Conecteaza-te cu noi

Societate

160 de vârstnici din Constanța vor fi îngrijiți la domiciliu

Published

on

Începând cu data de 15 octombrie a.c., Direcția Generală de Asistență Socială Constanța implementează – în calitate de beneficiar – proiectul cu titlul „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”, SMIS 125595, în baza contractului de finanțare nr. 7005/10.04.2020 încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene prin Organismul Intermediar Regional POSDRU Regiunea Sud-Est.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.783.928,41 lei, din care 2.366.339,15 lei asistență financiară nerambursabilă și 417.589,26 lei valoarea cofinanțării beneficiarului.

Acest proiect va fi implementat pe o perioadă de 24 de luni și are ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii integrate de îngrijire la domiciliu pentru un număr de 160 de persoane vârstnice din municipiul Constanța în scopul depășirii situației de vulnerabilitate.

Serviciile de îngrijire la domiciliu vor fi furnizate de personal specializat și vor consta în ajutor pentru îndeplinirea activităților de bază ale vieții zilnice (asigurarea igienei corporale, îmbrăcarea și dezbrăcarea, hrănirea și hidratarea etc.), acordarea de ajutor pentru activitățile instrumentale ale vieții zilnice (prepararea hranei, activitățile de menaj și spălătorie, activități de administrare și gestionare a bunurilor, socializare, etc.), împreună cu servicii de recuperare/reabilitare (kinetoterapie, fizioterapie etc.) și servicii medicale (consultații, îngrijiri medicale la domiciliu sau în instituții de sănătate, administrarea de medicamente etc.), mici servicii de reabilitare și adaptare a mediului ambient.

Advertisement

Prin acest proiect se are în vedere ridicarea gradului de dezvoltare economico-socială a comunităților din care sunt membrii grupului țintă prin creșterea șanselor de ocupare printr-o intervenție coerentă, prin oferirea unui cadru prin care piața muncii poate folosi în mod eficient resursa umană cu competențe îmbunătățite.

Vor fi furnizate sesiuni de formare profesională în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu” pentru un număr de 32 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și care, ulterior obținerii competențelor, vor furniza servicii de îngrijire la domiciliu.

”Proiectul „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.”, precizează Mihaela Scutariu, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions