Connect with us

Societate

19 Martie – Ora Pământului sub sloganul ,,Dăruieşte naturii din energia ta!”

Published

on

Earth Hour (Ora Pământului ) este o mişcare mondială organizată de World Wide Fund for Nature. WWF a fost înfiinţată în 1961 şi este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea mediului, în peste 100 de ţări.

Evenimentul Earth Hour are loc anual, spre sfârşitul lunii martie, şi încurajează indivizii, organizaţiile, instituţiile şi companiile să stingă luminile timp de o oră, între 20:30 şi 21:30, ca simbol al preocupării faţă de viitorul Pământului.

Prima ediţie ,, Ora Pământului” a fost organizată în Australia, la Sydney, pe 31 martie 2007, când două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. De atunci comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, aflate în peste 152 de ţări. România sărbătoreşte ,,Ora Pământului” din 2009.

La Constanţa, pentru a marca evenimentul, se va desfăşura un marş al bicicliştilor organizat de WWF România. Întâlnirea va avea loc la ora 19:45 şi plecarea la ora 20.00 pe traseul: Casa de Cultură – Parc Gară – b-dul Ferdinand – Harta Mozaic – str. Mircea cel Bătrân – Capitol – b-dul Tomis – Dacia – Brotăcei – str. Sucevei -b-dul Lăpuşneanu – Dacia (fântână).

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta