Connect with us

Administratie

36 de milioane de lei pentru Castelu, Poarta Albă și Murfatlar. S-au semnat contractele

Published

on

Vești bune pentru locuitorii mai multor localități din județul Constanța. Au fost semnate contractele pentru proiecte majore de investiții în localitățile Castelu, Poarta Albă, și Murfatlar.

Finanțarea contractelor este asigurată prin “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța, în perioada 2014- 2020”. Acesta vizează și investiții în rețeaua de apă și canalizare în localitățile Poarta Albă, Murfatlar și Castelu, cu o valoare totală a contractului de 36.919.050 lei și un termen de execuție a lucrărilor de 20 de luni.

Pentru comuna Castelu, este vorba despre următoarele lucrări:

Extindere conductă de aducțiune – 1.513,8 m;
Reabilitare rețea de distribuție apă potabilă – 1.512 m;
Extindere conductă de canalizare menajeră – 12.458,94 m;
Stații de pompare apă uzată (5 buc) și conducta de refulare – 7.746,6 m;
Cămin reglare debut și monitorizare presiune – 2 buc.;

Termenul de execuție pentru proiectul alocat comunei Castelu este de 20 de luni, data de finalizare fiind stabilită luna aprilie 2023.

La Poarta Albă, 10 km din rețeaua de distribuție apă potabilă va fi reabilitată și se vor realiza 5 cămine de debitmetru și traductori de presiune.

”Investițiile vizează creșterea calității vieții consumatorilor, a eficienţei sistemelor de distribuţie apă potabilă și de colectare/tratare a apelor uzate, protecția mediului și a resurselor naturale, cu respectarea conceptului de dezvoltare durabilă.” – a transmis compania RAJA SA. 

Despre aceste 3 proiecte mari de investiții din județul Constanța, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat următoarele:

“Acestea sunt noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu. Ne întâlnim, ca de fiecare dată, la semnarea unui nou contract în cadrul unui proiect de care sunt extrem de interesat și pe care mi l-am asumat împreună cu directorul general al RAJA, Aurel Presură. Un proiect de infrastructură mare, care se apropie de faza finală, și care vizează investiții majore în modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate, în urma cărora ne dorim ca în toate localitățile să existe aceste utilități de bază, atât de necesare dezvoltării județului Constanța. Vom acorda tot sprijinul nostru, al CJC, în calitate de acționar majoritar al acestei companii, și împreună cu colegii noștri primari ne vom implica activ, ca toate aceste ambițioase investiții să fie finalizate cu succes. Vă asigur că voi fi prezent de fiecare data la aceste inaugurări de proiecte din simplul motiv că noi ca autorități publice locale avem obligația de a asigura locuitorilor județului Constanța, accesul la apă potabilă de cea mai bună calitate.”

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!