Connect with us

Actual

Zeci de panouri publicitare de la aeroportul Kogălniceanu, scoase la licitație

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Toată lumea știe că lângă Constanța, la doar 26 de km, se află aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu. Dacă pe vremuri, cel puțin de timpul verii, aici erau foarte multe plecări și sosiri ale avioanelor, în ultima perioadă numărul acestora a scăzut mult. Cu toate acestea, directorul Bogdan Artagea a declarat în mai multe rânduri că numărul curselor va crește, spre diferite destinații. Este vorba despre orașe din Italia, Franța, Suedia, Marea Britanie, Turcia etc. Așadar, prin aeroportul Kogălniceanu trec și acum, pe parcursul iernii, dar și vara foarte mulți călători, români și străini. De regulă, cei care sosesc aici nu prea mai stau în aeroport după aterizarea avioanelor, așa că nu se înghesuie să facă cumpărături sau să stea cu ochii ațintiți spre panourile publicitare din incinta aeroportului. Însă dacă ne referim la turiștii care se pregătesc de plecare, aceștia își petrec mult mai multă vreme în aeroport. Unii se înghesuie în barurile și restaurantele de aici, alții așteaptă pur și simplu și-și mai aruncă ochii în magazinele din incintă sau studiază panourile publicitare care sunt amplasate pe pereții sediului. Poate tocmai din acest motiv, pe pagina oficială a aeroportului Mihail Kogălniceanu exită o puzderie de spații de închiriat, respectiv de panouri publicitare scoase la licitație. În aerogara plecări internaționale sunt nu mai puțin de 100 de spații pentru panouri, care au diferite dimensiuni și pot fi amplasate în multe locuri. Spre exemplu, există panouri de 217×61 cm, de 169×219 cm, de 68×98 cm etc. Sunt și panouri mai mari, de 444×294 cm sau de 740×145 cm. De asemenea, la aerogara sosiri sunt 65 de spații pentru panouri, unele mai mici, altele mai mari, unele de pus pe cupolă, altele sub formă de cub. Dat fiind faptul că sunt foarte multe spații de închiriat, am dorit să știm și cam despre ce sume este vorba, motiv pentru care am luat legătura cu directorul general Bogdan Artagea. El ne-a declarat că pentru toate aceste spații licitațiile sunt absolut obligatorii, iar tarifele sunt greu de estimat. Prețul minim de la care se pornește este undeva la 6-7 euro.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier mortal între Medgidia și Valea Dacilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la intrarea în municipiul Medgidia dinspre Valea Dacilor s-a produs un eveniment rutier grav soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit primelor informații, în acest accident au fost implicate o căruță și un autoturism, iar căruțașul – în vârstă de 40-45 de ani – și-a pierdut viața.

Știre în  curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs pe un drum județean – Dj 381. Un bărbat de aproximativ  40-45 ani era cu o căruță și a ieșit pe șosea din câmp iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula dinspre Valea Dacilor către Medgidia.

Se pare că șoferul autoturismului a fost surprins de ieșirea în drumul județean a căruței și nu a mai putut să o evite.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lecție deschisă la liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia! Subiectul: traficul de persoane

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a desfășurat o activitate de informare pe linia prevenirii traficului de persoane și a programelor comunitare în cadrului educației, activitate derulată în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța și Direcția Județeană de Sport și Turism.

Activitatea a fost realizată sub forma unei lecții deschise, în care 30 de elevi au primit informații și au vizionat spoturi tematice referitoare la prevenirea traficului de persoane, precum și la accesarea unor programe europene prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La activitate au participat din partea liceului: prof. Cristina Palu – psihologul școlar, prof. Elena Nechita – coordonatorul Comisiei de proiecte și programe educative naționale și internaționale, din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane: inspector de specialitate – Niculae Mihaela Adelina și din partea Direcției Județene de Sport și Turism – Țuțuianu Marian.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

13 furturi comise în Constanța și Tuzla! Infractorul este închis din .. .13 ianuarie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al IPJ Constanța a precizat că s-au făcut investigații serioase în ceea ce privește faptele comise de un bărbat care se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța (C.R.A.P.)  încă din luna ianuarie a acestui an.

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 13 ianuarie a.c., pe raza municipiului Constanța, când un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a pătruns în incinta unui imobil și a sustras o poșetă, polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Secțiilor 1, 2 și 5 Poliție au extins cercetările cu privire la persoana în cauză, care se află deja în C.R.A.P. al IPJ Constanța din aceeași zi a comiterii faptei.

Astfel, polițiștii constănțeni au reușit documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză, reținând în sarcina acestuia săvârșirea a 13 infracțiuni de furt din locuințe, fapte comise în luna decembrie 2018, pe raza municipiului Constanța și a localității Tuzla.

Prejudiciul creat în dauna persoanelor vătămate este de aproximativ 33.000 de lei, constând în bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile și laptopuri.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: