Conecteaza-te cu noi

Politica

Fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu a anunţat la Constanţa dezintegrarea PSD

Published

on

Senatorul Adrian Ţuţuianu, fost ministru al Apărării, a declarat astăzi, la Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că mai mulţi aleşi locali ai PSD, atât din ţară, cât şi din judeţul Constanţa, stau cu bagajele făcute la uşă, gata să treacă în barca la Pro România. Ţuţuianu a afirmat că transferul de cadre nu se va întâmpla peste noapte, ci abia la toamnă, după alegerile prezidenţiale.

„Mulţi primari care sunt azi în Partidul Social Democrat sau consilieri locali şi judeţeni vor veni spre noi dacă obiectivul de a atinge minim 5% la agererile europarlamentare va fi atins. Acum, primarii au un obiectiv să stea în PSD: să ia câţi mai mulţi bani din ce mai pot de la Guvern. Ce vom face? Vom vedea în toamnă. Credeţi că primarii din judeţul Dâmboviţa, cărora le-am fost şase ani lider, am fost şi preşedinte de CJ, nu sunt supăraţi că m-a dat Dragnea afară? Normal că discută cu mine. Dar eu i-am rugat să urmărească interesele localităţilor şi să nu-şi rupă cămaşa de pe ei acum când nu e cazul“, a declarat Ţuţuianu pentru Ordinea.

Fostul ministru al Apărării a fost completat de deputatul Mircea-Titus Dobre, care a afirmat că şi la Constanţa sunt discuţii cu mai mulţi aleşi de la PSD, care vor să vină la Pro România.

Alianţă cu PSD, dar fără Dragnea!

Advertisement

Adrian Ţuţuianu a spus că primul test pentru partid va fi la alegerile europarlamentare din luna mai, când partidul speră să obţină între 5 şi 10% din voturi. Cu toate acestea, liderii PRO România ţintesc mai sus.

„În toamna anului viitor ne propunem să scoatem un scor bun la alegerile europarlamentare. Eu mi-aş dori să fim undeva la 15 – 17% şi că contăm în realizarea unei coaliţii de guvernare. Cum va fi Parlamentul viitor? Probabil mai pestriţ decât e azi, adică PSD, PNL, Pro România, ALDE, PMP, USR+Plus şi UDMR. Dacă vom face sau nu alianţe, este greu de spus azi. În mod natural, Pro România, ar trebui să se alieze la guvernare cu PSD, dar nu cu un PSD condus de Dragnea şi de Codrin Ştefănescu, ci un PSD care scapă de nişte oameni şi care îl caracteriza în ceea ce priveşte buna guvernare şi care îşi respectă şi aliaţii şi adversarii“, a spus Ţuţuianu.

Corina Creţu – un posibil prezidenţiabil

Fostul ministru al Apărării s-a referit şi la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Liderul Pro România a spus că preşedintele partidului, Victor Ponta, nu va candida, dar, în schimb, un posibil prezidenţiabil ar fi Corina Creţu, actualul Comisar european pentru Dezvoltare Regională. De asemenea, un alt prezidenţiabil din partea Pro România ar putea fi Sorin Câmpeanu, fost ministru al Educaţiei.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions