Connect with us

Actual

Zeci de tone de deșeuri din Israel, oprite în Portul Constanța Sud-Agigea

Published

on

Garda Națională de Mediu Constanța a interzis importul deșeurilor încărcate în două containere, sosite în Portul Constanța Sud-Agigea.

Deșeurile au fost expediate de o firmă din Israel și ar fi trebuit să ajungă la o societate din județul Buzău. Cantitatea totală aflată în cele două containere este de 32.929 kg, reprezentând deșeuri de polistiren presat în baloti.

Importul a fost înregistrat în registrul ROAFM, însă echipa de comisari a constatat mai multe neconcordanțe între documentele depuse la Biroul vamal de Frontieră pentru realizarea importului și informațiile încărcate de importator în aplicatie.

”Autorizația de mediu din setul de documente nu era aceeași cu autorizația de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care însoțește transferul deșeurilor –Anexa VII nu este completat conform cerințelor Regulamentului 1013/2006. Din aceste documente nu a reieșit în mod clar amplasamentul/adresa instalației de valorificare a deșeurilor de polistiren și dacă există autorizație de mediu pentru punctul de lucru unde se află instalația de valorificare a acestora.

Garda Națională de Mediu face următoarea precizare: „Importul/transferul oricăror tipuri sau cantităţi de deşeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare”, condiție obligatorie prevăzută de legislația în vigoare.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!