Connect with us

Stiri

Ziua Pământului: 155 de state au semnat ,,Acordul de la Paris” privind schimbările climatice

Avatar

Publicat

la

Obiectivul principal al acordului semnat, astăzi la New York la sediul ONU, este limitarea creşterii temperaturii globale la cel mult 2 grade Celsius. Acordul a fost negociat şi agreat la nivel mondial, în cadrul Conferinţei Internaţionale privind schimbările climatice de la Paris, din 12 decembrie 2015.

,,Acordul semnat astăzi la New York, cu ocazia Zilei Pământului, este o angajare puternică şi fără precedent, a tuturor naţiunilor, de a lupta pentru combaterea cauzelor şi efectelor schimbărilor climatice, din ce în ce mai intens resimţite în ultimii 10 ani.”, a declarat ministrul mediului Cristiana Paşca Palmer.

Conform acordului, ţările dezvoltate trebuie să adopte măsuri pentru reducerea emisiilor poluante, în timp ce ţările în curs de dezvoltare trebuie să-şi îmbunătăţească eforturile în lupta împotriva încălzirii globale, în funcţie de situaţia lor naţională. Documentul prevede responsabilităţi clare de monitorizare şi raportare, dar şi un angajament al statelor dezvoltate de a mobiliza surse de finanţare pentru a sprijini statele în curs de dezvoltare. Acordul semnat astăzi este răspunsul comunităţii internaţionale la avertismentele oamenilor de ştiinţă care, de o bună perioadă de timp, atrag atenţia că temperatura medie globală poate ajunge la o creştere de 5 grade Celsius până în anul 2100.

Ziua Pământului
Pe 22 aprilie 1970, milioane de cetăţeni americani, răspunzând la un apel al senatorului democrat Gaylord Nelson, au participat la o manifestare istorică sub sloganul ,, Toţi, indiferent de etnie, sex sau stare materială, au dreptul să trăiască într-un mediu sănătos şi echilibrat”.
De la prima manifestare, Ziua Pământului a devenit un eveniment cu scop educativ şi informativ. Organizaţiile ecologiste folosesc acest prilej pentru a evalua problemele planetei: poluarea aerului, a apei şi a solului, distrugerea ecosistemelor, miile de specii de plante şi animale care dispar, precum şi epuizarea resurselor neregenerabile. Acestea insistă asupra soluţiilor care să facă posibilă eliminarea efectelor negative ale activităţilor umane: reciclarea materialelor, conservarea resurselor naturale, interzicerea folosirii substanţelor toxice, oprirea distrugerii habitatelor-cheie, cum ar fi pădurile umede, şi protejarea speciilor pe cale de dispariţie.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: