Conecteaza-te cu noi

Actual

17.377 – numărul angajaților MAI care au lucrat zi și noapte!

Published

on

Angajații Ministerului Afacerilor Interne rămân în continuare la datorie în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale din județele afectate de fenomenele meteorologice nefavorabile. În conformitate cu informațiile centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Centrul Național de Conducere Integrată, în județele afectate de fenomenele meteorologice periculoase din ultimele zile, situația din ultimele 24 de ore se prezintă astfel: La acest moment nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere. De asemenea, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația întreruptă. Pe Autostrada A2 București – Constanța se circulă în condiții de iarnă. Pe DN 3 Ostrov – Murfatlar, circulația se desfășoară cu restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.Traficul rutier este în continuare închis pe 23 de drumuri județene și 11 drumuri comunale din 6 județe (Constanța, Iași, Botoșani, Galați, Bacău și Neamț). Se intervine pentru deblocarea acestor căi de acces. La nivel național, CNAIR a acționat cu 895 de utilaje care au utilizat 4.419 tone de material antiderapant și 18,5 tone clorură de calciu. Toate aeroporturile sunt deschise și nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. În ultimele 24 de ore, 39 de trenuri au înregistrat întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 29 de trenuri au fost anulate. Magistrala feroviară 900 Craiova este închisă între stațiile Strehaia și Ciochiuța din cauza ruperii firului de contact. Toate porturile maritime și fluviale sunt deschise. Sunt închise 16 căi navigabile în zonele Galați – Hîrșova – Brațul Borcea – Brațul Măcin, Drobeta Turnu Severin, Brăila, Bicaz – Izvorul Muntelui. Pe fluviul Dunărea, între km 655 și 1075, zona localității Drobeta Turnu Severin, curg sloiuri de gheață. În continuare, în punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții, cu excepția PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.
În localitatea Negru Vodă, din județul Constanța, alimentarea cu energie electrică este întreruptă. 11 echipe de intervenție acționează pentru remedierea acestei defecțiuni, care afectează 1.524 de consumatori. La nivel național, au acționat, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populației și al autorităților locale, 17.377 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne (9.235 de polițiști, 5.214 pompieri și 2.928 jandarmi), cu 7.621 mijloace tehnice. Au fost efectuate 9.510 intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță, din care 220 pentru gravide și 286 pentru persoane dializate. În contextul emiterii unor noi avertizări de ninsoare și viscol, în special pentru zona de Sud-Est, Ministerul Afacerilor Interne solicită cetățenilor să se informeze permanent asupra stării vremii, a condițiilor de trafic și să respecte cu recomandările autorităților. Una dintre intervențiile din ultimele 24 de ore s-a efectuat pentru evacuarea unui copil în vârstă de 2 luni din localitatea Furnica, județul Constanța, care a necesitat asistență medicală. S-a încercat preluarea acestuia cu o autoșenilată aparținând ISU. Ulterior, pacientul a fost evacuat cu un elicopter SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Constața.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions