Connect with us

Actual

Deși canalul e practicabil, nici o barjă nu a circulat! Dunărea e înghețată!

Maria Ionescu

Publicat

la

Frigul năpraznic din ultima perioadă a dat bătăi de cap autorităților. Și nu doar pentru că au fost nevoite să facă față consumului foarte mare generat de încălzire. Nicidecum. Ne referim acum la traficul pe canalele navigabile, care este blocat din cauza gheții. Nu, nu ne referim la cea de pe canal, care a fost spartă astfel încât să se poată circula. ”Canalul este practicabil dar nu avem nici un fel de cereri deoarece Dunărea este blocată din cauza gheții. Ieri au venit două barje dinspre Cernavodă, dar astăzi nu a fost anunțată nici una”, ne-a declarat Mihaela Coroiu, responsabil Relația cu presa din cadrul Administrației Canalelor Navigabile. Traficul pe Dunăre este închis de pe data de 10 ianuarie, din cauza podurilor de gheaţă. Acest blocaj produce foarte mari pagube. În condiții normale, prin ecluzele de la Porţile de Fier sunt tranzitate, în ambele sensuri, peste 37 de milioane de tone de mărfuri pe an. Acest lucru nu se întâmplă acum. Din cauza vremii extrem de reci și a gheții formate pe suprafețe foarte mari ale Dunării, și autorităţile din Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Slovacia au decis închiderea circulaţiei pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite. Am contactat Administrația Fluvială a Dunării de Jos, cea care deține informații vizavi de starea Dunării. Iată ce ne-a declarat reprezentantul instituției, Nicoleta Tudor: ”La această oră, nu mai există nave blocate. Pe întreg traseul Dunării există doar 2 nave ancorate la țărm din cauza unor defecțiuni tehnice. Situația nu mai este atât de grea precum a fost săptămâna trecută. Doar că se anunță un nou val de frig și este posibil să înghețe din nou Dunărea și să avem probleme”, ne-a declarat Nicoleta Tudor. Rămâne de văzut ce va fi în perioada imediat următoare dar și după ce va fi reluat traficul pe Dunăre.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanţa: Motociclist cu permisul anulat, rănit grav în urma unui accident rutier

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 04:40, un bărbat, de 28 de ani, având permisul de conducere anulat, a condus o motocicletă, pe DN3, în localitatea Viişoara, dinspre Adamclisi către Constanţa.

Aproape de ieşirea din localitatea Viişoara, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu glisiera metalică de pe partea stângă a sensului său de mers.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului de motocicletă şi vătămarea corporală uşoară a unui pasager, bărbat, de 32 de ani.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Laurențiu Duţă, INTERNAT de URGENŢĂ la spital după ce a înghițit jumătate dintr-un tacâm de plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, am postat un text referitor la faptul că un consumator a ingerat o bucată din tacâmul de plastic cu care mânca, după care a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Detaliile le puteţi citi mai jos:

(Video) Un consumator a ingerat o bucată din tacâmul de plastic cu care mânca

După câteva ore de la această postare, pe pagina de facebook a lui Laurenţiu Duţă a fost postat următorul text, care nu necesită nici un fel de adăugiri sau explicaţii:

“MARE ATENŢIE la tacâmurile din plastic cu precădere la cele albe. Datorită faptului că sunt din ce în ce mai subţiri sunt un real pericol pentru sănătatea noastră. Eu am păţit-o în urmă cu două săptămâni în seara dinaintea unui concert 3 Sud Est în Piteşti. Am comandat mâncare la hotelul unde eram cazat şi în timp ce serveam, furculiţa din plastic s-a rupt şi o bucată ascuţită din ea s-a înfipt în esofag. Am ajuns la spitalul de urgenţă din Piteşti dar acolo neavând endoscop, decât în timpul zilei, a trebui să plec imediat spre Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti unde prin endoscopie mi s-a extras bucăţica de plastic din esofag.


M-am recuperat rapid şi concertul l-am reprogramat după doua zile.
Situaţia putea fi mai gravă dacă bucata de plastic ingerată ajungea în stomac astfel putând provoca o perforaţie intestinală.
Am scris aceste rânduri ca un avertisment, în speranţa că acest tip de tacâmuri albe din plastic foarte subţire să nu mai fie comercializat pentru că reprezintă un real pericol pentru fiecare dintre noi.
Sănătate, dragii mei!”, a scris Laurenţiu Duţă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Percheziţii la Năvodari. 1.000 de kg articole pirotehnice, confiscate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanța au efectuat o percheziție la punctul de lucru al unei societăți cu profil dezmembrări auto. 1000 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate.

Astăzi, 14 noiembrie a.c., politiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Constanța au efectuat o percheziție la punctul de lucru al unei societăți cu profil dezmembrări auto, situată pe raza orașului Năvodari.

În acest context, polițiștii au identificat aproximativ 1000 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3 si F4, depozitate fără îndeplinirea condițiilor legale.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bunurile în cauză ar aparține unei societăți din Năvodari, aceasta fiind autorizată pentru a efectua operațiuni cu articole pirotehnice, fără a avea însă dreptul de a depozitare astfel de produse pirotehnice.

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform art. 37, lit. a) din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Update: În urmă cu puţină vreme, Biroul de presă al IPJ Constanţa  a completat datele referitoare la acţiunea din cursul zilei de azi:

Din primele verificări a rezultat faptul că, în locația unde funcționa și o societate comercială cu profil dezmembrări auto, se afla un depozit neautorizat, în care o altă societate închiria un spațiu unde depozita, fără drept, articole pirotehnice.

Mandatul de percheziție a fost pus în aplicare în mod legal, fiind identificată locația în care se afla cantitatea de articole pirotehnice, care a și fost ridicată, în vederea confiscării.

Menționăm faptul că la activitate nu a fost necesară intervenția trupelor speciale, ci au participat polițiști din cadrul S.A.E.S.P..

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: