Conecteaza-te cu noi

Societate

Instrucție pe fluviul Dunărea

Published

on

Militarii de la Flotila Fluvială ”Mihail Kogălniceanu” participă, în perioada 1-5 aprilie 2019, la Exercițiul ”Danube Protector 19.1”, care se desfășoară pe Brațul Măcin, între km 54 – km 49.

Trei nave militare fluviale din Tulcea și șapte nave militare fluviale din Brăila au navigat în amonte pe Dunăre, în zona raionului Peceneaga, pentru a executa trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un pluton de infanteriști marini asigură securitatea în proximitatea terestră a raionului.

Navigația în zona de desfășurare a tragerilor este restricționată, în perioada 2-3 aprilie, în intervalul orar 07.00-22.00, iar navele și convoaiele fluviale sunt obligate să mențină în funcțiune radiotelefonul în canalul VHF 16, pentru a solicita informații de la Căpitănia Portului Măcin, cu 5 km în amonte/ aval de zona restricționată, conform unui aviz emis de către Administrația Fluvială a Dunării de Jos AFDJ Galați.

Flotila Fluvială a Forțelor Navale Române are ca misiune principală asigurarea securității căilor de comunicație fluviale și este alcătuită din trei divizioane de nave, respectiv un divizion de monitoare, un divizion de vedete fluviale și un divizion de nave de sprijin logistic, dar are în compunere și Regimentul 307 Infanterie Marină, pentru desfășurarea de acțiuni amfibii și aeropurtate, în raioanele costiere, lagunare și de deltă din nordul Dobrogei.

Advertisement

Foto: Arhivă

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions