Conecteaza-te cu noi

Societate

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului: Sute de copii cu afecțiuni din spectrul autist trăiesc în Constanța

Published

on

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța celebrează, prin Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Astfel, timp de două zile, centrul și-a deschis larg porțile pentru toți cei interesați să cunoască activitățile centrului, să afle mai multe lucruri despre ceea ce înseamnă autism și metodele de recuperare.

Copiii, beneficiari ai Centrului de Zi, au pregătit și surprize pentru oaspeți: împreună cu voluntari de la Liceele ”Decebal” și ”Mihai Eminescu” au derulat luni, 1 aprilie, de la ora 10.30 și marți, 2 aprilie, de la ora 10.00, ateliere de pictură.

La nivelul județului Constanța se află în evidențe peste 400 de copii cu afecțiuni din spectrul autist, cu certificat de handicap. La Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism – inaugurat în anul 2009 cu finanțare de la Consiliul Județean Constanța – fac terapie 42 de copii cu vârste de la 3 la 9 ani. Centrul este deservit de 6 psihologi, 5 psihopedagogi, 3 logopezi. Aici, copiii fac terapii cognitiv-comportamentale, terapii de comunicare, logopedie, terapia prin artă, ludoterapie, ergoterapie, iar pentru părinți există servicii de consiliere de grup.

La 2 aprilie, comunitatea internaţională celebrează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, zi stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în decembrie 2007. Cu acest prilej, pe întreg mapamondul se desfăşoară evenimente menite să atragă atenția asupra acestei afecțiuini. Autismul, tulburare complexă neurobiologică cu efecte asupra comunicării, relaţiilor sociale şi comportamentului persoanei și care afectează aproximativ 67 de milioane de persoane în întreaga lume. Unul din 100 de copii are autism. ”Autism România” estimează că, la nivel național, ar fi afectaţi aproximativ 40.000 de copii.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions