Conecteaza-te cu noi

Actual

5 nave maritime și 7 nave fluviale, anunțate până acum la terminalul de pasageri din Portul Constanța

Published

on

nava fluviala in port

În contextul geopolitic din Marea Neagră, respectiv războiul din Ucraina, anul trecut Portul Constanța a fost ocolit de navele de croazieră. Cele maritime nu au ajuns deloc în România, iar cele fluviale nu au fost la fel de numeroase ca în alți ani. Precizăm că de la izbucnirea războiului în Ucraina, zeci de mine marine au fost descoperite în Marea Neagră, iar 5 dintre ele au fost distruse de Forțele Navale din țara noastră.  Acest lucru a dus la catalogarea de către asiguratori drept zonă de risc ridicat.

Cu toate acestea, și în acest an au fost anunțate nave maritime și fluviale care vor sosi în Portul Constanța.

”Pentru acest an, sunt deja anunțate la terminalul de pasageri 5 mari nave maritime și 7 fluviale. Decizia finală va fi luată de companiile de croazieră la începerea călătoriei, în funcție de situația din Marea Neagră.

Navele maritime care și-au anunțat deja sosirea în Portul Constanța vin de la Istanbul și au itinerariu pe Marea Mediterană, cu extensie pe Marea Neagră.”, au precizat  reprezentanții Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Reamintim faptul că, în sezonul 2023, portul Constanța a fost gazdă pentru navele fluviale de croazieră, 31 acostând la terminalul de pasageri cu aproape 8.000 de turiști la bord.

Războiul din Ucraina, a determinat anularea sosirilor marilor nave de pasageri. Companiile au preferat să organizeze călătorii în alte zone maritime, care sunt sigure.

”Marea Neagră este declarată în totalitate zonă de război, asigurările se securitate sunt duble față de alte zone și practic nu mai sunt în acest moment porturi care pot fi vizitate de navele de pasageri decât Constanța și poate porturi din Bulgaria și Turcia”, a afirmat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions