Connect with us

Societate

ANAF cumpără 20.000 de computere noi. Aproape 3.000 ajung la Galați, regională de care aparține Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Direcțiile regionale ale ANAF au inițiat licitații pentru un program masiv de înlocuire a computerelor la care lucrează angajații Fiscului. Potrivit datelor consultate de Profit.ro, marea majoritate a celor 24.000 – 25.000 de angajați ANAF ar urma să primească noi unități de lucru, desktopuri sau laptopuri. Trebuie precizat, însă, că, deși pozitivă, această schimbare a calculatoarelor, unele mai vechi de 10 ani, nu este suficientă fără o modernizare a sistemului de servere și programe al ANAF. Ministerul Finanțelor a alocat bani pentru modernizare la rectificarea bugetară din vară.

Conform aceleiași surse, achizițiile vizează, pe lângă computere, și cumpărarea de accesorii și licențe software.

Ministerul Finanțelor a alocat bani pentru proiecte de modernizare a ANAF la rectificarea bugetară din vară, când aproximativ 280 de milioane de lei au fost anunțate pentru investiții și achiziții, printre care modernizarea sistemului informatic, echipamente pentru personalul vamal, precum și reabilitare și modernizare  a punctelor vamale (R. Moldova, Serbia, Ucraina).

Până în prezent, au lansat licitații pentru achiziția de computere toate cele 8 direcții regionale ale ANAF, respectiv București, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Timișoara, Galați și Ploiești. Cele 8 regionale ar urma să cumpere, în total, în jur de 20.400 de desktopuri și laptopuri, cu o valoare cumulată de circa 93 de milioane de lei.

Ce achiziții ar urma să facă fiecare regională 

Regionala București (Ilfov, Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Mijlocii, Nerezidenți)

  • 2.393 unități – 11,06 milioane lei inclusiv 114 laptopuri

Regionala Brașov (jud. Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Mijlocii)

  • 2.546 unități – 11,7 milioane lei inclusiv 100 laptopuri

Regionala Cluj-Napoca (jud. Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Mijlocii)

  • 2.732 unități – 12,42 milioane lei inclusiv 124 laptopuri

Regionala Craiova (jud. Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Mijlocii)

  • 2.154 unități – 9,68 milioane lei inclusiv 137 laptopuri

Regionala Timișoara (jud. Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Mijlocii)

  • 1.972 unități – 8,94 milioane lei inclusiv 100 laptopuri

Regionala Iași (jud. Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Mijlocii)

  • 2.891 unități (două anunțuri distincte de achjiziție) – 12,56 milioane lei inclusiv 136 laptopuri

Regionala Galați (jud. Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, Mijlocii)

  • 2.770 unități – 12,7 milioane lei inclusiv 160 laptopuri

Regionala Ploiești (jud. Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Mijlocii)

  • 2.892 unități – 13,09 milioane lei inclusiv 115 laptopuri

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

SNMF: În 2019, vom fi martorii migraţiei crescute a medicilor de familie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Bilanţul anului 2018 este, pentru medicii de familie, unul care dă cu minus. Medicii de familie care asigură interfaţa dintre pacienţi şi sistemul naţional de sănătate pot spune că au supravieţuit unui an în care asistenţa medicală primară pe care o reprezintă a fost neglijată, marginalizată şi subfinanţată.

Medicii de familie aşteaptă ca alocarea financiară în 2019 pentru segmentul de asistenţă medicală pe care îl acoperă să asigure deopotrivă sumele necesare pentru creşterile salariale impuse prin lege, posibilitatea investiţiilor în echipamente şi personal precum şi creşterea cheltuielilor ca urmare a inflaţiei. De asemenea, ei aşteaptă şi o reparaţie, cel puţin parţială, a inechităţii faţă de colegii lor din alte segmente ale sistemului naţional de sănătate.

