Conecteaza-te cu noi

Administratie

Chițac, pe Facebook: „Constanța va arăta așa cum ne dorim cu toții: curată, modernă și civilizată“

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a ieșit în această seară cu o postare pe Facebook în care se laudă cu marile realizări ale sale. El spune că sunt proiecte mari și esențiale pentru infrastructura orașului.

„Le facem cu cap, logic, coerent și ne sincronizăm cu toate celelalte tipuri de intervenții, pentru a nu fi nevoiți să stricăm imediat ce terminăm. Vă mulțumesc pentru bunăvoință și pentru răbdare și sunt sigur că, după ce vom termina treaba și vom închide șantierele din oraș, Constanța va arăta așa cum ne dorim cu toții: curat, modern și civilizat.“, notează primarul.

Edilul spune în postare că, spre exemplu, bulevardul Mamaia va fi transformat într-o arteră modernă, la standarde europene.

„În acest moment, vă pot comunica următoarele:

Advertisement

– am finalizat tronsonul între str. Mircea cel Bătrân și str. Turda, pe când restul tronsoanelor se află în pregătire;

– lucrările sunt momentan oprite din cauza intervențiilor pe care RAJA urmează să le desfășoare; acesta este un lucru perfect normal dacă ne dorim să construim lucruri calitative și să nu risipim banul public;

– pregătim intervenția pe tronsonul cuprins între Delfinariu și Pescărie; lucrările vor fi executate tot de Confort Urban, care a obținut avizele necesare și va depune proiectul pentru obținerea autorizației de construire;

– investițiile sunt realizate cu bani de la bugetul local și cu fonduri nerambursabile.

La final, vom avea 12 km de bulevard la standarde europene, cu iluminat economic de calitate internațională, cu benzi dedicate transportului public, cu piste de biciclete și trafic auto optimizat pentru reducerea emisiilor de CO2, cu stații de autobuz și mobilier urban nou, cu trotuare refăcute și spații verzi îngrijite. Vor exista, de asemenea, un sistem modern de irigații, stații de încărcare electrică și alte elemente SMART.

Advertisement

În ceea ce privește Bd. Mamaia ce străbate stațiunea, acesta urmează să fie reabilitat cu fonduri nerambursabile. În acest moment, derulăm contractul pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice. Și în acest caz urmărim îmbunătățirea mobilității prin lucrări asupra carosabilului, a trotuarelor și a spațiilor verzi adiacente. De asemenea, vom schimba stâlpii și corpurile de iluminat și vom muta în subteran rețelele de electricitate și de comunicații.“, spune Chițac.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions