Connect with us

Administratie

20.000 km pe bicicletă. O familie de francezi care călătorește în jurul lumii va poposi la Castelu

Tatian Iorga

Publicat

la

Comuna Castelu va primi, la finele acestei săptămâni, vizita unei familii din localitatea Plescop, din Franța, care efectuează turul lumii pe bicicletă. În momentul de față, familia de francezi, Damien și Isabelle Allard, alături de fetița lor, Auriane,  se află pe teritoriul României, călătorind pe malul Dunării în drum spre Castelu, urmând să ajungă vineri sau sâmbătă. Viceprimarul comunei Castelu Antoneta Prodan spune că francezii care călătoresc în jurul lumii pe bicicletă vor locui aproximativ 3 – 4 zile la o familie din Castelu, iar pe toată perioada șederii familia Allard și-a manifestat interesul de a munci la micro-ferma unde vor locui. Alegerea comunei Castelu ca popas în călătoria în jurul lumii nu este deloc întâmplătoare. Familia de francezi care călătorește pe bicicletă în jurul lumii provine din localitatea franceză Plescop, care este înfrățită cu Castelu încă din 1990. Mai exact, din 17 aprilie 1990, dată la care o delegaţie a Comitetului Plesco – Nisipari (sat care aparține de Castelu) în frunte cu primarul Jean Leveque a venit cu ajutoare constând în medicamente şi material şcolar în satul Nisipari. Relaţiile dintre cele două localităţi înfrăţite s-au amplificat continuu. Potrivit wikipedia, Plescop este o comună în departamentul Morbihan, Franța. În 2009 avea o populație de 4.679 de locuitori.

Întâlnirea dintre familia franceză și locuitorii comunei Castelu va avea loc duminică, 14 iulie, în sala de ședințe a Consiliului Local. Familia Allard a părăsit localitatea Auray (Franța) anul trecut și vrea să ajungă pe bicicletă până la Sydney. În total, familia de francezi vrea să parcurgă 20.000 km în 4 ani. Potrivit francebleu.fr, călătoria nu este doar o excursie de aventură, ci și pentru plăcerea de a se întâlni cu fratele lui Isabelle din Sydney. Damien este inginer de calculator, iar Isabelle este cercetător în climatologie. Sursa foto: ouest-france.fr.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Constanța. Continuă lucrările de asfaltare a parcării situate pe strada Ștefăniță Vodă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța notează că terenul viran de pe strada Ștefăniță Vodă este transformat într-o parcare modernă. Asfaltul îmbracă treptat suprafața destinată staționării autovehiculelor.

„Echipele SC Confort Urban SRL intervin și astăzi cu utilaje pentru turnarea primului strat de asfalt, ulterior fiind așternut stratul de uzură. Lucrările edilitare includ și amenajarea buclei de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44. Paralel, se consolidează infrastructura trotuarelor care vor delimita noile locuri de parcare prin montare de borduri. Pentru ca intervențiile să se desfășoară în condiții optime, conducătorii auto sunt rugați să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează pentru a evita ridicarea mașinilor. Facem apel către participanții la trafic să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră.ׅ“, se artă într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Cetățenii pot consulta conceptul de „SMART CITY“ a lui Făgădău. Vezi cât de „inteligent va fi orașul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Încă de la începutul mandatului său, primarul Constanței, Decebal Făgădău, și-a propus să dezvolte orașul inteligent. De aceea, primarul a venit și cu o poveste în care ne vorbește de conceptul de „SMART CITY“, care este unul extrem de complex și ar trebui să nască o comunitate inteligentă în care totul trebuie să fie inteligent, de la infrastructură până la educație. După patru ani de creionat, conducerea Primăria Constanța ne anunță că a pus la dispoziția publicului un draft a strategiei „Smart City“ a municipiului Constanța, care poate fi consultată pentru o perioadă de 30 de zile.

„Orice persoană interesată poate trimite observații (sugestii sau opinii în scris ) atât la sediul Primăriei: B-dul Tomis nr.51, cam. 25B sau prin e-mail la adresa proiecte@primaria-constanta.ro. Ulterior perioadei de consultare se va organiza dezbaterea publică în formă online în contextul epidemiei de COVID-19.“, se arată într-un anunț postat pe site-ul Primăriei.

Dacă vreți să aflați cât de smart va fi orașul lui Făgădău, puteți citi aici:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/de-interes-public—legea-52-2003/transparen%C8%9B%C4%83-decizional%C4%83/strategia-smart-city-ct-constan%C8%9Ba_05-05_rev_12-05_clean.pdf?sfvrsn=2

Sursa foto: sfin.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă lucrările de asfaltare a parcării situate pe strada Ștefăniță Vodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Terenul viran este transformat într-o parcare modernă. Asfaltul îmbracă treptat suprafața destinată staționării autovehiculelor. Echipele SC Confort Urban SRL intervin și astăzi cu utilaje pentru turnarea primului strat de asfalt, ulterior fiind așternut stratul de uzură.

Lucrările edilitare includ și amenajarea buclei de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44.

Paralel, se consolidează infrastructura trotuarelor care vor delimita noile locuri de parcare prin montare de borduri.

Pentru ca intervențiile să se desfășoară în condiții optime, conducătorii auto sunt rugați să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează pentru a evita ridicarea mașinilor.

Facem apel către participanții la trafic să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: