Connect with us

Administratie

20.000 km pe bicicletă. O familie de francezi care călătorește în jurul lumii va poposi la Castelu

Tatian Iorga

Publicat

la

Comuna Castelu va primi, la finele acestei săptămâni, vizita unei familii din localitatea Plescop, din Franța, care efectuează turul lumii pe bicicletă. În momentul de față, familia de francezi, Damien și Isabelle Allard, alături de fetița lor, Auriane,  se află pe teritoriul României, călătorind pe malul Dunării în drum spre Castelu, urmând să ajungă vineri sau sâmbătă. Viceprimarul comunei Castelu Antoneta Prodan spune că francezii care călătoresc în jurul lumii pe bicicletă vor locui aproximativ 3 – 4 zile la o familie din Castelu, iar pe toată perioada șederii familia Allard și-a manifestat interesul de a munci la micro-ferma unde vor locui. Alegerea comunei Castelu ca popas în călătoria în jurul lumii nu este deloc întâmplătoare. Familia de francezi care călătorește pe bicicletă în jurul lumii provine din localitatea franceză Plescop, care este înfrățită cu Castelu încă din 1990. Mai exact, din 17 aprilie 1990, dată la care o delegaţie a Comitetului Plesco – Nisipari (sat care aparține de Castelu) în frunte cu primarul Jean Leveque a venit cu ajutoare constând în medicamente şi material şcolar în satul Nisipari. Relaţiile dintre cele două localităţi înfrăţite s-au amplificat continuu. Potrivit wikipedia, Plescop este o comună în departamentul Morbihan, Franța. În 2009 avea o populație de 4.679 de locuitori.

Întâlnirea dintre familia franceză și locuitorii comunei Castelu va avea loc duminică, 14 iulie, în sala de ședințe a Consiliului Local. Familia Allard a părăsit localitatea Auray (Franța) anul trecut și vrea să ajungă pe bicicletă până la Sydney. În total, familia de francezi vrea să parcurgă 20.000 km în 4 ani. Potrivit francebleu.fr, călătoria nu este doar o excursie de aventură, ci și pentru plăcerea de a se întâlni cu fratele lui Isabelle din Sydney. Damien este inginer de calculator, iar Isabelle este cercetător în climatologie. Sursa foto: ouest-france.fr.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Făgădău îi convoacă pe consilierii locali în ședință extraordinară. Vrea să modernizeze zona centrală

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali municipali din Constanța au fost convocați de primarul Decebal Făgădău într-o ședință extraordinară pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâre.

„Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanța în ședință extraordinară, luni, 18 noiembrie 2019, ora 11.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 2;

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 3 din HCL nr. 442/2019 privind aprobarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat, Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4;

  1. Proiect de hotărâre privind stabilirea duratei efective a concediului suplimentar de odihnă pentru personalul din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 3, nr. 4 și nr. 5;“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Prefectul Constanței, Dumitru Jeacă, mazilit după turul doi al prezidențialelor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că activitatea prefecților va fi evaluată după turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Pentru a nu afecta alegerile, am luat decizia să nu începem analiza prefecților. Dar imediat după turul doi vom începe analiza prefecților. Sigur, unii deja au început să demisioneze, alții au intrat în concedii de boală. Îi așteptăm să revină la lucru ca să îşi scrie demisia”, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă organizate la Brașov, conform Agerpres.

Orban a mai anunțat că în perioada următoare vor fi operate schimbări la nivelul conducerilor tuturor instituțiilor publice și companiilor de stat, urmând ca ‘persoanele incompetente numite politic de PSD’ să fie înlocuite, prin concurs, cu profesioniști.

Sursa: stiripesurse.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria a amenajat noi locuri de parcare în Constanța!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, prin SC Confort Urban, a amenajat, astăzi, 18 locuri noi de parcare pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Ferdinand și strada Traian.

În acest weekend parcarea va fi gratuită, iar de săptămâna viitoare, taxarea se va realiza prin SMS, în intervalul 08.00 – 22:00, de luni până duminică. Tot de luni, parcarea de pe strada Decebal, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Alexandru Pușkin, va fi gratuită de luni până vineri, între orele 17.00 și 08.00 și în weekend. Taxarea prin SMS va fi necesară de luni până vineri, în intervalul 08.00 – 17.00. Plata prin SMS se va face la numărul 7475 . În funcție de zona în care se parchează și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit. Plata poate fi efectuată și prin aplicația Constanța Parking, o metodă simplă și eficientă. Aplicația este disponibilă și poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: