Conecteaza-te cu noi

Actual

Deși canalul e practicabil, nici o barjă nu a circulat! Dunărea e înghețată!

Published

on

Frigul năpraznic din ultima perioadă a dat bătăi de cap autorităților. Și nu doar pentru că au fost nevoite să facă față consumului foarte mare generat de încălzire. Nicidecum. Ne referim acum la traficul pe canalele navigabile, care este blocat din cauza gheții. Nu, nu ne referim la cea de pe canal, care a fost spartă astfel încât să se poată circula. ”Canalul este practicabil dar nu avem nici un fel de cereri deoarece Dunărea este blocată din cauza gheții. Ieri au venit două barje dinspre Cernavodă, dar astăzi nu a fost anunțată nici una”, ne-a declarat Mihaela Coroiu, responsabil Relația cu presa din cadrul Administrației Canalelor Navigabile. Traficul pe Dunăre este închis de pe data de 10 ianuarie, din cauza podurilor de gheaţă. Acest blocaj produce foarte mari pagube. În condiții normale, prin ecluzele de la Porţile de Fier sunt tranzitate, în ambele sensuri, peste 37 de milioane de tone de mărfuri pe an. Acest lucru nu se întâmplă acum. Din cauza vremii extrem de reci și a gheții formate pe suprafețe foarte mari ale Dunării, și autorităţile din Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Slovacia au decis închiderea circulaţiei pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite. Am contactat Administrația Fluvială a Dunării de Jos, cea care deține informații vizavi de starea Dunării. Iată ce ne-a declarat reprezentantul instituției, Nicoleta Tudor: ”La această oră, nu mai există nave blocate. Pe întreg traseul Dunării există doar 2 nave ancorate la țărm din cauza unor defecțiuni tehnice. Situația nu mai este atât de grea precum a fost săptămâna trecută. Doar că se anunță un nou val de frig și este posibil să înghețe din nou Dunărea și să avem probleme”, ne-a declarat Nicoleta Tudor. Rămâne de văzut ce va fi în perioada imediat următoare dar și după ce va fi reluat traficul pe Dunăre.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions