Connect with us

Administratie

„Ziua Eroilor“, marcată la Năvodari. Autoritățile locale au depus coroane de flori la Troița din centrul localității

Publicat

la

Primarul orașului NăvodariFlorin Chelaru, alături de președintele CJC, Mihai Lupu, Administorul Public Liliana Mară, viceprimarul Aurelian Dumitrașcu și consilieri locali au participat astăzi la un eveniment dedicat Zilei Eroilor, organizat de Școala Gimnazială George Enescu, prin profesor Iuliana Sandu la Troița din centrul localității. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de stat al României, după care un sobor de preoți a oficiat slujba religioasă și s-au depus coroane de flori din partea Primăriei Năvodari, Consiliului Județean Constanța, partidelor politice, Comunității Rușilor Lipoveni și a elevilor Școlii Gimnaziale George Enescu. Acțiunea s-a încheiat cu un moment artistic susținut de elevi în aplauzele oficialităților și audienței prezente la eveniment.

„A păstra vie amintirea și sacrificiul eroilor patriei nu este doar o obligație, ci responsabilitatea și sfânta datorie a poporului nostru. Acum, când conflictul este atât de aproape de granițele țării, când trăim vremuri de război, sentimentul prețuirii și dragostei de țară trebuie să fie mai puternic ca oricând. Spre veșnica amintire și recunoștință a înaintașilor noștri eroi, am depus astăzi coroane de flori alături de președintele CJC, Mihai Lupu, colegi din Primărie și Consiliul Local, reprezentanți ai comunității Rușilor Lipoveni, precum și de copii ai Școlii Gimnaziale George Enescu. Mulțumesc doamnei profesor Iuliana Sandu pentru organizarea acestui eveniment frumos, preoților din Năvodari, elevilor și tuturor celor care au sărbătorit astăzi Ziua Eroilor alături de noi. Hristos s-a Înălțat și recunoștință eternă eroilor neamului!“, a spus primarul Florin Chelaru.

„Astăzi, la 40 de zile de la Învierea Domnului sărbătorim Ziua Eroilor. Avem identitatea de astăzi datorită românilor care au luptat pentru dragostea de țară, așadar azi cinstim memoria ostașilor ce au căzut la datorie în timp ce serveau țara. Glorie eternă neamului Românesc!“, a declarat viceprimarul Costel-Aurelian Dumitrașcu.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: