Connect with us

Actual

19 Martie – Ora Pământului sub sloganul ,,Dăruieşte naturii din energia ta!”

Publicat

la

Earth Hour (Ora Pământului ) este o mişcare mondială organizată de World Wide Fund for Nature. WWF a fost înfiinţată în 1961 şi este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea mediului, în peste 100 de ţări.

Evenimentul Earth Hour are loc anual, spre sfârşitul lunii martie, şi încurajează indivizii, organizaţiile, instituţiile şi companiile să stingă luminile timp de o oră, între 20:30 şi 21:30, ca simbol al preocupării faţă de viitorul Pământului.

Prima ediţie ,, Ora Pământului” a fost organizată în Australia, la Sydney, pe 31 martie 2007, când două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. De atunci comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, aflate în peste 152 de ţări. România sărbătoreşte ,,Ora Pământului” din 2009.

La Constanţa, pentru a marca evenimentul, se va desfăşura un marş al bicicliştilor organizat de WWF România. Întâlnirea va avea loc la ora 19:45 şi plecarea la ora 20.00 pe traseul: Casa de Cultură – Parc Gară – b-dul Ferdinand – Harta Mozaic – str. Mircea cel Bătrân – Capitol – b-dul Tomis – Dacia – Brotăcei – str. Sucevei -b-dul Lăpuşneanu – Dacia (fântână).

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Județul Constanța. Bărbat fără permis de conducere, prins la volan rupt de BEAT

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, un bărbat din județul Constanța a fost prins de polițiști rupt de beat la volan și fără permis de conducere.

La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe strada Viilor din localitatea Zorile, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

6 ani de închisoare pentru un bărbat din Cobadin care a condus fără permis

Publicat

la data de

Scris de

Un bărbat din județul Constanța va sta mai bine de șase ani în închisoare după ce a fost prins la volan fără a deține permis de conducere.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 24 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Cobadin au identificat un bărbat, de 46 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 6 ani, 6 luni și 20 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Amenzi de peste 340.000 de lei, aplicate de polițiștii constănțeni în perioada 17-23 ianuarie

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 17-23 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (Serviciul Rutier, birourile rutiere și formațiunile rutiere) au acționat, pe raza județului Constanța, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost aplicate peste 1.000 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 343.000 de lei, dintre care 496 pentru încălcarea normelor rutiere privind viteza de circulaţie.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 93 de permise de conducere, dintre care 51 pentru pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 8 pentru depășire neregulamentară. Totodată, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

În urma activităților din teren, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Exemplu:

La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii rutieri au identificat o femeie, de 41 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Năvodari din aceeași localitate cu 111 km/h, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: