Connect with us

Politica

Votez ca să nu emigrez! Manifest anti-resemnare!

Maria Ionescu

Publicat

la

Asociația Step Ahead a lansat o campanie de conștientizare a importanței votului în care românii le vorbesc românilor despre motivele pentru care merg la vot. Campania socială “De ce să votez? – Votez ca să nu emigrez!” este o inițiativă menită să încurajeze participarea la vot la Alegerile Parlamentare, din data de 11 decembrie. Au trecut 26 de ani de cand ne-am pus ultima dată speranța, cu adevărat, în România. 26 de ani de la o schimbare cu adevărat mare. De atunci, am învățat să renunțăm, să oftăm, să ne resemnăm. Am învățat să căutăm soluții pentru noi, nu pentru România. Am învățat să plecăm sau, pur și simplu, să nu mai fim interesați de România, să nu mai încercam să fim, cu adevărat, români. România ultimilor ani, votul este mai degrabă tăcere, abţinere, resemnare. Am renunţat parcă să mai avem opinii, exprimate prin vot, prin acţiune. Le exprimăm oriunde altundeva, dar nu la urne! Pentru că am încetat să căutăm răspunsul la întrebarea DE CE SĂ VOTEZ! #VotezCaSanuEmigrez este un manifest anti-resemnare, un pas înainte spre o Românie normală, o provocare lansată românilor, pentru România. MOTIVELE care ne determină pe fiecare dintre noi să votăm sunt împărtășite pe platforma www.decesavotez.ro și pe pagina de facebook “De ce să votez?”. Personalități din toate domeniile s-au alăturat acestei intiațive și ne-au împărtășit motivele pentru care votează, în speranța că îi vor inspira și pe ceilalți. Lucian Cojocaru, Dragoș Anastasiu, Adrian Bodea, Marius Ghenea, Dragoș Petrescu, Mălin Mălineanu, Alexandru Băduț, Sergiu Neguț , Mihnea Păcuraru, Adina Voiculescu Mocanu sunt numai câteva din numele sonore din business-ul românesc care contribuie la această campanie de conștientizare. “Merg la vot pentru o Românie mai bună, pentru copiii, dar și pentru părinții mei, pentru familie și pentru prieteni, dar și pentru toți românii, care merită o soartă mai bună. Dar ca să putem spera la o soartă mai bună, trebuie să facem ceva și nu doar să privim și să comentăm. Trebuie să continuăm acțiunea, cei care ne-am implicat și până acum, iar pentru cei care acum se gândesc la implicare civică, trebuie început de undeva, cu ceva, de ce nu cu acest vot din 11 decembrie, care poate să aducă o schimbare în bine. Putem acum vota pentru un alt mod de a face politică, pentru o mai bună guvernare, pentru normalitate și integritate.” – Marius Ghenea.  “Vreau să votez pentru că știu că trebuie să mă implic”. – Dragoș Anastasiu.

Lumea bună se implică

Personalități din artă, jurnalism, publicitate, modă, medicină, educație, știință s-au alăturat inițiativei și le reamintesc românilor de ce este important să participe la vot, indiferent de opțiunea politică: Adrian Despot, Keo,  Alexandra Ungureanu, Prof. Dr. Șerban Bubenek, Dorin Prunariu, Mihaela Glăvan, Dragoș Dincă, Alice Năstase Buciuta, Domnica Mărgescu, Andy Lupu, Mihai Gurei, Claudia Chirilescu, Andrei Leonte, Mirela Bucovicean, Mirela Retegan, Cristina Stănciulescu, Maria Andrei, Costin Miu, Alex Dona, Corina Ozon, Șerban Alexandrescu, Cătălin Rulea, Liviu Teodorescu, Irina Păcurariu, Zoli Toth, Cristina Bazavan, Sonia Argint Ionescu, Miruna Berescu, Gilda Conon, Alina Eremia – sunt doar câțiva dintre românii pe care îi puteți vedea pe site-ul campaniei. “Dorim schimbare, dar mulți o asteaptă pasivi, apoi critică. Dacă nu perseverăm, votând de fiecare dată ce considerăm că este mai bun pentru societate și pentru viața și activitatea noastră, nu vom avea niciodată altceva decât avem acum, poate și mai rău.” – Dorin Prunariu . “Votez pentru familia mea, pentru toți prietenii și colegii mei, dar și pentru toți pacienții mei și ai spitalului pe care îl conduc. Și anual sunt peste 50.000 de pacienți care vin cu încredere la Institutul CC Iliescu, dar vin și cu speranța că în curând vom avea o clădire nouă, modernă, care să nu cadă la următorul mare cutremur. Poate așa nu vor mai emigra atâția medici și asistente medicale de care avem mai multă nevoie decât oricând în spitalele din România.” – Prof. Dr. Șerban Bubenek. “Îl știi pe ciobanul ăla din Miorița de care facem mișto că n-a mișcat un deget să-și schimbe soarta? Ăla ești, dacă nu votezi. De tine o să se facă mișto de acum înainte.” Adrian Despot, Artist.  “Pe 11 decembrie nu uita să votezi ! Votul tău chiar contează!” Keo, artist.

Despre Step Ahead

STEP AHEAD este un ONG care votează în fiecare zi pentru implicare activă şi asttfel schimbarea devine o opțiune posibilă… Dar nu peste noapte. Credem în pași făcuți cu asumare şi responsabilitate înainte și credem că România poate mai mult decât să stea deoparte, în timp ce i se decide soarta. Pentru aceste lucruri ieșim în față și facem, nu doar spunem.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președinți noi la organizațiile de femei și tineret ale PSD Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Organizația de femei a PSD din municipiu Constanța are, de astăzi, un nou președinte. Este vorba despre Roxana Dobrescu, care a candidat în trecut pentru un post de consilier municipal. Roxana Dobrescu o înlocuiește în funcție pe Mărioara Cojoc, fost consilier local. Tot azi au avut loc alegeri și la Organizația de Tineret, unde a fost ales în funcția de președinte Nicu Lascu.

Săptămâna viitoare, pe 6 martie vor avea loc alegerile la nivelul organizației municipale a PSD, iar până în acest moment pentru funcția de președinte s-au înscris în cursă Ion Dumitrache, pentru președinte executiv fostul deputat – George Vișan, iar pentru funcția de secretar executiv, consilierul local municipal – Dede Perodin. De asemenea, tot în cadrul alegerilor vor fi aleși și cinci vicepreședinți ai formațiunii municipale.

Sursa: ziarulamprenta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Viceprimarul Constanței Florin Cocargeanu, ales președinte al Organizației municipale a USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Uniunea Salvați România (U.S.R.) – filiala locală (municipală) Constanța a Organizat, astăzi, alegeri interne pentru desemnarea structurii de conducere. În urma votului membrilor dat în Adunarea Generală, rezultatele sunt:

Președinte al filialei locale USR Constanța – Florin COCARGEANU. Vicepreședinți ai filialei locale USR Constanța – Valentin JALBĂ și Dumitru CARAGHEORGHE. Membri ai Biroului Local al filialei locale USR Constanța – Andrada DORDEA, Dima CHEOSEA, Adriana BUNGHEZ, Loredana TIMOFTE, Mădălin CRISTEA, Ștefan BITOLEANU.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Bugetul pe 2021 a fost APROBAT în Parlament

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat, sâmbătă, raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021.

S-au înregistrat 25 de voturi “pentru” şi 16 voturi “împotrivă”, conform Agerpres.

În dezbaterile din comisii nu a fost adoptat niciun amendament, proiectul fiind trecut în forma Guvernului.

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni luni, de la ora 16,00, în şedinţă comună pentru dezbateri în plen, urmând ca marţi să fie dat votul final la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: