Connect with us

Actual

A fost festivitatea de absolvire a mediciniștilor…

Publicat

la

Aseară, în piața Ovidiu, s-a desfășurat festivitatea de absolvire a studenților de la Medicină. Lume multă, veselă, că doar se sărbătorea un eveniment important: numărul de medici va crește (oare?) în țară, ne vor trata cu foarte mult interes, vor avea bani să modernizeze spitalele si să își desfășoare activitatea așa cum este firesc în orice țară civilizată. Sper că ați înțeles că ultimele rânduri erau scrise într-o doară, că nu va fi așa nici în următorii 10 ani, asta ca să fiu optimistă. În regulă, pot trece peste comentariile unor oameni care au fost acolo și s-au arătat extrem de nemulțumiți, în primul rând din cauza numărului foarte mare de absolvenți arabi și  greci. Dar asta e, suntem o țară membră a Uniunii Europene, tarifele sunt mai mici în România decât în alte părți așa că e firesc ca numărul studenților străini să fie din ce în ce mai mare. Ca să o citez pe Maria Moise, care a fost acolo și scria că în vreo 20 de minute au fost citite doar nume de studenți-absolvenți arabi și greci: ”Eu n-am nimic cu omuleții… poate e un schimb intercultural, nu cunosc cum sta treaba… doar ca sunt foarte multi si ma intreb unde au avut loc sa faca atata scoala… vorbim de Medicina, da? Eu am terminat la Constanta profilul Juridic…am fost ultima promotie din anul respectiv in care am inceput 45 si am terminat 30… iar licenta am luat-o 23. Nu am dat un leu pe taxe sau alte combinatii. Dupa noi, au fost 260. Din care 45 locuri fara taxa. Nu incapeau prin salile de curs, iar pe la jumatatea anului ii numarai usor pana-n 50. Dar sunt convinsa ca au luat toti licenta. Nu am nimic cu nimeni, sa ne intelegem. Am tot respectul pentru cei care isi platesc facultatea si studiaza cu sarguinta. Dar cred ca nu se mai face diferenta. Cred ca a termina o facultate este ca si cum bateam eu mingea pe maidan. Si daca nu ai master, nu existi. Asta mi-a spus-o mie cineva foarte important si plin de el, masterand in nushcetampenie, care scria “mai dus la locul respectiv”, in loc de “m-ai dus……”. Atat.”. Dar asta a fost aseară! Cu toate că a fost multă lume, s-au așezat scaune pentru participanți, a fost agitație mare, nimeni nu a văzut nici un coș de gunoi. Nimeni dintre organizatori nu s-a gândit că ar fi necesare. Din această cauză și dintr-o lipsă crasă de educație, că doar nu-i durea mâna să țină un recipient gol până când vor găsi un loc amenajat unde să-l arunce, foarte mulți au lăsat să le curgă din mâini ceea ce vedeți în poza postată de Constantin Cumpănă. El a făcut-o în această dimineață, la ora 6.30.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vestigii subacvatice – clipe de neuitat pentru turiști și constănțeni. Experiența continuă!

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de tineret „Vestigii subacvatice”, finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța, a avut un succes imediat încă de la debutul din 28 iulie. Zeci de vizitatori au beneficiat deja de scufundări în Marea Neagră și au trăit experiențe de neuitat.

„Este interesant, foarte interesant. Se vede foarte bine, spre surprinderea mea. Vizibilitatea este una foarte bună”. „Este impresionant. Viața subacvatică chiar e uimitoare”  – sunt două dintre declarațiile tinerilor care au participat până acum la proiect.

Proiectul continuă până pe 20 august.

„Puteți vedea vestigii ale portului antic Tomis și ale Cetății Tomis, resturi de ziduri, sute de bucăți de vase ceramice sau amfore. Ne bucurăm că proiectul nostru a generat un interes atât de mare și le mulțumim tuturor celor care au pus umărul la reușită”, a declarat Sebi Pătrunjei, responsabil P.R. al organizatorului.

Proiectul de tineret „Vestigii subacvatice” este inclus în agenda de activități a programului Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022.

Scufundări se mai pot face în zilele de: 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20 august 2021, între orele 09:00 – 18:00.

Participanții sunt desemnați de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța. Nu trebuie să știți să înotați sau să vă scufundați. Înainte de începerea turului ghidat, veți beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea scafandrilor arheolog. Există însă două condiții: să aveți vârsta de minimum 18 ani și să nu aveți probleme medicale care să vă afecteze capacitatea fizică sau psihică. Bugetul total al proiectului: 110.200 lei, din care 100.000 lei – finanțare asigurată de municipiul Constanța și 10.200 lei – contribuția proprie a beneficiarului. Valoarea totală a proiectului este de 110.200 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie RAJA în municipiul Constanța. Un bulevard principal este afectat de lucrări ample

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de la intersecția străzilor Mihai Viteazu cu Traian din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să restricționeze traficul auto pe prima bandă de circulație de pe bd. Ferdinand, pe o porțiune de 30 m – cu sensul de mers către strada Traian, astăzi – 04 august 2021, în intervalul orar 08.30 – 13.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată Poliția Municipiului Constanța și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei în mod operativ, astfel încât zona afectată să poată fi redată circulației cât mai rapid și în cele mai bune condiții”, transmite compania de apă printr-un comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident MORTAL între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN2A, km 191, între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 50 de ani, și un pieton. În urma accidentului rutier a rezultat decesul pietonului, un bărbat în vârstă de 54 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: