Connect with us

Administratie

36 de milioane de lei pentru Castelu, Poarta Albă și Murfatlar. S-au semnat contractele

Publicat

la

Vești bune pentru locuitorii mai multor localități din județul Constanța. Au fost semnate contractele pentru proiecte majore de investiții în localitățile Castelu, Poarta Albă, și Murfatlar.

Finanțarea contractelor este asigurată prin “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța, în perioada 2014- 2020”. Acesta vizează și investiții în rețeaua de apă și canalizare în localitățile Poarta Albă, Murfatlar și Castelu, cu o valoare totală a contractului de 36.919.050 lei și un termen de execuție a lucrărilor de 20 de luni.

Pentru comuna Castelu, este vorba despre următoarele lucrări:

Extindere conductă de aducțiune – 1.513,8 m;
Reabilitare rețea de distribuție apă potabilă – 1.512 m;
Extindere conductă de canalizare menajeră – 12.458,94 m;
Stații de pompare apă uzată (5 buc) și conducta de refulare – 7.746,6 m;
Cămin reglare debut și monitorizare presiune – 2 buc.;

Termenul de execuție pentru proiectul alocat comunei Castelu este de 20 de luni, data de finalizare fiind stabilită luna aprilie 2023.

La Poarta Albă, 10 km din rețeaua de distribuție apă potabilă va fi reabilitată și se vor realiza 5 cămine de debitmetru și traductori de presiune.

”Investițiile vizează creșterea calității vieții consumatorilor, a eficienţei sistemelor de distribuţie apă potabilă și de colectare/tratare a apelor uzate, protecția mediului și a resurselor naturale, cu respectarea conceptului de dezvoltare durabilă.” – a transmis compania RAJA SA. 

Despre aceste 3 proiecte mari de investiții din județul Constanța, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat următoarele:

“Acestea sunt noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu. Ne întâlnim, ca de fiecare dată, la semnarea unui nou contract în cadrul unui proiect de care sunt extrem de interesat și pe care mi l-am asumat împreună cu directorul general al RAJA, Aurel Presură. Un proiect de infrastructură mare, care se apropie de faza finală, și care vizează investiții majore în modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate, în urma cărora ne dorim ca în toate localitățile să existe aceste utilități de bază, atât de necesare dezvoltării județului Constanța. Vom acorda tot sprijinul nostru, al CJC, în calitate de acționar majoritar al acestei companii, și împreună cu colegii noștri primari ne vom implica activ, ca toate aceste ambițioase investiții să fie finalizate cu succes. Vă asigur că voi fi prezent de fiecare data la aceste inaugurări de proiecte din simplul motiv că noi ca autorități publice locale avem obligația de a asigura locuitorilor județului Constanța, accesul la apă potabilă de cea mai bună calitate.”

 

 

Comments

comments

Administratie

Preluarea CET și construirea unui nou spital municipal la Constanța, pe ordinea de zi a CLM

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, va aduce în discuție în cadrul ședinței Consiliului Local două dintre subiectele mult discutate în ultima perioadă. Este vorba preluarea CET-ului și posibilitatea construirii unui nou spital municipal la Constanța.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, conform aviz CTE nr. 212912/27.10.2021 emis de comisia tehnico-economică pentru imobilul situat în Constanța, str. Egretei nr. 13;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea intenției ferme de preluare de către unitatea administrativ-teritorială municipiul Constanța a activului funcțional industrial CET Constanța, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2019;

inițiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de prefezabilitate aferent obiectivului de investiții „Construire și dotare Spital municipal policlinic”.

inițiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 4

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Avize negative în Comisia de urbanism pentru ridicarea unor clădiri în Mamaia. Un investitor vrea să construiască blocuri cu 15 nivele

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali din Constanța vor trebui să își dea votul în ședința Consiliului Local Municipal de vineri pentru mai multe proiecte de hotărâre privind Planuri Urbanistice Zonale sau Planuri Urbanistice de Detaliu, care au în vedere construirea unor blocuri. Multe dintre acestea au șanse mici de a fi aprobate din cauza nerespectării regimului înălțimii din zonă. Unul dintre proiectele care vor fi respinse mai mult ca sigur vizează Planul urbanistic de detaliu – construire hotel-apartament, bd. Mamaia nr. 501, investitor Antonevici Serghei. Consilierul USR Cătălin Iacob spune că proiectul a primit aviz negativ în Comisia de Urbanism. Printre motivele pentru care PUZ-ul a fost înaintat în Consiliul Local Constanța cu propunere de respingere se numără faptul că imobilul care ar trebui construit este prevăzut cu 8 etaje, deși regimul înălțimii din zonă prevede clădiri cu cel mult 5 etaje. În plus, clădirea care ar trebui ridicată în stațiunea Mamaia ocupă o suprafață de 56% dintr-un teren de 500 de metri pătrați. Asta înseamnă, spune consilierul USR, că spațiile verzi sunt aproape inexistente. Pe de altă parte, s-a remarcat și faptul că distanța față de clădirile învecinate este foarte mică.

Iacob a mai spus că aviz negativ din partea Comisiei de Urbanism a primit și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona situată în Stațiunea Mamaia, delimitată de bd. Mamaia și alei carosabile, inițiator Parc Mamaia Nord SRL.

În acest caz, inițiatorul PUZ-ului vrea să ridice două clădiri cu 15 nivele. Inițial, în urmă câteva luni, Parc Mamaia Nord SRL solicitase să ridice mai multe clădiri, din care cea mai mare ar urma să aibă 20 de etaje.

„Am fost astăzi în stațiunea Mamaia să verific 3 planuri urbanistice propuse de unii dezvoltatori. Mai exact două PUZ-uri( P+20 și P+6) și un PUD(P+4). Cel de 20 de etaje este în zona Hotelului Parc, cel de 6 etaje lângă Riviera, iar ultimul lângă Vila Regală. Acestea vor fi analizate de comisia tehnică de urbanism în perioada următoare, iar ulterior vor ajunge pe masa consilierilor locali. Mesajul nostru este clar. Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli bine definite pe care să le respectăm cu toții.“, a scris Cătălin Iacob pe Facebook în luna mai.

Citește și:

Clădire cu 20 de etaje în Mamaia? Cătălin Iacob (USR-PLUS): „Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac le promite constănțenilor că le pune beculețe de Sărbători: „Vor avea o surpriză“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le-a promis cetățenilor în emisiunea „Administrație și politică“ de la Antena 3 de Constanța că orașul va fi împododobit de sărbători. „Cetățenii vor avea o surpriză plăcută“, a spus Chițac. Amintim că, potrivit e-licitatie.ro, Primăria municipiului Constanța a publicat în luna august un anunț prin care dorea să organizeze o licitație pentru închirierea și montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă 2021-2022, pentru trei loturi. Valoarea contractului se ridică la 5.433.469.49, fără TVA, adică 6.465.828 cu TVA (1.316.212.48 de euro).

„Obiectul contractului îl constituie închirierea inclusiv montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă:

– LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul I.C.Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, cu intersecțiile si sensurile giratorii aferente, precum si intrările în oraș.

– LOT II Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.

– LOT III Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în Parcuri inclusiv Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor)”, se arată în anunț.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: