Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Sindicaliștii ARSVOM Constanța și-au strigat nemulțumirile în stradă. Vezi ce solicitări au

Published

on

În această dimineață este protest în Portul Constanța. Zeci de angajaţi ai Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au ieșit în fața sediului nemulţumiţi de faptul că Senatul a votat recent trecerea instituţiei de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Afacerilor Interne.

Liderul de sindicat din cadrul ARSVOM, Robert Robescu, a declarat, pentru News.ro, că zeci de angajaţi ai agenţiei au ieşit în faţa instituţiei pentru a protesta faţă de această decizie adoptată de Parlament.

”Au votat trecerea ARSVOM din subordinea Ministerului Transporturilor la Ministerul Afacerilor Interne. Au votat domnii senatori un pachet de mai multe legi printre care şi aceasta.  Iniţiator este Guvernul României, nu Ministerul Transporturilor, la presiunile lui Raed Arafat.”, a afirmat Robert Robescu, citat de News.ro.

De asemenea, liderul de sindicat din cadrul ARSVOM a mai menţionat că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, acesta le-a dat asigurări că nu va fi luată nici o decizie legată de soarta agenţiei până când nu vor exista discuţii şi cu angajaţii.

Robert Robescu a mai afirmat că doreşte să poarte discuţii şi cu prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, legate de această situaţie.

Liderul de sindicat a precizat că ARSVOM are în prezent 173 de angajaţi, dintre care 143 sunt scafandri şi personal ambarcat, număr insuficient pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii.

El a menționat că agenția are nevoie de cel puţin 300 – 350 de angajaţi. El a adăugat că au fost situaţii când oamenii au venit de acasă pentru a putea fi realizată o intervenţie în condiţii optime.

Potrivit News.ro, Robert Robescu a menţionat că protestul de luni nu afectează activitatea instituţiei, fiind realizat de angajaţi care nu erau de serviciu în această dimineaţă, şi a avertizat că manifestări similare vor avea loc şi în zilele următoare.

Reamintim că Sorin Grindeanu a precizat, în luna martie, într-o vizită făcută la Constanţa, ce se va întâmpla cu ARSVOM.

“În urmă cu aproape o lună jumătate, am avut o întâlnire cu sindicatul de la acolo. ISU şi-a arătat dorinţa de a prelua activitatea ARSVOM. Din partea noastră şi a angajaţilor ARSVOM există, însă, o reticenţă de a trece în acel sistem. A rămas, în urma discuţiei intre mine şi domnul Arafat, ca undeva să spunem 1 iunie – 1 iulie, să luăm o decizie pentru că cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie.  Urmarea discuţiei mele cu Raed Arafat este ca până la finalul primului semestru să luăm o decizie care să ţină cont şi de doleanţele angajaţilor, dar şi de o anumită construcţie pe care şi-o doreşte ISU şi anume o unică instituţie care să se ocupe de toate aceste situaţii. Nu se exclud, doar că trebuie să înţeleagă şi din partea ISU că aici este un specific aparte şi de aceea va fi nevoie de aceste discuţii”, a declarat Grindeanu.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţase că ARSVOM va fi desfiinţată, iar în urma acestui anunţ au existat mai multe proteste ale angajaţilor.

De asemenea, în vara anului trecut, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmase că ARSVOM are nevoie de un proces de restructurare, dar nu se pune problema desfiinţării acesteia, menţionând că activitatea agenţiei va fi coordonată de Departamentul pentru Situaţii de Urgență.

Foto: Ziua de Constanța

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions