Politica
A început campania electorală! Și???

Politica
PSD va depune de plângeri penale împotriva lui Orban și Cîțu. Liberalii sunt acuzați că au împărțit banii discreționar

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, astăzi, că social-democrații vor depune plângeri penale împotriva fostului premier Ludovic Orban, dar și împotriva actualului premier Florin Cîțu. Ciolacu a explicat că s-au alocat discreționar banii doar către județele conduse de primari din arcul guvernamental, iar județele conduse de PSD au primit foarte puțini bani.
”20 de județe conduse de PSD nu au primit niciun ban. Asta este România normală? Klaus Iohannis nu este președinte și la Buzău, la Teleorman, la Ialomița? Au venit și au modificat prin anexa 7.03, iar acum dau banii doar către primăriile conduse de primari de la cele trei partide care formează. Cei care au pierdut alegerile s-au unit și conduc Guvernul României. Vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din mandatul lui Orban, dar și cheltuielile din mandatul lui Cîțu. Vrem să facem plângeri clar la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli. Vrem să știm ce criterii s-au luat în considerare pentru a trece această anexă 7.03. Vrem să știm care sunt criteriile pentru alocarea acestor bani doar către localitățile cu primar de o anumită culoare politică. Este evidentă infracțiunea și vom face plângeri penale. Dacă nu a fost oportun să se găsescă bani pentru studenți, pentru elevi, pentru sănătate. Când vine vorba despre aceste tipuri de cheltuieli, domnule Cîțu nu veți mai veni la Parlament, ci veți merge la procuratură pentru explicații.”, a spus Marcel Ciolacu.
În replică, Ludovic Orban a spus că PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta, precizând că atunci când erau la putere cei de la PSD au împărțit românii în două categorii: cei din localitățile cu primari PSD și cei din localitățile cu primari din alte partide.
Comments
Politica
Tensiuni la vârful PNL. Florin Roman, pus la punct de Ludovic Orban pe tema transportului elevilor

S-a rup lanțul de iubire dintre liderul PNL Ludovic Orban și deputatul Florin Roman după ce acesta din urmă a depus un amendament la legea bugetului de stat care prevede 24 de călătorii gratuite pentru studenţi. Supărarea lui Orban pe Roman a plecat de la faptul că acesta l-a inclus și pe el ca semnatar al proiectului. Amendamentul a fost inițial taxat dur de premierul Cîțu, care a spus că măsura ar putea creşte deficitul bugetar și nu prevede o sursă de finanţare. Întrebat dacă și-a pus semnătura pe o astfel de inițiativă, Orban a negat.
”Eu voi face ceea ce se va decide în coaliție. A depus amendamentul, fără semnătura mea, iar dacă în coaliție se va decide susținerea acestui amendament, atunci și eu îl voi susține”, a spus Orban.
Deputatul liberal florin Roman a anunţat că a pregătit împreună cu Ludovic Orban un amendament la OUG care urmează a fi aprobată în Parlament care să prevadă 24 e călătorii gratuite pentru studenţi.
Sursa foto: g4media.ro
Comments
Politica
Parlamentul votează Legea Bugetului

Comisiile pentru buget-finanţe au termen pânâ luni la ora 10.00 să depună rapoartele pe proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021. De joia până sâmbăta trecută au fost dezbateri şi avize emise de comisiile de specialitate la cele două propuneri legislative ale Guvernului. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să aibă dezbateri generale pe proiecte şi dezbateri pe articole şi anexe, luni de la ora 16.00, iar marţi va fi dat votul final în Parlament. Premierul Florin Cîţu va participa la dezbaterile din Legislativ, a anunţat Executivul.
Comisiile pentru buget ale Parlamentului au adoptat sâmbătă un raport favorabil fără amendamente pe proiectul legii bugetului de stat, în forma iniţiată de Executiv, informează News.ro.
Astfel, bugetul de stat e stabilit la venituri în sumă de 173.700 miliarde lei, iar la cheltuieli 326.407 miliarde lei credite de angajament şi 261.050 miliarde lei credite bugetare, iar deficitul este de 87.349 miliarde lei.
La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în 2021, în condiţiile unor venituri care reprezintă 32,67% din PIB, echivalentul a 364.907 miliarde lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, însemnând 444907 miliarde lei.
Creşterea economică este estimată la 4,31% prevăzută pentru acest an.
Şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021 a primit aviz favorabil sâmbătă în comisiile pentru buget ale Legislativului, în forma iniţiatorului. Acesta este stabilit la venituri în sumă de 90.08 miliarde lei lei, şi la fel la cheltuieli, la credite de angajament şi la credite bugetare.
Suma de 283,325 milioane lei este pentru sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi la cheltuieli este de140.395 milioane lei, la fel la credite de angajament şi la credite bugetare, iar excedentul este de 142.93 milioane lei.
Următoarele lucruri au fost luate în considerare în alcătuirea bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an şi anume valoarea punctului de pensie de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% la 1 septembrie 2020, creşterea câştigului salarial mediu brut în anul 2021 la 5.380 lei, faţă de 5.150 lei estimat pentru anul 2020 şi 4.853 lei realizat în anul 2019.
De asemenea, a fost avută în vedere creşterea numărului de şomeri înregistraţi şi cifra ar fi de 310.000 de persoane pentru acest an, comparativ cu 305.000 anul trecut. Creşterea ratei şomajului înregistrat ar fi de 3,6%, comparativ cu 3,5% la sfârşitul anului trecut, conform notei de fundamentare a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat.
Prin aceste proiect este asigurată repartiţia PIB pentru domeniul social care vizează sistemul public de pensii şi sistemul asigurărilor pentru şomaj. Este alocat un procent de 8,4% din PIB pentru a sprijini aceste două domenii.
Comments
-
Politica5 zile ago
Ministrul Educației dă LIBER la oferit mărțișoare și flori de 1 și 8 martie
-
Exclusiv3 săptămâni ago
EXCLUSIV. Hectare întregi din lacul Siutghiol, transformate din pix în terenuri agricole
-
Actual3 săptămâni ago
Polițiștii Gărzii de Coastă au descoperit icre, motorină și un borcan cu bani, îngropat în pământ
-
Administratie3 săptămâni ago
Consilierul local Adriana Câmpeanu, noul președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța
-
Politica4 săptămâni ago
Proiect MApN: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile
-
Administratie3 săptămâni ago
Directorul RAEDPP, Stere Hira: „Vreau să transform cartierul Henri Coandă dintr-un „leagăn al infracționalității“ într-unul cu adevărat social“
-
Exclusiv4 săptămâni ago
Primăria Constanța plătește 25.000 de euro pentru un studiu care deja există
-
Actual4 săptămâni ago
Peste 2.400 de locuri, scoase la concurs pentru admiterea în școlile postliceale din MAI