Connect with us

Politica

A fost o campanie electorală total atipică! Dar haideți la vot!

Maria Ionescu

Publicat

la

Așa cum bine se știe, pe data de 11 decembrie, adică peste numai câteva zile, vom participa la alegerile parlamentare, prilej cu care ne vom desemna deputații și senatorii pentru următorii 4 ani. Votul tuturor celor care au depășit vârsta de 18 ani și își doresc să se implice în viitorul țării este cât se poate de important. Spunem asta deoarece în lipsa unei participări masive la alegeri vom constata că nu a ieșit la alegeri cine ne-am fi dorit și nu s-a schimbat nimic. Mai rău este că după ziua scrutinului se vor găsi foarte multe persoane care nu au ieșit din casă pentru a-și exprima simpatia pentru o anumită formațiune politică. Și mulți dintre ei nu vor fi participat la vot dar nu vor putea decât să constate că decizia lor a fost una cât se poate de proastă. Despre aceste lucruri și despre multe altele legate de alegeri s-a vorbit în cursul zilei de astăzi la conferința de presă organizată de către PNL Constanța. Pentru început, participanții (George Muhscină, managerul de campanie al Partidului Național Liberal Constanța, și candidații: Ana Marcu, Lucia Varga, Robert Boroianu, Bodgan Huțucă, Vergil Chițac și George Niculescu) au dorit să mulțumească jurnaliștilor. ”Mulțumesc pentru că am simțit un parteneriat real al presei în această campanie electorală.”, a spus George Muhscină. El a mai precizat că a fost o campanie atipică și că liberalii au depus un efort substantial pe toate palierele. Tot el a mai spus că până acum se muncea într-un mod mercantil, dar acum oamenii s-au dus la viitori alegători cu mâinile goale. Și s-au simțit foarte bine deoarece au intrat în fiecare cartier, pe fiecare stradă, în toate casele în care s-a putut. ”Puterea schimbării stă în votul fiecăruia dintre noi!”, a spus Muhscină. Apoi, rând pe rând, candidații prezenți la întâlnirea cu presa au adresat câteva cuvinte. Nu a lispit mesajul de mulțumire către jurnaliști cum, de asemenea, nu a lispit nici îndemnul de a merge la vot. ”De prea multă vreme ne plângem de Parlament. Dacă ne pasă de Constanța, ieșim din case și votăm. Hotărâm astfel încotro va merge România”, a declarat Ana Marcu. Și cuvântul lui Vergil Chițac a atras atenția: ”Marea majoritate a profesorilor și-a făcut datoria. Marea majoritate a medicilor a ales să respecte jurământul lui Hipocrate. (..) Dar mersul țării trebuie schimbat prin schimbarea oamenilor. (..) Eu cred că țara are nevoie ca noi să ne facem datioria”, a spus Chițac. George Niculescu, în calitate de cel mai tânăr candidat, a precizat: ”Cel mai important mesaj este ca lumea să iasă la vot! Sunt cel mai tânăr candidat așa că invit tinerii să iasă la vot în număr mare!”, a spus Niculescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Chițac, despre condamnările Elenei Udrea și Ioanei Băsescu: „Am o părere de rău la ce li se întâmplă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Condamnarea Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu la opt și, respectiv, cinci ani de închisoare a fost comentat și de primarul Constanței, Vergil Chițac.

„Am o părere de rău la ce li se întâmplă (Elena Udrea și Ioana Băsescu, n.r.). Cu siguranță procuratura va face apel pentru că și pedeapsa e cam mică pentru că au mers pe maxim. Totul e ironic pentru că se referă la un referendum (cel cu 300 de parlamentari, n.r.) care nu a fost niciodată aplicat, care a cam compromis noțiunea de referendum din România. Partea cea mai importantă e substanța. Dacă e adevărat, asistăm la ce vedem de mult timp: interferența politicului în economie. Noi auzim de foarte mult timp de acordarea de contracte preferențiale acordate de partidele politice, iar o parte din dividente să se întoarcă către partide. Lucru ăsta a făcut să altereze funcționari ai economiei românești.“, a spus Chițac.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea, foc și pară după condamnarea la închisoare: „Doamna Kovesi nu iartă și nu minte!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Elena Udrea a avut o primă reacție după condamnarea de opt ani primită în dosarul finanțarea campaniei electorale din 2009.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să  aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite…Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate”.

„Această femeie (.n.r. se referă la judecător) a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei.”

„Am omorât pe cineva? Cum să dai opt ani pentru așa ceva? (…) E o aberație ce s-a întâmplat astăzi.”

Sursa: Antena 3

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a condamnat-o, marți, pe fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana , la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. Alături de aceștia a mai fost judecat și omul de afaceri Cătălin Andronic, proaspăt condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Inițial, magistratul anticorupție a cerut la Curtea de Apel București o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: