Connect with us

Politica

Deputatul Crușoveanu, despre programul “Sprijin pentru România”: PNL arată că este capabil să genereze stabilitate și echilibru

Publicat

la

Într-o postare pe contul său de Facebook, deputatul Marian Crușoveanu (PNL) a prezentat programul de măsuri “Sprijin pentru România” și transmite tuturor celor interesați formațiunea politică din care face parte, precum și Guvernul Ciucă arată că sunt capabili să genereze stabilitate și echilibru, dar și siguranță românilor, în perioada următoare.

Iată mesajul complet:

“Pachetul de măsuri, intitulat ”#SprijinPentruROMÂNIA”, prezentat de premierul PNL, #NicolaeCiucă, împreună cu ceilalți parteneri ai coaliției, are rolul de a genera stabilitate economică și socială.
În actualul context, extrem de complex, prin aceste măsuri, Guvernul țintește combaterea, atât a fenomenului mondial de scumpire a energiei și a gazelor, cât și a impactului războiului de la frontiera României, care are un efect direct asupra economiei țării noastre.
Acest pachet de măsuri are o valoare de 17,3 miliarde de lei, din care aproximativ 52% sunt asigurate din fonduri europene, în timp ce restul, de 48% din bugetul de stat. Am extras câteva din măsurile extrem de importante ale Guvernului României, care vor avea un impact major, atât pe plan economic, cât și social:
🔵 măsuri de stimulare a investițiilor;
🔵 scheme de ajutor și subvenții pentru IMM-uri;
🔵 sprijin pentru agricultură prin granturi, creșterea salariului minim în acest domeniu la 3000 de lei, precum și alocarea de fonduri de 200 de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România;
🔵 sprijinirea românilor afectați de creșterea prețurilor, prin vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 de euro la fiecare două luni;
🔵 vouchere pentru elevii care primesc burse social, 30 de euro pentru fiecare lună pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine;
🔵 creșterea valorii tichetelor de masă cu 50%;
🔵 dublarea normei de hrană pentru pacienți, de la 11 lei pe zi la 22 de lei pe zi;
🔵 sprijin pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție socială;
🔵 sprijin major pentru familiile aflate la început de drum, pentru plata cheltuielilor legate de creșă, grădiniță, after-school, școală, chirie, avans pentru achiziția unei locuințe;
🔵 sprijin pentru studenți, prin Programul Național Student Invest / credite în valoare de 50.000 de lei, garantate de stat, pentru taxe de studiu, cazare etc.
Prin aceste măsuri, #PNL arată că este capabil să genereze stabilitate și echilibru, dar și siguranță românilor, în perioada următoare. În plus, acest pachetul de măsuri reprezintă un răspuns rapid al Guvernului la provocările prezentului.”

Comments

comments

Politica

(Document) Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de modificare a Codului Fiscal. Mai multe impozite urmează să crească

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Finanţelor a publicat în această seară proiectul de modificare a Codului Fiscal. Acesta prevede, printre altele, creşterea impozitului pe dividende de la 5% la 8%, scăderea pragului veniturilor până la care o companie este considerată microîntreprindere, creşterea la 9% a TVA pentru băuturile băuturilor nealcoolice care conţin adaos de zahăr sau alţi îndulcitori sau aromatizate şi majorarea accizelor pentru ţigarete, notează Agerpres, citat de stiripesurse.ro.

Proiectul de act normativ propune, de asemenea, revizuirea reglementării privind acordarea facilităţilor fiscale în sectorul construcţii, precum şi în sectorul agricol şi în industria alimentară în sensul în care vor beneficia de facilităţile fiscale numai persoanele fizice care obţin venituri din salarii şi asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care se încadrează în condiţiile prevăzute la art. 60 pct. 5 şi pct. 7 din Codul fiscal. În aceste sectoare, se propune scăderea plafonului până la care se acordă facilităţile fiscale, respectiv de la 30.000 lei lunar la 10.000 lei lunar, inclusiv. Pentru partea din venitul brut lunar ce depăşeşte 10.000 lei nu se vor mai aplica facilităţi fiscale.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, cota de TVA creşte de la 5% la 9%, atât pentru livrarea de alimente, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice şi a celor nealcoolice care conţin adaos de zahăr sau alţi îndulcitori sau aromatizate), destinate consumului uman şi animal, cât şi pentru serviciile de restaurant şi de catering şi pentru activităţile de cazare hotelieră.

Întregul proiect poate fi citit aici:

Proiectordonantamodifl227 04072022

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ciucă și liderii PSD ar fi căzut de acord asupra supraimpozitării pensiilor speciale

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă și liderii PSD ar fi căzut de acord asupra supraimpozitării pensiilor speciale, informează stiripesurse.ro. Însă, potrivit aceleiași surse, premierul Nicoale Ciucă a cerut soluția legală pentru ca acestea să nu mai pice la Curtea Constituțională. Potrivit surselor, o discuție între premier şi PSD a avut loc inclusiv în această dimineață, pe pachetul de măsuri de modificare Codului Fiscal. Proiectul urmează să fie publicat astăzi de Ministerul de Finanţe, iar guvernul va avea o ultimă discuţie, cu cei afectaţi de aceste măsuri, înainte de adoptarea lui, cel mai probabil săptămâna viitoare. În privinţa supraimpozitării pensiilor speciale, cerută insistent de PSD, premierul şi PNL nu s-au opus acestei măsuri, în coaliţie, însă şeful Executivului a cerut o soluţie legală astfel încât această decizie să nu pice la controlul de constituţionalitate, au mai precizat sursele.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis a semnat legea care interzice foștilor condamnați să mai candideze

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care instituie interdicția de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art.28 din Legea nr.370/2004, în sensul instituirii interdicţiei de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie şi dezincriminarea.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților pe 8 iunie, cu 223 de voturi „pentru”, unul „contra” și 22 de abțineri.

Proiectul a fost inițiat în 2017 de 36 de parlamentari PNL și USR.

„Este un proiect liberal acesta, iniţiat în anul 2017, pe circuitul legislativ şi urmează, în săptămânile următoare, să discutăm, pentru că va fi pe ordinea de zi a plenului, a doua parte a acestui demers legislativ liberal, anume fără condamnaţi penal pentru Parlament, adică pentru candidaturile la funcţiile parlamentare”, spune în timpul dezbaterii, liderul deputaților PNL, Gabriela Andronache.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: