Connect with us

Actual

10 bărbați din județul Constanța s-au ales cu dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

Publicat

la

În weekend, polițiștii constănțeni au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier și au întocmit dosare de cercetare pe numele bărbaților depistați la volan băuți și/sau fără permis de conducere.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 27 mai a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism pe strada Theodor Burada din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Persoana în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În aceeași zi, în jurul orei 23.10, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un bărbat, de 18 ani, care a condus un autoturism pe DC 25, în localitatea Plopeni, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism pe strada Principală din localitatea Corbu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și având anulat dreptul de a conduce.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Două ore mai târziu, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe strada Almalăului din localitatea Ostrov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 29 mai a.c., în jurul orei 5.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

După o oră și jumătate, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 223, în localitatea Seimenii Mici, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 8.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 53 de ani, care a condus un autoturism pe strada Cumpenei din municipiul Constanța, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 18.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe DN 3, în localitatea Valu lui Traian, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

10 minute mai tâziu, în jurul orei 18.10, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe strada Aviatorilor din localitatea Tuzla, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La ora 19.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe strada Falezei din localitatea Vama Veche, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic aglomerat în sudul litoralului. Polițiștii recomandă rute alternative

Publicat

la data de

Scris de

La această oră, valorile de trafic s-au intensificat pe Autostrada A4 la ieșire către Agigea, în condiții de aglomerație desfășurându-se circulația și pe DN 39 între Agigea și Eforie Nord pe sensul către Mangalia și între stațiunilor Eforie Sud și Eforie Nord pe sensul către Constanța.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier sunt prezenți în principalele intersecții care ridică probleme, respectiv stațiunea Eforie Nord (intrare și ieșire) și DN 39/DN 38 (intersecție Agigea-Techirghiol), pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea formării de ambuteiaje.

Pentru evitarea aglomerației de pe DN 39 Mangalia – Constanța, conducătorii auto care se deplasează de pe litoral către autostradă sunt rugați să ia în calcul următoarea rută alternativă: – DN 39 Mangalia – DJ 391 Negru Vodă – DN 38 Topraisar – DJ 391 Mereni – DJ 308 Ciocârlia – DJ 381 – Valea Dacilor – Medgidia – Autostrada A2.

Totodată, conducătorii auto care se deplasează dinspre autostradă către sudul litoralului sunt rugați să aibă în vedere următoarea rută alternativă: Autostrada A2 – Medgidia – DJ 381 Valea Dacilor – DJ 308 Ciocârlia – DJ 391 Mereni – DN 38 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia.

Pentru reducerea riscului rutier, șoferii sunt sfătuiți să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc și să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie din județul Constanța, prinsă fără permis la volanul unui autoturism

Publicat

la data de

Scris de

La data de 11 august a.c., în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au identificat o femeie, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe strada Dreptății din localitatea Credința, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Femeia în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: