Conecteaza-te cu noi

Politica

A început campania electorală pentru alegerile locale parțiale din 5 noiembrie

Published

on

Campania electorală pentru alegerile locale parțiale care vor avea loc pe 5 noiembrie a început astăzi. Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale: campania electorală incepe cu 15 zile înainte de data alegerilor, pe 22 octombrie, și se încheie pe 4 noiembrie, la ora 7:00. Astfel, pe 5 noiembrie, se desfășoară scrutinul local parțial pentru alegerea primarului în 16 localități în care această funcție a rămas vacantă, precum și pentru alegerea consiliului local într-o comună. 

În județul Constanța sunt organizate alegeri parțiale pentru funcția de primar în comunele Pantelimon și Bărăganu.  De asemenea, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni.

Amintim că, în comuna Pantelimon parțialele au loc după decesul primarului ales la alegerile locale de anul trecut. De asemnea, în comuna Bărăganu, primarul reconfirmat în funcție la alegerile de anul trecut, Titu Neague, a fost declarat incompatibil de inspectorii Agenției Naționale de Integritate, iar Consiliul Local Mereni a fost dizolvat din cauză că nu s-a întrunit mai mult de două luni, conform legislației în vigoare.

Fondurile necesare pentru organizarea alegerilor locale parțiale din 5 noiembrie se ridică la 4,368 milioane de lei și sunt alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru acest an.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions