarea, până când inumanitatea, până când nerespectarea sarcinilor de serviciu, până când mai băgăm șpagă în buzunarul lor, până când ne vor mai trata ca pe niște animale la turmă, până când ne vor arăta spatele, până când – pe banii noștri – ne vor lăsa să murim fără cel mai mic regret? Până când ne vom mai pune aceste întrebari

Advertisement

Ce este așa de greu domnilor doctori și doamnelor asistente să înțelegeți că trebuie să fiți OAMENI? CĂ VĂ LUAȚI SALARIILE DIN TAXELE ȘI IMPOZITELE PLĂTITE ȘI DE NOI?

Dacă sistemul medical este putred, nu înseamna că VOI trebuie să vă comportați așa cum ați făcut-o în toate cazurile care ne-au adus în această situație!!! VOI trebuie să fiți cei care să luptați împotriva celor care vă manageriază defectuos, fie că sunt șefii voștri din spital, fie că sunt cei din minister, fie că sunt cei din guvern! Voi aveți sindicate care să lupte pentru drepturile voastre, însă voi TREBUIE SĂ FIȚI OAMENI și SĂ SFINȚIȚI LOCUL UNDE LUCRAȚI!

DACĂ ȘI VOUĂ VĂ PASĂ, domnilor doctori și doamnelor asistente, arătați că sunteți împotriva la ceea ce se întâmplă în Spitalul Județean Constanța și în toate spitalele din țară, și ieșiți în stradă alături de noi!

Constănțenii nu vor să aibă parte de doctori și asistente medicale care vin la muncă doar ca să pună mâna pe salariul oferit de stat! Nu vrem să avem parte de doctori și asistente medicale fără suflete! Nu vrem să avem în Spitalul Județean și nici în celelalte, doctori și asistente … acri, sictiriți, needucați, care nu arată empatie, care își bat joc de pacienți (ori din care clasă socială ar face parte)! Toți mergem la un loc de muncă și ne respectăm clienții și facem totul pentru ca ei să fie mulțumiți! Așa trebuie să fie și în cazul vostru, domnilor doctori și doamnelor asistente!

Nu aveți echipamente și mijloace de lucru? LUAȚI ATITUDINE! Nu aveți condiții de muncă potrivite cu domeniul în care lucrați? LUAȚI ATITUDINE! Nu aveți medicamente și consumabile medicale suficiente sau necesare? LUAȚI ATITUDINE! Nu aveti salarii bune (deși acest lucru e clar că nu mai poate fi luat în calcul acum)? LUAȚI ATITUDINE! Nu aveți personal suficient? LUAȚI ATITUDINE! La muncă nu veniți ca să fiți muți și să își bată joc de voi cei care vă patronează! LUAȚI ATITUDINE!
FACEȚI TOT CE VĂ STA ÎN PUTINȚĂ ȘI ARĂTAȚI-NE ASTA! Numai nu ne mai omorâți copiii, părinșii sau pe noi!

Advertisement

NOI LUĂM ATITUDINE! De data aceasta împortiva voastră! Să vă facem conștienți de faptul că GREȘIȚI! Greșiti în modul în care vă comportați față de pacienți, față de însoțitori! Greșiți în modul în care comunicați cu societatea civilă, așa cum o fac și cei de la putere! DAR PÂNĂ CÂND?”

Foto: Viv Prom

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions