Conecteaza-te cu noi

Societate

122 de ani de învăţământ profesional de marină, sărbătoriți la Mangalia

Published

on

Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” a marcat joi, 1 noiembrie, împlinirea a 122 de ani de la înființare printr-un simpozion aniversar, care a avut loc la sediul instituției din Mangalia.

Instituția a început să funcționeze la data de 1 noiembrie 1896 la Galaţi, sub conducerea maiorului Constantin Bălescu, un ofiţer apreciat de şefii săi ca fiind ”capabil, instruit, inteligent şi studios”. Înfiinţarea acestei şcoli a fost necesară pentru dezvoltarea cunoştinţelor sublocotenenţilor proveniţi din Şcoala de Ofiţeri de Artilerie şi Geniu. Prima serie de ofiţeri-elevi a început cursurile în toamna anului 1896.

Până în anul 1900, Şcoala de Aplicaţiune a Sublocotenenţilor de Marină a funcţionat la Galaţi, iar ofiţerii de marină, specializaţi în flotele străine, au fost primii profesori ai acestei şcoli. Anul şcolar începea la data de 1 noiembrie, durata cursurilor era de doi ani, iar materiile predate erau Manevre, Navigaţie şi hidrografie, Artilerie, Torpile şi electricitate, Construcţiuni navale şi Maşini marine.

După numeroase reorganizări și resubordonări, Școala de Aplicație a Forțelor Navale s-a mutat la Mangalia și are următoarele misiuni principale: pregătirea absolvenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” pentru încadrarea primei funcţii; perfecţionarea pregătirii profesionale a ofiţerilor şi a maiştrilor militari din Forţele Navale; formarea şi dezvoltarea profesională a soldaților profesioniști pentru Forțele Navale.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions