Connect with us

Actual

63 de persoane, salvate de la înec. În doar o săptămână!

Published

on

Având în vedere evenimentele consemnate în cadrul activității de salvare a vieților pe mare și prim ajutor de către Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, iată sinteza intervențiilor personalului specializat pe plajele din Constanța și stațiunea Mamaia, din perioada 29 august – 4 septembrie 2016. Măsuri de prim ajutor: – plăgi, hemoragii – 11; – măsurarea tensiunii arteriale – 19. Acțiuni ale salvamarilor: – intervenții în mare pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate – 63, din care 35 în zile în care a fost arborat steagul galben; – a fost arborat steagul galben în ziua de 31.08.2016; – cazuri de asistență pentru persoane pierdute – 21; – a fost solicitată intervenția ambulanței pentru 2 cazuri;
Amintim, totodată, semnificația steagurilor arborate pe plajă și recomandăm persoanelor care vor să intre în apa mării să țină cont de recomandările salvamarilor și de culoarea steagurilor arborate: – steagul roșu cu galben – plajă supravegheată de salvamar, – steagul galben – scăldatul recomandat doar celor experimentați – steagul roșu – interzis scăldatul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!