Conecteaza-te cu noi

Societate

(VIDEO) Adrian Bîlbă, director CMSN: ”Planeta noastră este Raiul!”

Published

on

În ziua de 1 decembrie, conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a postat mai multe materiale de prezentare a secțiilor Delfinariu, Acvariu, Microrezervație, Planetariu.

În următorul video, directorul CMSN Adrian Bîlbă vorbește  despre Planetariu, despre Pământ și spune: ”Planeta noastră este Raiul!”

Iată prezentarea:

”Planetariul este o secție, cea mai veche, primă înființată la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Este un loc în care învățăm bolta cerească. Sunt foarte multe lucruri de aflat despre aceasta și Universul face parte din natură. Natura nu este doar viața din jurul nostru pe această planetă. Natura înseamnă și Venus, înseamnă și Mercur, înseamnă și Marte, înseamnă și mai departe de centura de asteroizi: Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și chiar cantitatea veșnică de a fi planetă, Pluto.

Advertisement

Toate astea sunt parte a familiei noastre solare, locul în care ne desfășurăm imaginația, trăirile și capacitatea de a înțelege și de a respecta.

Sunt exemple negative în jurul nostru. Este Marte, care și-a pierdut puterea magnetică de a îndepărta radiațiile ionizante ale Soarelui. Este Venus, cu un efect de seră terifiant. Este Mercur, ghinionist, aproape de Soare. Sunt planete telurice, ca și a noastră, care nu au cum să găzduiască viață. Și trebuie să ne gândim că trăim în Rai. Din punct de vedere al habitabilității, planeta noastră este Raiul.”, a spus dr. Adrian Bîlbă.

Reamintim faptul că Planetariul este o fereastră deschisă permanent spre cer, fiind primul obiectiv public de acest gen din țară. A luat ființă în anul 1969!

În cupola Planetariului au loc demonstraţii cu proiectorul ZKP- 2 şi pot fi văzute: stele (aproximativ 5.000), planete, Luna, constelaţii (constelaţii zodiacale), comete, meteori, sateliţii galileeni ai lui Jupiter, sateliţi artificiali, Sistemul Solar – mişcarea de revoluţie a planetelor din Sistemul Solar, determinarea coordonatelor orizontale, ecuatoriale şi ecliptice, demonstraţii cu planetariul Trippensse: formarea anotimpurilor, echinocţii şi solstiţii, eclipse de Soare şi de Lună.

Întreagul material postat și pe pagina de Facebook a Planetariului îl puteți vedea în videoul de mai jos:

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions