Connect with us

Politica

Ludovic Orban: “PNL se lupta cu un partid dictatorial”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

PNL nu se lupta cu un partid pe idei, ci “cu un partid dictatorial”, iar pe liberali nu-i asteapta inca ajungerea la guvernare, ci un lung efort si o perioada de munca in care trebuie sa dea tot ce este mai bun, a declarat duminica presedintele formatiunii, Ludovic Orban, conform Agerpres.

El a denuntat, de la tribuna Congresului TNL, pe acei membri ai PNL care sunt numiti in Guvernul Tudose, dar care fac parte din staff-ul acestui eveniment.

“Voi sunteti colegii mei, voi sunteti partenerii mei in PNL, voi sunteti prezentul PNL si viitorul PNL. Dar nu-mi place ca membrii TNL sa fie radiati din calitatea de membru al PNL, dupa ce au muncit la zeci si sute de campanii. Nu-mi place ca unii sa-si faca campanie electorala victimizandu-se, nu-mi place ca altii sa-si faca campanie electorala dand pe surse informatii neadevarate si atacand PNL si pe presedintele PNL cu informatii care nu au absolut niciun fel de temei. De asemenea, nu-mi place ca membri ai PNL sa fie numiti in Guvernul Tudose si, mai ales, membri care sunt membri in comisia de organizare a congresului sa fie in aceasta situatie, sa fie numiti subsecretari de stat. De asemenea, nu-mi place ca unii sa manifeste zel aici in partid, in campaniile interne, dar cand e vorba de bataliile exterioare sa nu riste nimic, sa nu-si puna pielea la bataie si totdeauna sa considere ca politica este o chestiune de sforarii interne si nicidecum o batalie cu adversarul politic. Batalia, dragii mei, este o batalie cu adversarul politic asumata direct, asumandu-ti riscuri, responsabilitati, punandu-ti in pericol firma, locul de munca, chiar si linistea personala, pentru ca nu ne luptam cu un partid normal care se bate cu noi in idei, ci ne luptam cu un partid dictatorial, care foloseste institutiile statului sa-i loveasca pe toti aceia care au curajul sa-i critice, sa faca opozitie si sa-i convinga pe oameni ca nu sunt buni si ca duc tara intr-o directie gresita”, a afirmat Orban.

Liderul PNL a intrebat apoi daca exista cineva in sala care nu-si poate exprima liber preferinta pentru candidatul pe care doreste sa-l voteze din cauza lui si a precizat ca, la randul sau, are o preferinta pentru sefia TNL, dar care nu a fost exprimata public.

“Votati liber, democratia inseamna dreptul fiecarui om de a vota conform propriei sale constiinte, propriei sale evaluari, conform propriului interes si modului propriu in care vede dezvoltarea PNL. Asa cum eu va garantez cadrul in care puteti vota liber, fara sa va deranjeze nimeni, fara sa va impuna nimeni cum sa votati, dati-mi voie sa am o preferinta. (…) Cred ca presedintele PNL are dreptul de a avea o preferinta, nu are voie in schimb sa o faca publica si nu-i asa cum scriu prin diverse publicatii alimentate din interiorul partidului de cei care prefera sa bage informatii pe surse – eu am facut poze si cu Mara Mares si cu Radu Surugiu si cu Vlad Varga. Nu mi-am exprimat public in nicio conferinta de presa, in nicio postare pe Facebook, in nicio ocazie publica vreo preferinta pentru vreunul dintre candidati. Am voie sa am o preferinta, dar nu am voie sa o fac publica, pentru ca cei care decideti sunteti dumneavoastra”, a spus Orban.

El a adaugat ca, in functie de votul dat de tinerii liberali la congres, asa merge organizatia TNL si asa va merge si PNL si a subliniat ca pe cei care vor conduce organizatia nu-i asteapta mari avantaje si nici guvernarea.

“Nu ne asteapta avantaje, nu ne asteapta inca impartiri de functii, nu ne asteapta inca ajungerea la guvernare, ne asteapta un lung si intens efort, ne asteapta o perioada de munca, de daruire, o perioada in care trebuie sa dam tot ce avem mai bun din noi pentru a reusi sa ridicam PNL la pozitia pe care o merita si anume pozitia de prim partid pe scena politica. PSD-ul scade, PNL creste. Asta este realitatea. Am nevoie de voi. PNL are nevoie de voi. (…) Indiferent de cine castiga astazi sau cine pierde, important este sa castige TNL, iar ceea ce este important este ca, incepand de maine, PNL sa castige”, a punctat presedintele liberalilor.

Peste 930 de delegati s-au reunit duminica, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a TNL. Cei trei candidati pentru sefia TNL sunt Mara Mares, Radu Surugiu si Vlad Varga.

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: