Connect with us

Actual

19 Martie – Ora Pământului sub sloganul ,,Dăruieşte naturii din energia ta!”

Avatar

Publicat

la

Earth Hour (Ora Pământului ) este o mişcare mondială organizată de World Wide Fund for Nature. WWF a fost înfiinţată în 1961 şi este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea mediului, în peste 100 de ţări.

Evenimentul Earth Hour are loc anual, spre sfârşitul lunii martie, şi încurajează indivizii, organizaţiile, instituţiile şi companiile să stingă luminile timp de o oră, între 20:30 şi 21:30, ca simbol al preocupării faţă de viitorul Pământului.

Prima ediţie ,, Ora Pământului” a fost organizată în Australia, la Sydney, pe 31 martie 2007, când două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. De atunci comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, aflate în peste 152 de ţări. România sărbătoreşte ,,Ora Pământului” din 2009.

La Constanţa, pentru a marca evenimentul, se va desfăşura un marş al bicicliştilor organizat de WWF România. Întâlnirea va avea loc la ora 19:45 şi plecarea la ora 20.00 pe traseul: Casa de Cultură – Parc Gară – b-dul Ferdinand – Harta Mozaic – str. Mircea cel Bătrân – Capitol – b-dul Tomis – Dacia – Brotăcei – str. Sucevei -b-dul Lăpuşneanu – Dacia (fântână).

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Alegerile locale din județul Constanța s-au lăsat cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 27 septembrie, la nivelul I.P.J. Constanța s-au primit aproximativ 40 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

Astfel, au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei.

Au fost întocmite 17 dosare de cercetare penală, respectiv: 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, 1 pentru fraudă la vot și fals în declarații, 1 pentru amenințare, 4 pentru coruperea alegătorilor, 1 pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri,1 tentativă la infracțiunea de fraudă la vot, 2 pentru furt, 1 pentru amenințare și distrugere și 1 dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vot multiplu.

”Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vergil Chițac, după câștigarea alegerilor locale de duminică: “PSD e istorie! Împreună construim Constanța Puternică”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

La scurt timp după oficializarea rezultatului votului pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac le mulțumește constănțenilor pentru vot și încredere și afirmă că PSD “este istorie în orașul Constanța”.

Iată mesajul:

“Dragii mei, ați avut încredere, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în orașul nostru. Felicitări tuturor constănțenilor care au ieșit la vot și au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice. Acest rezultat ne arată limpede direcția în care trebuie să mergem și vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a ne ține tinerii acasă și a readuce acest oraș acolo unde îi este locul. Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toți cei care și-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanța Puternică!”

Citiți și:

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Rezultate finale la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Vergil Chițac este noul primar al municipiului Constanța.

Candidatul susținut de PNL a obținut 28,49% din totalul voturilor valabil exprimate, Stelian Ion de la USR – PLUS a primit 24,31%. Primarul PSD al municipiului Constanța s-a situat abia pe locul al treilea la aceste alegeri și a obținut 24,19% din încrederea constănțenilor. Horia Constantinescu, candidatul PPUSL a obținut 5,04% din numărul de voturi valabil exprimate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: