Connect with us

Societate

100.000 de combinezoane de protecţie vor veni din Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO

Maria Ionescu

Publicat

la

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie.
Biroul de presă al MApN va pune la dispoziția jurnaliștilor imagini de la momentul sosirii aeronavei NATO și transferului echipamentelor în mijloacele de transport rutiere.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Capabilității de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria două membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Societate

(Video) Delfinariul din Constanța. Ni-Ni şi Chan-Chan, aplauze pentru medicii din linia 1

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe pagina de Facebook a Delfinariului Constanţa a fost postat un mesaj impresionant. Potrivit acestuia, delfinii Ni-Ni şi Chan-Chan, precum şi echipa Delfinariului mulţumesc din toată inima  cadrelor medicale din întreaga ţară.

Iată mesajul:

“Chan-Chan şi Ni-Ni alături de întreaga echipă a  Delfinariului din Constanța, țin să mulțumească din toată inima tuturor cadrelor medicale din toată țara care în aceste momente “luptă în linia 1″ pentru sănătatea noastră și a celor dragi.
Mulțumim și tuturor celor care ajută în aceste momente…..

Vă aplaudăm, ne înclinăm în fața voastră!!!!
TOTUL VA FI BINE!!! STAȚI ÎN CASĂ!!” a postat echipa Delfinariului.

#ChanChan si #NiNi alături de întreaga echipă a #Delfinariului din Constanța, țin să mulțumească din toată inima tuturor cadrelor medicale din toată țara care în aceste momente "luptă în linia 1" pentru sănătatea noastră și a celor dragi. Mulțumim și tuturor celor care ajută în aceste momente….. #Vă #aplaudăm , ne #înclinăm în fața voastră!!!! TOTUL VA FI BINE!!! STAȚI ÎN CASĂ!!

Publicată de Delfinariu Constanta pe Duminică, 29 martie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

ATENȚIE, constănțeni! Primăria desfășoară acțiuni de dezinfecție în cartierele Tomis 1, Tomis 2, centru și Casa de Cultură

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În această seară acțiunile de dezinfecție vor începe la ora 19.00 și se vor desfășura în următoarele zone: Tomis 1, Tomis 2, Centru, Casa de Cultură

Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, toate cartierele din municipiul Constanța sunt dezinfectate cu o substanță pe bază de clor, avizată de Ministerul Sănătății.

Recomandăm tuturor asociațiilor de proprietari din municipiul Constanța care au ghene de gunoi cu tubulatură să efectueze dezinfecție și în tubulatura ghenei.

Trebuie să fim responsabili, să respectăm normele de igienă și să evităm deplasările.

STAȚI ACASĂ! Preveniți răspândirea COVID-19! Reduceți riscul de a vă îmbolnăvi!
FIȚI RESPONSABILI! AVEȚI GRIJĂ DE VOI ȘI DE CEI DRAGI! EVITAȚI SĂ VĂ EXPUNEȚI! (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(Video) Din balcon, artistul Damian Drăghici a cântat pentru vecinii săi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, artistul Damian Drăghici a cântat la nai pentru vecinii săi, de la balconul apartamentului. Momentul emoţionant a fost aplaudat de oamenii din blocurile vecine.

Este important de spus că mâine artistul împlineşte 50 de ani şi programase un concert special, însă epidemia de coronavirus i-a schimbat planurile.

Potrivit Mediafax, el a lansat şi o provocare pentru colegii săi de breaslă, pentru ca şi aceştia să îi urmeze exemplul.

“Noi, artiştii, vă suntem datori să vă dăruim neîncetat hrană pentru suflet… Azi, am simţit să cânt pentru vecinii mei dintre blocuri.🙏🏻”, a scris Damian Drăgici pe pagina sa de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: