Connect with us

Actual

Zile caniculare la malul mării. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade

Published

on

Zile caniculare la malul mării!
Meteorologii au emis cod galben de caniculă și disconfort termic valabil de astăzi de la ora 12:00 și până mâine seară la ora 21:00.
În intervalul menționat, în Dobrogea, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși, pe arii relativ extinse, pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade, mai scăzute pe litoral și în deltă (30-33 de grade), iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 24 de grade.

Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța va asigura:
-Funcționarea permanentă a cișmelelor publice cu apă potabilă;
-Funcționarea fântânilor arteziene existente, în special în timpul zilei, pentru menținerea umidității aerului;
-Stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, în special în locurile aglomerate pentru menținerea umidității aerului;
-Stropirea spațiilor verzi din parcuri pentru menținerea umidității aerului;
-Funcționarea în bune condiții a toaletelor publice și executarea controalelor privind respectarea măsurilor igienico-sanitare;
-Executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor pe teritoriul municipiului;
-Asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor.

Pentru protejarea stării de sănătate a populației, la solicitarea Primăriei Constanța, vor interveni și farmaciile din municipiu. Oamenii se pot răcori și hidrata în incinta acestora și în aproape 90 de unități beneficiază gratuit de măsurarea tensiunii arteriale.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement