Connect with us

Actual

Zeci de panouri publicitare de la aeroportul Kogălniceanu, scoase la licitație

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Toată lumea știe că lângă Constanța, la doar 26 de km, se află aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu. Dacă pe vremuri, cel puțin de timpul verii, aici erau foarte multe plecări și sosiri ale avioanelor, în ultima perioadă numărul acestora a scăzut mult. Cu toate acestea, directorul Bogdan Artagea a declarat în mai multe rânduri că numărul curselor va crește, spre diferite destinații. Este vorba despre orașe din Italia, Franța, Suedia, Marea Britanie, Turcia etc. Așadar, prin aeroportul Kogălniceanu trec și acum, pe parcursul iernii, dar și vara foarte mulți călători, români și străini. De regulă, cei care sosesc aici nu prea mai stau în aeroport după aterizarea avioanelor, așa că nu se înghesuie să facă cumpărături sau să stea cu ochii ațintiți spre panourile publicitare din incinta aeroportului. Însă dacă ne referim la turiștii care se pregătesc de plecare, aceștia își petrec mult mai multă vreme în aeroport. Unii se înghesuie în barurile și restaurantele de aici, alții așteaptă pur și simplu și-și mai aruncă ochii în magazinele din incintă sau studiază panourile publicitare care sunt amplasate pe pereții sediului. Poate tocmai din acest motiv, pe pagina oficială a aeroportului Mihail Kogălniceanu exită o puzderie de spații de închiriat, respectiv de panouri publicitare scoase la licitație. În aerogara plecări internaționale sunt nu mai puțin de 100 de spații pentru panouri, care au diferite dimensiuni și pot fi amplasate în multe locuri. Spre exemplu, există panouri de 217×61 cm, de 169×219 cm, de 68×98 cm etc. Sunt și panouri mai mari, de 444×294 cm sau de 740×145 cm. De asemenea, la aerogara sosiri sunt 65 de spații pentru panouri, unele mai mici, altele mai mari, unele de pus pe cupolă, altele sub formă de cub. Dat fiind faptul că sunt foarte multe spații de închiriat, am dorit să știm și cam despre ce sume este vorba, motiv pentru care am luat legătura cu directorul general Bogdan Artagea. El ne-a declarat că pentru toate aceste spații licitațiile sunt absolut obligatorii, iar tarifele sunt greu de estimat. Prețul minim de la care se pornește este undeva la 6-7 euro.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(foto + video) OPC cere închiderea supermarketului PROFI din Eforie Nord

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au continuat, în această perioadă, controalele la unitățile de alimentație publică de pe litoral, chiar dacă vara s-a terminat de mult timp.

Horia Constantinescu, inspectorul șef al OPC Constanța, a anunțat că echipele de control au decis amendarea cu suma de 65.000 de lei, oprirea temporară de la prestarea de servicii și au propus închiderea pentru o perioadă de la 6 luni la un an a supermarketului Profi din Eforie Nord.

“Controlul a vizat magazinele de tip băcănie din Eforie Nord, Eforie Sud și Techirghiol. Au fost controlate mai multe magazine din aceste localități, s-a decis oprirea temporară de la prestarea de servicii a unora, dar mai important este că s-a propus închiderea magazinului Profi din Eforie Nord pentru abateri repetate de la normele impuse de legislație. Este prima dată când OPC solicită închiderea unui supermarket”, a declarat inspectorul șef al OPC Constanța. Horia Constantinescu.

Iată imaginile primite în urma controalelor efectuate de echipele OPC la magazinele de tip băcănie din Eforie Nord, Eforie Sud și Techirghiol.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A fost recuperat trupul unui bărbat înecat în mare, la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, o persoană care se afla pe digul din dreptul plajei Modern din Constanța a anunțat, prin serviciul 112, ca în larg se vede o persoană înecată.

În scurt timp, o ambarcațiune a ARSVOM Constanța a  ieșit pe mare și a reușit să recupereze o persoana din largul mării și să o transporte la țărm, în portul Tomis.

Acolo s-a aflat o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD C, cu echipaj și medic, care a constatat decesul bărbatului recuperat din larg.

Este dificil de precizat când anume și-a pierdut viața.

Cadavrul său a fost transportat la Morga Cimitirului Central.

Update: Potrivit IPJ Constanța, bărbatul care a fost scos din mare avea 69 de ani și era din municipiul Constanța. A fost identificat pe baza actelor de identitate găsite asupra lui.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic oprit pe Autostrada București – Constanța! Accident rutier grav, cu intervenția elicopterului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 44, pe sensul de mers către litoral, a avut loc un eveniment rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme, care au intrat în coliziune faţă-spate ca urmare a nepăstrării distanţei de siguranţă. În urma impactului a rezultat rănirea unei persoane, pentru care a fost solicitat elicopterul SMURD. În prezent acesta a aterizat pe suprafaţa carosabilă, astfel că circulaţia este oprită total pe sensul de mers către Constanţa, până la decolarea elicopetrului. Momentan nu sunt probleme majore privind valorile de trafic.

Update: Traficul rutier a fost reluat la ora 13.20.  Elicopterul SMURD sosit la faţa locului a transportat victima la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde i se acordă îngrijirile medicale necesare. În urma evenimentului s-a format o coloană de autoturisme de aproximativ un kilometru, valorile de trafic urmând a reveni curând la limitele normale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: