Connect with us

Actual

A fost festivitatea de absolvire a mediciniștilor…

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Aseară, în piața Ovidiu, s-a desfășurat festivitatea de absolvire a studenților de la Medicină. Lume multă, veselă, că doar se sărbătorea un eveniment important: numărul de medici va crește (oare?) în țară, ne vor trata cu foarte mult interes, vor avea bani să modernizeze spitalele si să își desfășoare activitatea așa cum este firesc în orice țară civilizată. Sper că ați înțeles că ultimele rânduri erau scrise într-o doară, că nu va fi așa nici în următorii 10 ani, asta ca să fiu optimistă. În regulă, pot trece peste comentariile unor oameni care au fost acolo și s-au arătat extrem de nemulțumiți, în primul rând din cauza numărului foarte mare de absolvenți arabi și  greci. Dar asta e, suntem o țară membră a Uniunii Europene, tarifele sunt mai mici în România decât în alte părți așa că e firesc ca numărul studenților străini să fie din ce în ce mai mare. Ca să o citez pe Maria Moise, care a fost acolo și scria că în vreo 20 de minute au fost citite doar nume de studenți-absolvenți arabi și greci: ”Eu n-am nimic cu omuleții… poate e un schimb intercultural, nu cunosc cum sta treaba… doar ca sunt foarte multi si ma intreb unde au avut loc sa faca atata scoala… vorbim de Medicina, da? Eu am terminat la Constanta profilul Juridic…am fost ultima promotie din anul respectiv in care am inceput 45 si am terminat 30… iar licenta am luat-o 23. Nu am dat un leu pe taxe sau alte combinatii. Dupa noi, au fost 260. Din care 45 locuri fara taxa. Nu incapeau prin salile de curs, iar pe la jumatatea anului ii numarai usor pana-n 50. Dar sunt convinsa ca au luat toti licenta. Nu am nimic cu nimeni, sa ne intelegem. Am tot respectul pentru cei care isi platesc facultatea si studiaza cu sarguinta. Dar cred ca nu se mai face diferenta. Cred ca a termina o facultate este ca si cum bateam eu mingea pe maidan. Si daca nu ai master, nu existi. Asta mi-a spus-o mie cineva foarte important si plin de el, masterand in nushcetampenie, care scria “mai dus la locul respectiv”, in loc de “m-ai dus……”. Atat.”. Dar asta a fost aseară! Cu toate că a fost multă lume, s-au așezat scaune pentru participanți, a fost agitație mare, nimeni nu a văzut nici un coș de gunoi. Nimeni dintre organizatori nu s-a gândit că ar fi necesare. Din această cauză și dintr-o lipsă crasă de educație, că doar nu-i durea mâna să țină un recipient gol până când vor găsi un loc amenajat unde să-l arunce, foarte mulți au lăsat să le curgă din mâini ceea ce vedeți în poza postată de Constantin Cumpănă. El a făcut-o în această dimineață, la ora 6.30.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Amplă acțiune a polițiștilor pe drumul dintre Constanța și Tulcea.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 19 martie a.c, polițiștii  structurilor de poliție rutieră din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, în baza planul de acțiune comun, au desfășurat activități pentru pentru creșterea siguranței în trafic.

Scopul acțiunii a fost prevenirea accidentelor rutiere pe DN 22, precum și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au acționat, prin așezarea radarelor în cascadă, pe DN 22, pentru depistarea şoferilor care, prin deplasarea cu o viteză excesivă, pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

În urma acțiunii, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Constanța au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale, dintre care 108 la nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Donare de sânge în localitatea 23 August, organizată de voluntari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un grup de voluntari  din localitatea  23 August, organizeaza sâmbătă, 23 martie,  o acțiune de donare de sânge, în colaborare cu  Centrul  Regional  de  Transfuzii  Sanguine  Constanța, primăria comunei 23 August și școala gimnazială ”George Coșbuc” din localitate.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea 23 August  și localitățile învecinate  care  doresc să  îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu  3  zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: – 7 tichete de masă pentru produse alimentare,  – o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari și  – decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Doritorii sunt așteptați sâmbătă la Școala gimnazială George Coșbuc din localitatea 23 August, între orele 8.39 și 13.30, cu un act de identitate asupra lor.     

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în Medgidia! Sunt două victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în Medgidia dinspre Valea Dacilor a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane.

Potrivit apelului telefonic dat la numărul de urgență 112, un autoturism s-ar fi răsturnat într-un șanț și ar fi două victime. La fața locului se deplasează de urgență echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor răniților.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit Serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident o tânără de 17 ani se află în comă, cu traumatism cranio cerebral și a fost întubată, iar cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 28 de ani, are traumatism cranio cerebral, traumatism de coloană cervicală și abdominal și este conștient. Ambele victime sunt din Medgidia.

Update2: Biroul de presă al IPJ Constanța precizează că șoferul emana halenă alcoolică, așa că a fost transportat la spital unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Potrivit primelor detalii, el a pierdut control volanului. Aceeași sursă a precizat că tânăra de 17 ani a fost transportată la Spitalul Județean Constanța în stare gravă.

Video: Alpha Media

Două persoane au fost rănite după ce un autoturism s-a răsturnat într-un șant la ieșire din Medgidia spre Valea Dacilor.

Publicată de Alpha Media pe Marţi, 19 martie 2019

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: