Connect with us

Actual

Zeci de panouri publicitare de la aeroportul Kogălniceanu, scoase la licitație

Maria Ionescu

Publicat

la

Toată lumea știe că lângă Constanța, la doar 26 de km, se află aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu. Dacă pe vremuri, cel puțin de timpul verii, aici erau foarte multe plecări și sosiri ale avioanelor, în ultima perioadă numărul acestora a scăzut mult. Cu toate acestea, directorul Bogdan Artagea a declarat în mai multe rânduri că numărul curselor va crește, spre diferite destinații. Este vorba despre orașe din Italia, Franța, Suedia, Marea Britanie, Turcia etc. Așadar, prin aeroportul Kogălniceanu trec și acum, pe parcursul iernii, dar și vara foarte mulți călători, români și străini. De regulă, cei care sosesc aici nu prea mai stau în aeroport după aterizarea avioanelor, așa că nu se înghesuie să facă cumpărături sau să stea cu ochii ațintiți spre panourile publicitare din incinta aeroportului. Însă dacă ne referim la turiștii care se pregătesc de plecare, aceștia își petrec mult mai multă vreme în aeroport. Unii se înghesuie în barurile și restaurantele de aici, alții așteaptă pur și simplu și-și mai aruncă ochii în magazinele din incintă sau studiază panourile publicitare care sunt amplasate pe pereții sediului. Poate tocmai din acest motiv, pe pagina oficială a aeroportului Mihail Kogălniceanu exită o puzderie de spații de închiriat, respectiv de panouri publicitare scoase la licitație. În aerogara plecări internaționale sunt nu mai puțin de 100 de spații pentru panouri, care au diferite dimensiuni și pot fi amplasate în multe locuri. Spre exemplu, există panouri de 217×61 cm, de 169×219 cm, de 68×98 cm etc. Sunt și panouri mai mari, de 444×294 cm sau de 740×145 cm. De asemenea, la aerogara sosiri sunt 65 de spații pentru panouri, unele mai mici, altele mai mari, unele de pus pe cupolă, altele sub formă de cub. Dat fiind faptul că sunt foarte multe spații de închiriat, am dorit să știm și cam despre ce sume este vorba, motiv pentru care am luat legătura cu directorul general Bogdan Artagea. El ne-a declarat că pentru toate aceste spații licitațiile sunt absolut obligatorii, iar tarifele sunt greu de estimat. Prețul minim de la care se pornește este undeva la 6-7 euro.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un bărbat beat a vrut să se arunce de pe un bloc din Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Azi-noapte, în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că o persoană ar tulbura ordinea și liniștea publică și ar amenința că se va arunca de pe terasa unui bloc din municipiul Constanța.

La fața locului au ajuns negociatori din cadrul IPJ Constanța, care l-au convins pe bărbatul de 28 de ani să renunțe la gestul său.

Surse demne de încredere au precizat, sub protecția anonimatului, că tânărul se afla  sub influența băuturilor alcoolice și era supărat ca a fost sancționat pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea municipiului Constanța.

Bărbatul în cauză a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier MORTAL la intrarea în localitatea Topraisar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.10, la intrarea în localitatea Topraisar din județul Constanța a avut loc un grav accident rutier soldat cu decesul unei persoane și cu rănirea gravă a altor două. Tragicul eveniment rutier s-a produs pe DN38, la ieșirea din Topraisar spre Movilița, între două autoturisme.

Potrivit Biroului de presă al Serviciului de Ambulanță Constanța, este vorba despre o persoană care a murit pe loc, una care este inconștientă și una conștientă.

Știre  în curs de actualizare.

Update: Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, la acest accident au intervenit pompierii Stației Tuzla cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o ambulanță smurd B dar și două echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță.

”La fața locului au fost găsite 3 victime încarcerate în cele doua autoturisme implicate în accident. Au fost extrase persoanele, iar două dintre acestea au fost transportate la spital. Cea de-a treia prezenta leziuni incompatibile cu viața, medicii declarând decesul acesteia.”, a precizat Anca Chiriță, din partea Biroului de presă al ISU Constanța.

Potrivit reprezentanților SAJ Constanța, bărbatul care a decedat avea 29 de ani și era din județul Hunedoara. Ceilalți doi au 20, respectiv 50 de ani și sunt din județul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Patru navigatori, printre care și un român, au fost răpiți în Golful Guineei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Patru navigatori (doi filipinezi, un rus și un român) au fost răpiți în ultimul atac de piraterie din Golful Guineei care a implicat un tanc petrolier.

Apele maritime din vestul Africii rămân periculoase pentru navigație.

Sindicatul Liber al Navigatorilor, alături de organizațiile navigatorilor din toată lumea reunite sub ITF, consideră că zona Golfului Guineea tebuie securizată cât mai urgent din acest punct de vedere.

”Pirateria este un real pericol pentru navigatori și nu de puține ori aceste atacuri barbare au dus la pierderea vieții a mai multor navigatori, în ciuda faptului că aceste rapiri vizează direct un scop material, acela de a obține sume de bani din partea răpitorilor.”, precizează reprezentanții SLN. 

Atacul asupra tancului Agisilaos, navă înregistrată în Insulele Marshall, a fost raportat ieri seară, pe 29 noiembrie 2020, în timp ce aceasta se afla în marș, la 5 mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei și la 22 de mile marine la vest de Togo.

Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetățeni ruși, români și filipinezi.

Nava se află acum în siguranță cu restul echipajului la bord. Autoritățile au fost notificate.

”Acesta este cel de-al 24-lea incident de răpire confirmat în apele Golfului Guineei în 2020, cu 122 de echipaje răpite de pe nave, arată datele din Dryad. Atacul este raportat în spatele unui șir de răpiri reușite în zonă în ultima lună.”, precizează reprezentanții Sindicatului Liber al Naviagatorilor. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: