Connect with us

Politica

200 de milioane de lei de la Guvernul Ciucă pentru infrastructura feroviară din Portul Constanța

Published

on

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, în ședința de Guvern, alocarea a 200 de milioane de lei pentru infrastructura feroviară din Portul Constanța.

„Am identificat banii necesari și astfel prin Hotărârea de astăzi vom aloca 200 de mil. de lei pentru a putea să operaționalizăm ceea ce ani buni de zile a fost blocat de vagoanele care au zăcut efectiv pe liniile din interiorul infrastructurii feroviare din Portul Constanța și prin această măsură vom putea să mărim capacitatea tuturor activităților de transport din port”, a anunțat premierul.

Ce spune Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

Într-o postare pe Facebook, ministrul Transporturilor precizează următoarele:

“Guvernul a dat astăzi undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța!
Bugetul CFR S.A. va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.
Această sumă va fi folosită pentru:
– finanțarea integrală a lucrărilor pe 35 de linii care vor fi eliberate în perioada imediat următoare;
– asigurarea bugetului pentru demararea licitațiilor și pentru contractarea lucrărilor pentru celelalte linii aflate în port;
– plata lucrărilor executate în primele luni după contractare.
Programul de reabilitare are ca scop:
– facilitarea preluării fluxurilor de marfă suplimentare inclusiv a celor provenite din zona de conflict;
– dezvoltarea transportului multimodal, și implicit a activității Portului Constanța, cu efecte imediate pentru susținerea economiei.”

De asemenea, Guvernul urmează să adopte, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea muncii în domeniul maritim.

Conform notei de fundamentare, prin proiectul de OUG se propune instituirea cadrului legislativ prin care se garantează a fi acordate navigatorilor cele şase ramuri de protecţie socială: îngrijirile medicale, indemnizaţiile de boală, indemnizaţiile pentru şomaj, indemnizaţiile pentru pensie, indemnizaţiile în caz de accidente de muncă sau boală profesională, indemnizaţiile familiale.

Comments

comments