Medicii de familie din România au funcţionat în 2018 cu un buget cu doar 17% mai mare decât în 2017, în condiţiile în care colegii din unităţile sanitare de stat (medicina şcolară, ambulatoriu integrat, spitale) au beneficiat de finanţări (salarii şi bugete) mărite cu până la 100%. Cu toate acestea, startul discuţiilor pentru bugetul alocat medicinei de familie pentru 2019 este unul pe care SNMF îl consideră eşuat. În previziunile bugetare actuale, bugetul alocat medicinei de familie vizează o creştere de sub 5 procente faţă de anul trecut.

În aceste condiţii şi coroborat cu celelalte solicitări nerezolvate de guvernanţi (debirocratizarea, protocoalele de prescriere etc), SNMF apreciază că se va înregistra un nou val de nemulţumire din partea profesioniştilor din segmentul de asistenţă medicală primară. Îngrijorător este, în acest context, faptul că agenţiile de recrutare a forţei de muncă din domeniul medical anticipează că în anul 2019 vom fi martorii unei migraţii crescute a medicilor de familie.

SNMF îşi exprimă public dorinţa de a asigura o stabilitate pentru medicii de familie, temelia fiecărui sistem public de sănătate, şi implicit un echilibru în asistenţa medicală primară.

”Pentru ca aşa ceva să poată fi pus în practică, medicii de familie au nevoie de recunoaşterea importanţei şi eficienţei muncii lor, de susţinerea beneficiarilor direcţi – pacienţii – şi de sprijinul decidenţilor – administratori ai sistemului medical şi decidenţi politici.”, a precizat Dina Mergeani, președinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Școala de pian Alexandra Mărculescu, recital caritabil. O pianină cu luminițe care salvează copiii cu autism

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Mulți părinți care au copii atipici o consideră un înger. Alexandra Mărculescu îi smulge pe micuții cu tulburare de spectru autist din lumea lor, îi învață sunetele, notele muzicale, ritmul și măsura. Prin ceea ce face, ea le creează acestor copii empatia care le lipsește în mod natural. Însă tot acest proces pleacă de jos. În paralel cu terapia ABA, în care copiii atipici învață comportamente, și cu terapia 3C în care își dezvoltă inteligența motrică, la cursurile de pian ale Alexandrei Mărculescu se deprind mai întâi cu zgomotul, învățând să elimine fobia față de sunetele puternice. Ulterior învață să cânte la clape fără prompt, iar unii din ei ajung chiar la nivel de performanță. Alexandra Mărculescu predă cursuri de pian și pentru copiii tipici. Împreună, întreaga școală, cu tipici și aticipi, a susținut un recital caritabil la Hotelul Bulevard din Constanța. Evenimentul a avut loc duminică, 9 decembrie 2018, în scopul colectării sumelor necesare achiziției unei pianine cu luminițe. Instrumentul este foarte util copiilor atipici, care pot învăța mai ușor notele muzicale. Inițiativa a fost susținută de Asociația SMARY M din Constanța. În clipul alăturat puteți vedea cele mai importante momente ale recitalului, un scurt interviu cu Alexandra Mărculescu, precum și premierea micilor artiști.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Serviciul de Ambulanță Constanța este în doliu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Cu părere de rău și regrete eterne, S.A.J. Constanța anunță pe cei ce au cunoscut-o, trecerea în neființă a doamnei Rodica Florea, născută la data de 20.11.1955. Colega noastră și-a început activitatea de asistent medical la data de 20.11.1979, la Stația de Salvare.
La data de 01.06.1995, se înființează Serviciul Județean de Ambulanță Constanța ca unitate de sine stătătoare, iar la data de 01.07.1996 Rodica Florea devine asistenta șef a S.A.J. Constanța, funcție în care a activat până la data de 16.07.2014 când a ieșit la pensie. Din anul 1997 și până s-a pensionat, a activat ca instructor formator în centrul de training al S.A.J. Constanta, unde a instruit de-a lungul timpului colegi din întreaga țară. Colectivul S.A.J. Constanța este alături de familia îndurerată și transmite sincere condoleanțe!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: