Connect with us

Actual

Zeci de persoane vindeau țigări de contrabandă în piețele din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat în perioada 01.03.2019-29.03.2019, în proximitatea zonelor publice din perimetrul adiacent piețelor agroalimentare Grivița, Tomis 3 și Eden din municipiul Constanța, pe linia prevenirii și depistării comercializării de produse din tutun fără timbru legal.

În timpul verificărilor efectuate polițiștii locali au legitimat 38 persoane despre care existau indicii temeinice că ar comercializa ilicit țigări netimbrate, susceptibile a fi produse de contrabandă și care necesita plasarea sub regim vamal. Oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 463 pachete cu țigarete fără timbru accizabil și au amendat 26 de persoane pentru acte de comert ilicit cu mărfuri fără documente de proveniență, aplicând în total 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26 .000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990-privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite.

Pentru 6 persoane s-au întocmit actele de constatare vizând săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 , 5 dintre acestea au fost predate organelor de poliție judiciară în vederea cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Codul Vamal în forma continuată.

Comments

comments

Actual

Expoziție cu postere în holul Delfinariului din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În fiecare an, pe 2 februarie, se aniversează Ziua Mondială a Zonelor Umede şi semnarea în 1971 a Convenţiei de la Ramsar (Convenţia asupra zonelor umede, de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice).

Pentru anul 2020 tema aleasă este Zonele umede și biodiversitatea, deoarece zonele umede reprezintă un habitat cu o mare biodiversitate. Ultimele estimări arată însă că zonele umede dispar de trei ori mai repede decât pădurile şi de aceea este necesar ca oamenii să conştientizeze rolul vital al zonelor umede pentru noi și planeta noastră.

Cu această ocazie, elevii împreună cu cadrele didactice sunt invitați să participe la o expoziţie de postere pe această temă.

”Participanţii vor realiza un poster (dimensiune A0) pe care îl vor aduce la Delfinariu. Posterele vor fi expuse (pentru o perioadă de o lună) în holul de la intrarea în Delfinariu, iar vizitatorii le vor putea nota. La sfârşitul perioadei vom anunţa posterul care a primit cele mai multe aprecieri. Vă aşteptăm! Succes participanţilor!”, a postat pe pagina de Facebook conducerea Delfinariului din Constanța. 

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Surpriză la pescuit: Un brașovean s-a trezit cu mașina în Dunăre, la Seimeni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi a fost agitație mare pe malul Dunării, în zona localității Seimeni, unde foarte mulți oameni se aflau la pescuit.

La un moment-dat, un autoturism cu numere de Brașov, care era parcat pe mal, a început să o ia la vale și s-a oprit exact în Dunăre.  Se pare că șoferul nu a asigurat mașina cu frâna de mână, iar roțile erau virate spre apă.

Mașina a ”plutit” câțiva metri și a fost pe cale să se scufunde, până când lumea s-a agitat și a solicitat prezența polițiștilor în zonă.

Surse demne de încredere au precizat că polițiștii, împreună cu oamenii care se aflau în zonă, la pescuit au reușit să rezolve problema. Autoturismul a fost scos la mal în aproximativ o oră.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Proiecte importante pentru modernizarea secțiilor CMSN Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Complezului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța are proiecte importante pentru dezvoltarea fiecărei secții în parte, pe care directorul general,  Adrian Bîlbă, este convins că le va realiza cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Adrian Bîlbă a precizat:

“Președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu s-a deplasat în dățile anterioare la Bruxelles, unde a încercat să găsească surse de finanțare pentru județul Constanța. De asemenea, la minister. Și a reușit să aducă 5 milioane de euro anul trecut pentru extinderea Delfinariului care presupune triplarea volumului de apă, triplarea suprafeței necesare delfinilor și din acest punct de vedere ne vom putea mândri cu, cred, cel mai frumos și modern Delfinariu din estul Europei.

În consecință, ne dorim ca în continuare să găsim soluții de finanțare externă pentru a realiza mari proiecte. Firește că veniturile noastre ne permit investiții mai mici, care presupun amplasamente pentru animale, de asemenea și modernizări. Însă pentru marile proiecte, ca de exemplu o nouă clădire la Planetariu, sau alt exemplu, un nou Acvariu, ca și acest nou Delfinariu – banii, sursele financiare guvernamentale sau europene, sunt de dorit” spune Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Sunt sume foarte mari, care presupun eforturi considerabile dar Adrian Bîlbă este convins că CMSN va beneficia de ele.

El a precizat că își dorește și se așteaptă ca, în luna februarie, să aibă întâlniri cu reprezentanți ai Direcției de Proiecte din cadrul Consiliului Județean, cu președintele Horia Țuțuianu, și și-a manifestat convingerea că va reuși să promoveze  proiecte și idei care să ajungă la finanțatori guvernamentali sau europeni.  Acestea ar constitui puncte de plecare pentru noi investiții și noi modernizări.

”Un nou Acvariu încă nu este finanțat. Proiectul este finanțat și se află pe masa Consiliului Județean Constanța, însă lucrarea propriu-zisă nu este finanțată. Motiv există: Un acvariu este necesar.  Un Acvariu este un pol important pentru turismul constănțean la Marea Neagră fiindcă oferă o componentă: Bioturismul, o component care completează oferta turistică. Firește că oamenii vin la plajă, vin să se distreze dar au și familii, și copii care vor să facă și altceva.

Bioturismul este un element important, ce ține și de educație, și de responsabilitate. În consecință, ne dorim și un planetariu nou.

Fiindcă dacă vom avea anul acesta echipamente noi, ce se află acum pe masa tratativelor la faza de achiziții (e vorba de licitație) ne bom gândi imediat la o nouă clădire pentru aceste echipamente de aproape  un million de euro.

O clădire care să satisfacă nivelul la are am ajuns cu echipamentele.”.

Adrian Bîlbă a precizat că acum, în extrasezon, când turiștii sunt mai mult constănțeni, sunt suficiente cele 60 de scaune de la Planetariu. Însă astă vară nu au fost suficiente.

Vedeți declarația integrală a directorului general al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii,  Adrian Bîlbă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: