Connect with us

Actual

Razii în județul Constanța. Polițiștii au aplicat zeci de sancțiuni contravenționale

Publicat

la

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Constanța au desfășurat mai multe razii și au aplicat zeci de sancțiuni contravenționale.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, în noaptea de 28 – 29 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al polițiștilor Secției 8 Rurală Băneasa și cei ai Serviciului Rutier, au desfășurat o razie pe linia prevenirii și combaterii faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor auto, în localitatea Băneasa.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 60 de persoane, fiind oprite, pentru control, peste  40 de autoturisme.

În urma activităților, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 7.500 de lei, dintre care 15 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, a fost reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

În noaptea de 28 – 29 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Secției 4 Rurală Medgidia, au desfășurat o razie pe linia prevenirii și combaterii faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor auto, în municipiul Medgidia.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 70 de persoane, fiind oprite, pentru control, peste  50 de autoturisme.

În urma activităților, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, dintre care 10 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În noaptea de 28 – 29 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul polițiștilor Poliției municipiului Mangalia și al celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentați ai O.P.C., D.S.V.S.A. și D.R.A.F., au desfășurat o acțiune pe linia verificării respectării legalității privind vânzarea băuturilor alcoolice către clienți și consumul acestora în spațiile publice, în stațiunea Vama Veche.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 30 de persoane și au fost controlate 5 unități de alimentație publică.

În urma activităților, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.500 de lei.

Totodată, a fost reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Amplă acțiune a polițiștilor în Constanța. Peste 1.200 de conducători auto, testați cu aparatele etilotest și drug-test

Publicat

la data de

Scris de

Noaptea trecută, polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel, peste 1.200 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținute, în vederea suspendării, permisele de conducere.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 21 infracțiuni, dintre care 14 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, 2 pentru conducerea unui vehicul  pe drumurile publice având permisul suspendat sau anulat și 1 la conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

La acțiune au participat și echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr.Aurel Greblea” Sibiu și ale Gărzii de Coastă Constanța.

Exemple:

În jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge. Asupra conducătorului auto a fost găsită o folie cu substanță vegetală.

În jurul orei 23.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 00.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia,în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru metamfetamină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 1.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia,în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Meteorologii anunță ploi și descărcări electrice în sudul județului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii ANM au emis cod galben de vreme rea în sudul județului Constanța, respectiv în următoarele localități: Ostrov, Băneasa, Lipnița și Oltina.

Potrivit specialiștilor, mesajul nou de vreme severă imediată este valabil de la ora 21.55 până la ora 22:55.

Se vor semnala: local averse care vor acumula peste 25…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Record mondial pentru David Popovici. Este cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor

Publicat

la data de

Scris de

Înotătorul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit astăzi medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

Cu acest record, românul a devenit cel mai rapid înotător din istoria probei.

David Popovici s-a calificat în finală cu timpul de 46.98, record european şi al competiţiei. Popovici va mai concura la Roma la 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

”Ce seară! Ce spectacol! Ce sportiv! Ce bucurie! Ce performanță!
David Popovici ne-a adus din nou multă bucurie odată cu superbul succes din această seară. David Popovici este noul campion european al probei de 100 m liber. Sâmbătă seara, la Roma, în bazinul unde a declarat de atâtea ori că se simte foarte bine, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a făcut o nouă cursă senzațională, încheiată cu timpul de 46,86 secunde.

Timpul său reprezintă un nou RECORD MONDIAL de seniori. Practic, David este cel mai rapid înotător de pe planetă în proba de 100 m.

Vechiul record mondial i-a aparținut brazilianului Cesar Cielo Filho (46,91 s) și data din 30 iulie 2009.
Este prima medalie de aur la un Campionat European de seniori, în bazin olimpic, pentru David, și a zecea pentru România, de-a lungul istoriei. Totodată, David a devenit al doilea român care cucerește un titlu european, într-o probă masculină, după Robert Glință, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate!”, a transmis Federația Română de Natație pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: