Connect with us

Politica

A fost o campanie electorală total atipică! Dar haideți la vot!

Maria Ionescu

Publicat

la

Așa cum bine se știe, pe data de 11 decembrie, adică peste numai câteva zile, vom participa la alegerile parlamentare, prilej cu care ne vom desemna deputații și senatorii pentru următorii 4 ani. Votul tuturor celor care au depășit vârsta de 18 ani și își doresc să se implice în viitorul țării este cât se poate de important. Spunem asta deoarece în lipsa unei participări masive la alegeri vom constata că nu a ieșit la alegeri cine ne-am fi dorit și nu s-a schimbat nimic. Mai rău este că după ziua scrutinului se vor găsi foarte multe persoane care nu au ieșit din casă pentru a-și exprima simpatia pentru o anumită formațiune politică. Și mulți dintre ei nu vor fi participat la vot dar nu vor putea decât să constate că decizia lor a fost una cât se poate de proastă. Despre aceste lucruri și despre multe altele legate de alegeri s-a vorbit în cursul zilei de astăzi la conferința de presă organizată de către PNL Constanța. Pentru început, participanții (George Muhscină, managerul de campanie al Partidului Național Liberal Constanța, și candidații: Ana Marcu, Lucia Varga, Robert Boroianu, Bodgan Huțucă, Vergil Chițac și George Niculescu) au dorit să mulțumească jurnaliștilor. ”Mulțumesc pentru că am simțit un parteneriat real al presei în această campanie electorală.”, a spus George Muhscină. El a mai precizat că a fost o campanie atipică și că liberalii au depus un efort substantial pe toate palierele. Tot el a mai spus că până acum se muncea într-un mod mercantil, dar acum oamenii s-au dus la viitori alegători cu mâinile goale. Și s-au simțit foarte bine deoarece au intrat în fiecare cartier, pe fiecare stradă, în toate casele în care s-a putut. ”Puterea schimbării stă în votul fiecăruia dintre noi!”, a spus Muhscină. Apoi, rând pe rând, candidații prezenți la întâlnirea cu presa au adresat câteva cuvinte. Nu a lispit mesajul de mulțumire către jurnaliști cum, de asemenea, nu a lispit nici îndemnul de a merge la vot. ”De prea multă vreme ne plângem de Parlament. Dacă ne pasă de Constanța, ieșim din case și votăm. Hotărâm astfel încotro va merge România”, a declarat Ana Marcu. Și cuvântul lui Vergil Chițac a atras atenția: ”Marea majoritate a profesorilor și-a făcut datoria. Marea majoritate a medicilor a ales să respecte jurământul lui Hipocrate. (..) Dar mersul țării trebuie schimbat prin schimbarea oamenilor. (..) Eu cred că țara are nevoie ca noi să ne facem datioria”, a spus Chițac. George Niculescu, în calitate de cel mai tânăr candidat, a precizat: ”Cel mai important mesaj este ca lumea să iasă la vot! Sunt cel mai tânăr candidat așa că invit tinerii să iasă la vot în număr mare!”, a spus Niculescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Este incredibilă ipocrizia liderilor PSD care promit acum exact ce puteau face și n-au făcut, cât au fost la putere!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Constănțeanul Răzvan Filipescu, fost candidat la șefia Consiliului Județean și actual candidat PRO România pentru Senat condamnă ipocrizia liderilor PSD Constanța care promit în continuare că vor face exact proiectele pe care le-a conceput echipa PRO România, tocmai pentru că PSD nu le-a făcut, cât timp a fost la conducerea județului.

„Este incredibilă ipocrizia candidaților PSD la Parlamentul României care spun că se vor lupta pentru proiectele pe care le puteau face, dar pentru care n-au ridicat un deget, cât au fost la putere. De exemplu, Spitalul de Pediatrie, pentru care noi, echipa PRO România, am făcut inclusiv proiectare,  calcule financiare și am identificat surse de finanțare. La fel și cu protejarea fermierilor afectați de secetă și cea a reabilitării sistemului de irigații, unde am făcut apel către toți parlamentarii, dar nu am găsit atunci susținere.  Acești candidați care vin acum cu promisiuni ar trebui să-și amintească cel puțin că puteau să inițieze demersurile pentru aceste proiecte, mai ales când aveau și guvernul lor, dar și conducerea județului. Au avut puterea, ani la rând, deci ar trebui să explice mai întâi de ce nu există deja acest spital, de ce nu avem încă irigații, iar lista ar putea continua cu toate oportunitățile de finanțare pe care le-au pierdut, în toți acești ani”, spune Răzvan Filipescu.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

INCREDIBIL! După ce i-a ținut pe comercianții din piețe în frig, Guvernul plătește chiria magazinelor din mall-uri

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În timp ce mii comercianți sunt nevoiți să își vândă produsele agricole afară, în frig, Guvernul Orban nu știe cum să vină în ajutorul magazinelor. Concret, Ministerul Economiei a pregătit un document în care instituie o schemă de ajutor de stat pentru comercianții a căror activitate a fost afectată de starea de urgență și, apoi, de cea de alertă. Fiecare firmă poate primi cel mult 800.000 de euro, bani nerambursabili. Ajutorul constă într-un grant acordat de Guvern comercianților, egal cu jumătatea din valoarea chiriei pe care aceștia o datorează proprietarului spațiului comercial, timp de trei luni.

Prin schema de ajutor de stat se acordă granturi unui număr estimat de 3.000 de intreprinderi beneficiare. Bugetul schemei de ajutor de stat este de 160 milioane lei, sumele fiind asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Valoarea maxima a ajutorului de stat este de 800.000 euro/beneficiar, reprezentând 50% din valoarea cheltuielilor cu chiria fixa raportata la luna februarie, calculata si datorata pentru perioada închisă.

Sursa: economica.net

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cum votează un fost candidat la Președinția României

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un fost candidat la președinția României face, în ultima zi de campanie, o radiografie a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, precum și a candidaților care au intrat în această competiție.

Teodor Paleologu, fost candidat la președinția României din partea Partidului Mișcarea Populară, a scris pe contul său de Facebook că alege să voteze Eugen Tomac la Camera Deputaților și Florin Cîțu la Senat, dar că are și variantă “paluzibilă” pentru varianta Cristian Diaconescu la Senat și Ludovic Orban sau Claudiu Năsui la Camera Deputaților.

Ce spune Paleologu despre PMP, despre candidații PNL, USR și de ce l-ar alege pa Dan Barna la Sibiu și nu pe vicepremierul Raluca Turcan, citiți în mesajul pe care vi-l redăm integral:

“La PNL și PMP mă deranjează nemernicia dovedită în timp a multor membri și candidați, iar la USR talmeș-balemșul doctrinar din care răzbate un anticlericalism rabiat și preferința pentru impozitarea progresivă. Cu toate acestea, consider că, în absență de ceva mai bun, aceste partide pot fi votate de la caz la caz. Vă dau cîteva exemple.
În diaspora cel mai bun candidat este în mod categoric Cătălin Avramescu (PMP), un strălucit profesor și intelectual, un om cu bogată experiență politică, diplomatică și administrativă.
În București lucrurile sînt ceva mai complicate. Eu voi vota Tomac (PMP) la Cameră și Cîțu (PNL) la Senat, dar opțiuni plauzibile sînt și Cristian Diaconescu (PMP) la Senat și Orban (PNL) sau Năsui (USR) la Cameră. Este de neînțeles cum USR are o listă atît de slabă și neserioasă pentru Senat: nu cunosc absolut pe nimeni pînă la poziția 6, unde apare o doamnă onestă, dar prea de stînga pentru gustul meu.
La București mai este un candidat care-mi place: independentul Valeriu Nicolae. Dar nu îmi place atît de mult încît să-l și votez. Votezi un candidat fără șanse atunci cînd crezi cu tărie în el și în ideile pe care le susține. Este ca o profesiune de credință. Dar îl respect pentru curajul de a candida și am convingerea că nu este un lucru inutil.
Oricît vi s-ar părea de curios, între Raluca Turcan și Dan Barna la Sibiu, eu l-aș vota pe acesta din urmă. Doar la președinție sper să nu mai candideze, pentru că irosește voturi care ar putea sprijini o reală schimbare în bine.
V-am dat doar cîteva exemple. Dacă vreți, îmi puteți trimite întrebări despre candidați, la care voi încerca să răspund în live-ul de la ora 21:30.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: