Connect with us

Actual

Viața la Ovidiu: trusou pentru nou-născuți, poze gratuite la nunți…

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, la Ovidiu a fost inaugurat Centrul de Informare Cetățeni, care oferă o rezolvare mai rapidă a cererilor depuse de locuitori. De asemenea, au fost făcute publice noi proiecte care vor intra în vigoare din luna martie a anului curent.

Noi proiecte, unele chiar inedite

Proiectele demarate în anii precedenți vor continua și, începând cu luna martie ,vor fi implementate noi servicii și facilități. Pentru a veni în sprijinul mamelor, va fi acordat trusoul pentru nou-născuți, prin intermediul Direcției de Asistență Socială. La solicitarea tinerilor căsătoriți, va fi gratuită filmarea video și poze de la cununia civilă. Persoanele cu o situație socială deosebită, sau cu dizabilități, ce trebuie să se deplaseze în Constanța pentru a-și rezolva probleme ce țin de sănătate, precum și de întocmire a diverse acte, vor beneficia de transport gratuit cu mașina primăriei, urmând să fie însoțite și îndrumate de către un reprezentant al Direcției Publice de Asistență Socială Ovidiu. În afară audiențelor generale (ce se desfășoară deja lunar în ultima zi de joi, începând cu ora 15:00), vor avea loc și audiente cu șefii de servicii o dată la două săptămâni. În vederea consilierii juridice, veți putea apela zilnic la unul dintre juriștii primăriei, pentru a fi îndrumați cu privire la diverse probleme de ordin juridic. Se vor ține audiențe în satele Poiana și Culmea. Acestea vor avea loc lunar, în ultima zi de miercuri, începând cu ora 15:00. Locațiile vor fi: în Poiana la Centrul Cultural, iar în Culmea, în cadrul locației în care se achită factura de apă (anexa școlii). Serviciul InfoSMS – funcționează deja. Prin transmiterea unui SMS la 0787815248 cu textul ’’INFO SMS OVIDIU”, sau pe e-mail, la adresa ovidiuprimaria@gmail.com, veți intra în baza noastră de date, putând ulterior să primiți informații cu privire la situațiile de urgență (meteo, incendii), utilități publice (apă, electricitate, gaze, telefonie), trafic rutier (restricții, lucrări), administrație (evenimente culturale și sportive, proiecte), informații de interes general. Se continuă serviciul de informare prin intermediul ziarului local, facebook-ul primăriei sau pe site www.primariaovidiu.ro.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier la intrarea în Agigea. O mașină a intrat sub un TIR

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în localitatea Agigea a avut loc un grav accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Un autoturism a intrat sub un TIR.

La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD B din cadrul Detașamentului Port. În autoturism a fost găsit un bărbat neîncarcerat, cu multiple traumatisme. Acesta a fost transportat la spital.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Silviu Marian Șincan

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Prefectul Coșa, despre prelungirea carantinei în municipiul Constanța: “Șansele sunt foarte mari”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Carantina pentru municipiul Constanța expiră mâine, iar autoritățile analizează ÎNCĂ cifrele Direcției de Sănătate Publică.

Joi, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că șansele ca perioada de carantină să fie prelungită în municipiul Constanța sunt foarte mari. Și asta pe fondul situației cazurilor active din municipiu și a creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

“DSP efectuează analiza de risc pe termenii pe care îi știm deja. Având în vedere faptul că suntem pe un platou, fără să se înregistreze o scădere,șansele sunt foarte mari să se prelungească”.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Conduceți cu atenție! Este ceață pe Autostrada A2

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 150 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 192, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și Medgidia, jud. Constanța.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: