Connect with us

Actual

7 șantiere de construcții din municipiul Constanța, controlate de comisarii Gărzii de Mediu

Published

on

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat controale în mai multe șantiere din municipiul Constanța.

În săptămâna 21 – 25 martie, Garda Naționala de Mediu Constanța a verificat șapte șantiere de construcții din municipiul reședință de județ. Controalele au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției atmosferei și gestiunii deșeurilor.

”S-a constatat că titularii proiectelor imobiliare nu respectă în totalitate condițiile din actele de reglementare; nu iau măsuri de limitare a emisiilor de pulberi în zonele limitrofe șantierelor de construcții; nu țin evidența gestiunii deșeurilor; nu au spații amenajate și dotate cu recipienți pentru colectarea separată și stocarea temporară a deșeurilor; nu respectă prevederile legale privind valorificarea/ reutilizarea/ reciclarea deșeurilor din construcții.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Pentru neregulile identificate s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 137.500 de lei. Pe lângă sancțiunile aplicate, comisarii au stabilit și măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate.

Advertisement

Controalele pe această tematică vor continua și în perioada următoare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement